Gość: czesław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Rajcuje mnie grzybica pochwy . Czy jest coś ze mną nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Tak. Jak najbardziej nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.chello.pl 19 lat temu A co to znaczy rajcuje w tym kontekście? Otwórz się przed nami... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Antybiotykowy dekalog IP: *.303net.pl 19 lat temu Objawem grzybicy pochwy jest uporczywy świąd. Rozumiem więc, że rajcuje sie drapanie sie. W tej sytuacji polecam jeszcze ospę, świerzb i różne alergie skórne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham się! Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.easyISP.pl 18 lat temu HaHaHa Ja jeszcze nigdy grzybicy pochwy nie miałam, ale to pewnie dlatego, że łykam Lacibios Femina. Tak więc, jak kogoś 'rajcuje' grzybek, to myślę, że wystarczy nie łykać probiotyków przy antybiotykach :P Odpowiedz Link Zgłoś
czarnamyszka Re: Antybiotykowy dekalog 18 lat temu mnie tam nigdy grzybek nie racjcował, ale lacibios femina jako dobry probiotyk jak najbardziej polecić mogę przy braniu antybiotyków, bo my kobietki możemy się potem męczyć i męczyć zupełnie niepotrzebnie. W ogóle branie antybiotyków, to tylko jak już serio trzeba i zawsze z osłoną probiotykową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.subscribers.sferia.net 18 lat temu jak lykanie probiotykow ma sie do grzybicy pochwy? Mozecie mi to wytlumaczyc? Czyzbyscie mialy jakies polaczenie miedzy pochwa a przewodem pokarmowym???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu półpasiec najfajniejszy, ale wirusowy. moim zdaniem dekalog powinien wyglądać tak: 1-9: nigdy nie bierz antybiotyków! co by jaki konował nie mówił 10: wyjątkiem od przykazań 1-9 jest SEPSA i inne zakażenia ogólnoustrojowe, lub inne gangreny - innymi słowy tylko infekcje bakteryjne, które zagrażają życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu też bardzo boję się antybiotyków i zawsze pytam lekarza, czy to konieczne, ale co zrobić w sytuacji, kiedy moje dziecko jest podatne na infekcje dolnych dróg oddechowych. Wirusówkę leczymy pobytem w domu, syropkiem itp. młodszej córce to wystarcza, aby dojść do siebie, u starszej zawsze kończy się zapaleniem oskrzeli. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Jak leczyć nie podając antybiotyku (uprzedzając powiem, że jej skłonności mają podłoże alergiczne, ale to sa infekcje a nie zaostrzenia przebiegu astmy...) Odpowiedz Link Zgłoś
no_elle Re: Antybiotykowy dekalog 18 lat temu Gość portalu: szmatan napisał(a): > półpasiec najfajniejszy, ale wirusowy. > Lepsza ospa wietrzna u dorosłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Antybiotykowy dekalog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Biore tetralysal..od ponad tygodnia.. w pon sylwester... czy moge wypic.. alko?? nie mowie o jakichs duuzych mega dawkach tylko lampka szampana no i moze ze 2 winka jakiegos ... albo piwko i lapka szmpana i wszystko!!czo to zaszkodzi blagam o odp! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Antybiotykowy dekalog IP: *.ssp.dialog.net.pl 18 lat temu Ta, ja kiedys tez byłam taka mądra i krzyczałam po co antybiotyk.? Aż dostałam ciężkich powikłań po zwykłej chorobie , leczyłam się dwa lata . Pewne objawy zostaną mi do końca życia . Przede wszystkim nie leczyc sie samemu, tylko isc do lekarza. Po drugie jak lekarz daje antybiotyk to brac , a nie mówic po co. Odpowiedz Link Zgłoś