Gość: Ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu jakie ciśnienie tętnicze jest prawidłowe? ja mam 95 na 65. co znaczy to pierwsze a co to drugie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: ciśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Masz dobre ciśnienie, modelowe to 120 na 80, idealnie jest utrzymywać różnicę 40 między ciśnieniem skurczowym i rozkurczowym- to oznaczają te dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaemi Re: ciśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu 120/80 ... dla młodszych, z wiekiem się zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALF Re: ciśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu jakie ma dobre? przecież to jest niskie cisnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ciśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Też mam takie, lekarz powiedział,że jest w porządku, tym bardziej, że dobrze się z takim ciśnieniem czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ciśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu ja się wcale dobrze nie czuje - prawie cały cas chodzę ospała, więc nie jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: ciśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30889 może na tym forum coś znajdziesz ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś