Dodaj do ulubionych

Cicha lodówka.

19 lat temu
Czy w ogóle są takie?
Obserwuj wątek
    • tinka07 Re: Cicha lodówka. 19 lat temu
      Pewno sa, ale napewno nie jest to Whirpool. Załuję ze ja kupiłam. To juz moja
      stara lodówka marki Minsk była o niebo cichsza.Słychać z niej jakies rzęzenie,
      zawodzenie,jęki, stęki:( O matko, myslałam, ze mnie cholera wezmie. Teraz sie
      juz przyzwyczaiłam.Bo nic innego nie mozna zrobić.
      • zachwycony1 Re: Cicha lodówka. 19 lat temu
        To dziwne. Może krzywo stoi. Mama kupiła Whirpoola i jest beszelestny tylko 38dB
        i cicho, że po dobie sprawdzaliśmy czy się nie zepsuła i jeszcze działa:)))
    • Gość: aneta Re: Cicha lodówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Stary Mińsk, bo nowy Samsung za ponad 2tys chodzi niestety 10 razy
      głośniej...........
    • loginka1 Re: Cicha lodówka. 19 lat temu
      Założyłam tu jakiś czas temu identyczny wątek ;-) Z moich doświadczeń wynika,
      że idealnie cichy jest Electrolux. Teraz ograniczona miejscem - muszę mieć
      lodówkę max. 55 cm - kupiłam Samsunga. Według opisu poziomu decybeli bardzo
      cichego, ale średnio jestem zadowolona. Niby głośno nie chodzi, ale coś w nim
      raz na jakis czas złowieszczo bulgocze :-)
      • Gość: jolab Re: Cicha lodówka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Ja też potrzebowałam lodówki do 55 cm i kupiłam właśnie Electrolux ERD 2743
        www.agdexpert.pl/chlodziarko-zamrazarki-wolnostojace/electrolux-erd-2743
        Jest to bardzo cicha lodówka - tylko 38 dB, w ciągu dnia jej nie słyszę
        w nocy jak jest bardzo cicho to po włączeniu słychać tylko cichutkie brzęczenie .
    • silna_pokusa Re: Cicha lodówka. 19 lat temu
      ja mam bosha - już 6 lat tego samego. I chodzi..... chyba.... bo nie słyszę...
      naprawdę, jest cichutki. nie wiem nawet kiedy sie włączą. Moj pokój sąsiaduje z
      kuchnia, w której w dodatku nie ma drzwi, wiec bym słyszała...
    • Gość: lu Re: Cicha lodówka. IP: *.fbx.proxad.net 19 lat temu
      Mam Gorenie z dwoma agregatorami. Nie slychac pracy lodowki (kuchnia jest
      otwarta na salon). Raz na dobe wydaje krotka serie "stekniec".

Odradzam natomiast Simensa. U znajomych strzela jak pistolet. Wiele osob sie
      przestraszylo, wszyscy pytaja co sie dzieje. Wezwany technik powiedzial, ze to
      wada fabryczna. Naprawil, lodowka strzela rzadziej, za to jeczy i zawodzi.
      Rzecz dzieje sie w Niemczech.
      • Gość: eWkka Re: Cicha lodówka. IP: *.polkomtel.com.pl 19 lat temu
        Cześć. A mój Elektrolux stęka i gulgocze jakby się coś przelewało, niestety nie
        jest to wada tylko cecha właściwa, opisana w instrukcji obsługi tej lodówki
        jako normalna, czyli tak ma być, inaczej się nie da. Szkoda, że nie wiedziałam
        o tym w sklepie. W sklepie to w ogóle wszystko ładnie wygląda. Te jęki, stęki
        nie są głośne ale irytujące jak jest cicho w domu. Po paru miesiącach można się
        przyzwyczaić, zwracam na to uwagę w zasadzie wtedy, gdy goście pytają się, czy
        mamy jakieś zwierzątko...
        • Gość: ja Re: Cicha lodówka. IP: *.broker.com.pl 19 lat temu
          A ja mam Candy :) i wogóle jej nie słyszę ....niedługo minie 9 lat i.... (puk
          puk w niemalowane) nie mogę nic złego o niej powiedzieć
          • Gość: ... Re: Cicha lodówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
            Indesit. Raczej cicha.
    • Gość: marek Re: Cicha lodówka. IP: 212.244.180.* 19 lat temu
      Nie kupuj tylko SAMSUNGA. To jest traktor.
      Zawsze zwracaj uwagę na opisany poziom głośności - jak go nie ma to NIE KUPUJ!!!
      producent coś ukrywa. Tak kupiłem wypasionego Samsunga (taka wielgachna, cool n
      cool), który jest głośny jak traktor i nie nadaje się do aneksu kuchennego (taki
      mam)... Dopiero po zakupie znalazłem gdzieś n asieci info o decybelach - 44 Jezu
      to jest GIGANTYCZNA głośność.
      UWAGA - każdy NO FROST jest dużo głośniejszy, bo chłodzi powietrzem, są w środku
      wentylatory, taka wew. klimatyzacja.

W sumie świetna lodówka, ale do normalnej kuchni, która jest osobnym
      pomieszczeniem:(

Znalazlem Liebherra z głośnością 38 dB też NO FROST. Swojego samsunga chętnie
      sprzedam, wyślę go na Allegro...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka