takasobiekobietka 20 lat temu Pytanie jak wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kayasia78 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu Ty wiesz, że mnie zastrzeliłaś tym pytaniem! no ja zazwyczaj zmieniam, jak czuję, że już mi świeżość nie odpowiada ;-) (albo jak goście jadą), ale jak to jest często to bij, zabij nie pamiętam. ale bardziej 10 dni niż miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu Ja zmieniam raz w tygodniu,czyli co 7 dni. Zadalam to pytanie,bo kolezanka stwierdzila,ze zmienia co 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu zmieniam raz na miesiąc... jesli ktoś jest czysty, bierze wieczorem prysznic, nie poci sie w nocy, albo specjalnie nie zostawia sladów z zycia nocnego dwojga :) to posciel swobodnie tyle wytrzymuje.. ja w zasadzie nie zmieniam kompletu poscieli - tylko wkładam wszystko do pralki, kołdry mam lekkie i razem z powloczką piorę w pralce, schnie szybko ok 4 godzin, poduszki też... w zimie uzywam suszarki w pralce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mędrek Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.crowley.pl 20 lat temu "nie pocący się" człowiek nie istnieje, co nos wycieka z ciebie litr potu w pościel, błeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu raz na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu ciekawsze bylyby realne powody jej zmiany :P Odpowiedz Link Zgłoś
sooya nie ma to jak zapach swiezego spanka! 20 lat temu raz na miesiac? dziewuchy, nawet jak wydaje sie wam czysta,chociazby dla uciechy oka ;), proponuje raz na 10 dni :) nie ma to ja wbic sie w swiezy puch!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bania Re: nie ma to jak zapach swiezego spanka! IP: *.aster.pl 20 lat temu > nie ma to ja wbic sie w swiezy puch!!!!! Ale ja nie mam puchowej poscieli... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu ciężko stwierdzić. Chyba jak mi już świeżość nie odpowiada, ale tak po ok 3 tygodniach maxymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu Żartujecie?Ja zmieniam raz na pół roku.A potrzeba częściej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: 80.54.169.* 20 lat temu 2 razy w miesiacu pod warunkiem ze domownicy myja sie wieczorem a nie rano jak niektorzy.Słyszałam ze ktos kiedys mowił ze codziennie rano myje nogi a posciel brudna i nic z tego nie rozumiał dlaczego skoro z niego taki czyścioch.hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Gocha IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu No pewnie, że nie ma potrzeby! Twoja pościel po miesiącu jest już tak dobrze zaimpregnowana, że te dodatkowe, głupie pięć miesięcy nie mają już znaczenia. Spróbuj jednak kiedyś zmienić po dwóch tygodniach to może zauważysz różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu To żart??? Czy mówisz serio??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: mamka22 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu To żart??? > Czy mówisz serio??? A jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycha Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.kg.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu A ja raz na rok i piorę latem w rzece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: 82.159.117.* 20 lat temu hihihi,to chyba zart z twojej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daka Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 20 lat temu Co jakieś 3 tygodnie, kiedyś zmieniałam co dwa, ale różnicy nie ma, a prasowania mniej (pościeli z kory nie lubię). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daka Re: Co 2 tydodnie IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 20 lat temu Nie żelazko,do pościeli i większych rzeczy mam prasowalnicę, idzie o niebo szybciej. Ale prasowania nie znoszę ogólnie, niezależnie od narzędzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu ja nie zmieniam poscieli bo brudza sie tylko brudasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyścioszek Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Fuj, ale brudasy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza0107 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu raz na tydzień latem zimą raz na 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Zależy, bywa, że po 7 dniach. Ale maksymalnie to chyba ponad 2 tygodnie miałam tą samą powłoczkę. A poza tym wietrzę niemal codziennie, a w każdy razie jak słonce świecie, to bach na balkon....nawet w niedzielę :P Już taki typ jestem i już :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleaner Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Czytam i oczom nie wierzę, co za flejtuchy tu piszą?!! Posciel nalezy zmieniaż codziennie, bo po 2-3 dniach powoduje ezemę i rzyby na ciele, kazdy dermatolog to potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alek06 Re: Jak czesto zmieniacie posciel? 20 lat temu co 2 tygodnie,he dobre pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Częste wietrzenie pościeli jest wręcz nie dopuszczalne,ponieważ kurz znajdujący się w powietrzu zostaje wchłonięty do wnętrza;nie mówiąc o puchu.A tam - jest pożywką dla roztoczy i innych żyjątek,które tam mieszkają.Ale może posiadacie pościel ekologiczną z owczej wełny.Tą pościel podobno się pierze co pół roku i nie ma potrzeby jej oblekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jak czesto zmieniacie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu raz na trzy tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś