psssotka 20 lat temu Jak czesto podlewacie kwiaty doniczkowe w te upalne dni?Ja cyba przedobrzylam,bo liscie zaczynaja zolknac,co moze byc tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noie Re: Jak czesto podlewac kwiaty 20 lat temu hcyba woda ale ci nic nie poradze poniewaz mam dwie lewe rece do kwiatow. powiem ci tylko tyle ze wchodzac do mojego mieszkania musisz byc zawsze przygotowana na to ze zobaczysz jakis "umierajacy" kwiatek. dlaczego ? poniewaz ja podlewam wtedy gdy mi sie przypomni i albo kwiatek sie do tego dostowuja albo i nie...wiem...wiem...jestem okropna...ale jak juz pisalam -dwie lewe rece i niestety czesto zapominam ze je tez czasem podlac trzeba...co nie znaczy ze nic w domu nie mam :-) faktem ale jest ze tylko w goscinnym gdzie czesto przebywam bo w innych to wszystko mi zaraz pada.... pozdrawiam noie ps. dla ciekawosci powiem ze moja mama jest fanka zieleni i nawet sam korzen doprowadzi do kwitniecie i zawsze mam z nia problemy gdy do nas przychodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
psssotka Re: Jak czesto podlewac kwiaty 20 lat temu U mojej mamy tez kwiaty pieknie rosna.U mnie ciagle wiedna lub zolkna.Staram sie o nie dbac,ale ciagle cos robie chyba niewlasciwie.Chcialabym poznac sekretna recepte na piekne kwiaty w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funkie Re: Jak czesto podlewac kwiaty IP: *.ip.fastwebnet.it 20 lat temu ja teraz podlewam codziennie ze wzgledu wlasnie na te upaly. ale, moze dla pewnosci (skoro zolkna), lepiej jak sprawdzisz wilgotnosc gleby w doniczce przed wlaniem wody. w czasie normalniejszych temperatur podlewam wiecej kwiaty ktore mam na naslonecznionym balkonie. te z zacienionego balkonu rzadziej. czesc Odpowiedz Link Zgłoś
passionati Re: podlewać kwiaty jak mają sucho 20 lat temu To banalnie proste. Sprawdzasz ręką czy mają sucho? Jak czujesz lekko wilgotne czekasz jeszcze 1 dzień. Wiszące na ścianie szybciej wysychają niż te stojące na podłodze. Miłośnik Roślinności. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: podlewać kwiaty jak mają sucho 20 lat temu domowe i biurowe podlewam raz w tygodniu... teraz w te upały - 2 razy, ale tylko te, które stoją na słonecznych oknach.. te na balkonie podlewam co drugi dzień wieczorem lub b.rano.... ps' gdzieś czytałam, że lepiej kwiat lekko przesuszyć niż zalać....ale ja staram się nie przesuszać ani nie zalewać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Jak czesto podlewac kwiaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu co 2 lub 3 dni zasada jest taka,że przed podlaniem trzeba sprawdzić palcem czy ziemia w doniczce jest sucha, jeśli tak - podlać, jeśli nie - nie podlewać Część kwiatów kumuluje wodę i wcale nie mają "sucho" mimo upału. Odpowiedz Link Zgłoś