tinka07 Re: Cicha lodówka. 19 lat temu Pewno sa, ale napewno nie jest to Whirpool. Załuję ze ja kupiłam. To juz moja stara lodówka marki Minsk była o niebo cichsza.Słychać z niej jakies rzęzenie, zawodzenie,jęki, stęki:( O matko, myslałam, ze mnie cholera wezmie. Teraz sie juz przyzwyczaiłam.Bo nic innego nie mozna zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zachwycony1 Re: Cicha lodówka. 19 lat temu To dziwne. Może krzywo stoi. Mama kupiła Whirpoola i jest beszelestny tylko 38dB i cicho, że po dobie sprawdzaliśmy czy się nie zepsuła i jeszcze działa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Cicha lodówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Stary Mińsk, bo nowy Samsung za ponad 2tys chodzi niestety 10 razy głośniej........... Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Cicha lodówka. 19 lat temu Założyłam tu jakiś czas temu identyczny wątek ;-) Z moich doświadczeń wynika, że idealnie cichy jest Electrolux. Teraz ograniczona miejscem - muszę mieć lodówkę max. 55 cm - kupiłam Samsunga. Według opisu poziomu decybeli bardzo cichego, ale średnio jestem zadowolona. Niby głośno nie chodzi, ale coś w nim raz na jakis czas złowieszczo bulgocze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolab Re: Cicha lodówka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ja też potrzebowałam lodówki do 55 cm i kupiłam właśnie Electrolux ERD 2743 www.agdexpert.pl/chlodziarko-zamrazarki-wolnostojace/electrolux-erd-2743 Jest to bardzo cicha lodówka - tylko 38 dB, w ciągu dnia jej nie słyszę w nocy jak jest bardzo cicho to po włączeniu słychać tylko cichutkie brzęczenie . Odpowiedz Link Zgłoś
silna_pokusa Re: Cicha lodówka. 19 lat temu ja mam bosha - już 6 lat tego samego. I chodzi..... chyba.... bo nie słyszę... naprawdę, jest cichutki. nie wiem nawet kiedy sie włączą. Moj pokój sąsiaduje z kuchnia, w której w dodatku nie ma drzwi, wiec bym słyszała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Cicha lodówka. IP: *.fbx.proxad.net 19 lat temu Mam Gorenie z dwoma agregatorami. Nie slychac pracy lodowki (kuchnia jest otwarta na salon). Raz na dobe wydaje krotka serie "stekniec". Odradzam natomiast Simensa. U znajomych strzela jak pistolet. Wiele osob sie przestraszylo, wszyscy pytaja co sie dzieje. Wezwany technik powiedzial, ze to wada fabryczna. Naprawil, lodowka strzela rzadziej, za to jeczy i zawodzi. Rzecz dzieje sie w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eWkka Re: Cicha lodówka. IP: *.polkomtel.com.pl 19 lat temu Cześć. A mój Elektrolux stęka i gulgocze jakby się coś przelewało, niestety nie jest to wada tylko cecha właściwa, opisana w instrukcji obsługi tej lodówki jako normalna, czyli tak ma być, inaczej się nie da. Szkoda, że nie wiedziałam o tym w sklepie. W sklepie to w ogóle wszystko ładnie wygląda. Te jęki, stęki nie są głośne ale irytujące jak jest cicho w domu. Po paru miesiącach można się przyzwyczaić, zwracam na to uwagę w zasadzie wtedy, gdy goście pytają się, czy mamy jakieś zwierzątko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Cicha lodówka. IP: *.broker.com.pl 19 lat temu A ja mam Candy :) i wogóle jej nie słyszę ....niedługo minie 9 lat i.... (puk puk w niemalowane) nie mogę nic złego o niej powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Cicha lodówka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Indesit. Raczej cicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Cicha lodówka. IP: 212.244.180.* 19 lat temu Nie kupuj tylko SAMSUNGA. To jest traktor. Zawsze zwracaj uwagę na opisany poziom głośności - jak go nie ma to NIE KUPUJ!!! producent coś ukrywa. Tak kupiłem wypasionego Samsunga (taka wielgachna, cool n cool), który jest głośny jak traktor i nie nadaje się do aneksu kuchennego (taki mam)... Dopiero po zakupie znalazłem gdzieś n asieci info o decybelach - 44 Jezu to jest GIGANTYCZNA głośność. UWAGA - każdy NO FROST jest dużo głośniejszy, bo chłodzi powietrzem, są w środku wentylatory, taka wew. klimatyzacja. W sumie świetna lodówka, ale do normalnej kuchni, która jest osobnym pomieszczeniem:( Znalazlem Liebherra z głośnością 38 dB też NO FROST. Swojego samsunga chętnie sprzedam, wyślę go na Allegro... Odpowiedz Link Zgłoś