Dodaj do ulubionych

Jak czesto zmieniacie posciel?

20 lat temu
Pytanie jak wyzej...
Obserwuj wątek
    • kayasia78 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
      Ty wiesz, że mnie zastrzeliłaś tym pytaniem! no ja zazwyczaj zmieniam, jak
      czuję, że już mi świeżość nie odpowiada ;-) (albo jak goście jadą), ale jak to
      jest często to bij, zabij nie pamiętam. ale bardziej 10 dni niż miesiąc.
    • takasobiekobietka Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
      Ja zmieniam raz w tygodniu,czyli co 7 dni.
      Zadalam to pytanie,bo kolezanka stwierdzila,ze zmienia co 3 tygodnie.
      • f.l.y Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
        zmieniam raz na miesiąc...
        jesli ktoś jest czysty, bierze wieczorem prysznic, nie poci sie w nocy, albo
        specjalnie nie zostawia sladów z zycia nocnego dwojga :) to posciel swobodnie
        tyle wytrzymuje..

ja w zasadzie nie zmieniam kompletu poscieli - tylko wkładam wszystko do
        pralki, kołdry mam lekkie i razem z powloczką piorę w pralce, schnie szybko ok
        4 godzin, poduszki też...

w zimie uzywam suszarki w pralce...
        • Gość: mędrek Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.crowley.pl 20 lat temu
          "nie pocący się" człowiek nie istnieje, co nos wycieka z ciebie litr potu w
          pościel, błeeeeeeeee
    • Gość: gosc Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      raz na miesiąc
    • dziewice Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
      ciekawsze bylyby realne powody jej zmiany :P
      • passionati Re: ok 2 tyg 20 lat temu
        najwyżej ok 2 tygodni
    • sooya nie ma to jak zapach swiezego spanka! 20 lat temu
      raz na miesiac?
      dziewuchy, nawet jak wydaje sie wam czysta,chociazby dla uciechy oka ;),
      proponuje raz na 10 dni :)
      nie ma to ja wbic sie w swiezy puch!!!!!

• Gość: bania Re: nie ma to jak zapach swiezego spanka! IP: *.aster.pl 20 lat temu
        > nie ma to ja wbic sie w swiezy puch!!!!!
        Ale ja nie mam puchowej poscieli... :((
    • mamka22 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
      ciężko stwierdzić. Chyba jak mi już świeżość nie odpowiada, ale tak po ok 3
      tygodniach maxymalnie.
      • Gość: Gocha Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
        Żartujecie?Ja zmieniam raz na pół roku.A potrzeba częściej???
        • Gość: Ada Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: 80.54.169.* 20 lat temu
          2 razy w miesiacu pod warunkiem ze domownicy myja sie wieczorem a nie rano jak
          niektorzy.Słyszałam ze ktos kiedys mowił ze codziennie rano myje nogi a posciel
          brudna i nic z tego nie rozumiał dlaczego skoro z niego taki czyścioch.hi hi hi
        • Gość: Matylda Re: Gocha IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          No pewnie, że nie ma potrzeby! Twoja pościel po miesiącu jest już tak dobrze
          zaimpregnowana, że te dodatkowe, głupie pięć miesięcy nie mają już znaczenia.
          Spróbuj jednak kiedyś zmienić po dwóch tygodniach to może zauważysz różnicę.
        • mamka22 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
          To żart???
          Czy mówisz serio???
          • Gość: Matylda Re: mamka22 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
            To żart???
            > Czy mówisz serio???

A jak myślisz?
        • Gość: krycha Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          A ja raz na rok i piorę latem w rzece.
        • Gość: mimi Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: 82.159.117.* 20 lat temu
          hihihi,to chyba zart z twojej strony...
    • Gość: Daka Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 20 lat temu
      Co jakieś 3 tygodnie, kiedyś zmieniałam co dwa, ale różnicy nie ma, a prasowania
      mniej (pościeli z kory nie lubię).
    • sukiennica Co 2 tydodnie 20 lat temu
      ...ale nie prasuje! Zelazko fuj!
      • Gość: Daka Re: Co 2 tydodnie IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 20 lat temu
        Nie żelazko,do pościeli i większych rzeczy mam prasowalnicę, idzie o niebo
        szybciej. Ale prasowania nie znoszę ogólnie, niezależnie od narzędzi ;)
        • iwonesik Re: Co 2 tydodnie 20 lat temu
          Około 2-3 tygodni, nie częściej.
    • Gość: renia Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      ja nie zmieniam poscieli bo brudza sie tylko brudasy

• Gość: Czyścioszek Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Fuj, ale brudasy:/
        • Gość: zuza0107 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          raz na tydzień latem zimą raz na 10 dni.
    • Gość: Kate1972 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Zależy, bywa, że po 7 dniach. Ale maksymalnie to chyba ponad 2 tygodnie miałam
      tą samą powłoczkę. A poza tym wietrzę niemal codziennie, a w każdy razie jak
      słonce świecie, to bach na balkon....nawet w niedzielę :P Już taki typ jestem i
      już :P
      • Gość: cleaner Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Czytam i oczom nie wierzę, co za flejtuchy tu piszą?!!
        Posciel nalezy zmieniaż codziennie, bo po 2-3 dniach powoduje ezemę i rzyby na
        ciele, kazdy dermatolog to potwierdzi.
        • alek06 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu
          co 2 tygodnie,he dobre pytanie
      • Gość: anna Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Częste wietrzenie pościeli jest wręcz nie dopuszczalne,ponieważ kurz znajdujący
        się w powietrzu zostaje wchłonięty do wnętrza;nie mówiąc o puchu.A tam - jest
        pożywką dla roztoczy i innych żyjątek,które tam mieszkają.Ale może posiadacie
        pościel ekologiczną z owczej wełny.Tą pościel podobno się pierze co pół roku i
        nie ma potrzeby jej oblekać.
    • Gość: x Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      raz na trzy tygodnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka