Gość: Jola IP: 212.160.234.* 23 lata temu Jak dbacie o białe fugi? Jest jakiś sposób żeby się zabrudziły .Ajak się zabrudzą to czym można je wyczyścić?Proszę o rady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justi68 Re: fugi 23 lata temu muszę odświezyć fugi w łażience na podłodze i ścianach. Mam białą podłogę na która nie moge patrzec bo na niej wszystko jest widoczne, także dołączam się do prośby Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: fugi 23 lata temu Najlepiej wyczyscic wybielaczem do fug ale tanszym sposobem i bardziej domowym jest przemycie roztworem wody i octu w proporcji 3:1. nastepnie splukac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anfido Re: fugi 23 lata temu Aby się białe fugi nie brudziły zaraz po ich położeniu ( oczywiście jak wyschna , stwardnieją) trzeba je pomalować płynem "Delfin", do kupienia w sklepach chemicznych. Płyn ten pozostawia ochronna warstwę, która zabezpiecza fugi przed zabrudzeniem. Sądzę, że jeżeli teraz umyjesz dokłądnie te fugi, co masz i pokryjesz je "delfinem" też powinno zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: sposób na białe fugi IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 23 lata temu Szczoteczka do zębów + cillit, tylko to pracochłonne :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: sposób na białe fugi IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 23 lata temu Do wybielania fug jest specjalny srodek ( nie podam nazwy , ale w specjalistycznym sklepie dostaniesz ) Malujesz pedzelkiem fugi na bialo i kafelki wycierasz gabka . Kuchnia , lazienka sa jak nowe ! a srodek bardzo wydajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: sposób na białe fugi IP: *.icpnet.pl 23 lata temu żadne srodki czyszczaco-wybielające nie dzialaja!ja wydalam mnostwo forsy,oczywiscie w castoramie czy praktikerze zapewniali mnie ze rewelacja-to nieprawda. w koncu kupilam biala farbe do fug i nalozylam ,jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: sposób na białe fugi IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 23 lata temu ja maluje je od czasu do czasu specjalnym flamastrem edding 8200 do fug - kapitalna sprawa! duzo szybszy od tego badziewia do malowania fug! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: sposób na białe fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Gość portalu: hania :o) napisał(a): > ja maluje je od czasu do czasu specjalnym flamastrem edding 8200 do fug - > kapitalna sprawa! duzo szybszy od tego badziewia do malowania fug! Ale w dalszym ciągu to co nazbierało się na fugach (kamień, brud , tłuszcz) zostaje, a ty proponujesz zamalowanie tego.Jak w sposób łatwy usunąć zanieczyszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczka posłuchałam Was, kupiłam Cillit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23 lata temu ...i pracowicie wyczyściłam fugi w kuchni, zaczęłam we wtorek po pracy, miałam wenę i powiem Wam że są rewelacyjne, wystarczył Cillit, gąbka i obok miska z wodą do płukania gąbki, wogóle to efekt robił sie na moich oczach po polaniu fugi cillitem,w mgnieniu oka jasniały a ja tylko wycierałam, dlatego uważam, że wcale sie nie narobiłam, tylko naklęczałam,pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: sposób na białe fugi 23 lata temu plynem do mucia przed malowaniem - jakimkolwiek. ja uzywalam plynu z serii voigt kupiony w sklepie spolem. polecam tez ich produkty do mycia toalet "pikapur" i "pikasat" Odpowiedz Link Zgłoś