Gość: aaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Czy naprawde jest sens uzywac do kazdego prania ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaab Re: Calgon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Czy ktoś coś słyszał o tym proszku czy nalezy go dodawac czy tez nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika9949 Re: Calgon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Prawdopodobnie należy go używać żeby grzałka nie rdzewiała za szybko. Osobiście w starej pralce(10 lat) nie używałam i nic nie było zardzewiałe,strzelił programator.Teraz w nowej od czasu do czasu jak mi się przypomni to wrzucam kostkę. Ale czy to tak bardzo konieczne to nie wiem,przecież proszki mamy coraz lepsze z dodatkiem już jakiegoś zmiękczacza.Poza tym u mnie jest miękka woda która prawdopodobnie odgrywa tutaj dużą rolę. Niestety nie daję zarobić producentowi Calgonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Calgon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Podczas ostatniej wizyty fachowca od pralki zadałam mu to samo pytanie. Odpowiedź to: Jeśli nie używa sie calgonu to za jakiś czas MOŻE być grzałka do wymiany. koszt grzałki ok 400 - 500 zł, a jeśli uzywać calgonu, to do każdego prania" Policzyłam, że w ciągu roku, calgon, kosztuje mnie tyle co 1/2 dobrej pralki. Przestaje go używać, a jak coś, to będę się martwiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aki Re: Calgon IP: *.16.100-84.rev.gaoland.net 20 lat temu Nie używam. Ale co 4-5 miesięcy odkamieniam pralkę (pranie na pusto z saszetką odkamieniacza). Odpowiedz Link Zgłoś