Dodaj do ulubionych

sposób na białe fugi

IP: 212.160.234.* 23 lata temu
Jak dbacie o białe fugi? Jest jakiś sposób żeby się zabrudziły .Ajak się
zabrudzą to czym można je wyczyścić?Proszę o rady!
Obserwuj wątek
    • justi68 Re: fugi 23 lata temu
      muszę odświezyć fugi w łażience na podłodze i ścianach. Mam białą podłogę na
      która nie moge patrzec bo na niej wszystko jest widoczne, także dołączam się do
      prośby
      • la_lunia Re: fugi 23 lata temu
        Najlepiej wyczyscic wybielaczem do fug ale tanszym sposobem i bardziej domowym
        jest przemycie roztworem wody i octu w proporcji 3:1.
        nastepnie splukac
        pozdrawiam
        • anfido Re: fugi 23 lata temu
          Aby się białe fugi nie brudziły zaraz po ich położeniu ( oczywiście jak
          wyschna , stwardnieją) trzeba je pomalować płynem "Delfin", do kupienia w
          sklepach chemicznych. Płyn ten pozostawia ochronna warstwę, która zabezpiecza
          fugi przed zabrudzeniem. Sądzę, że jeżeli teraz umyjesz dokłądnie te fugi, co
          masz i pokryjesz je "delfinem" też powinno zadziałać.
    • Gość: tekla Re: sposób na białe fugi IP: *.magusz.net / 192.168.17.* 23 lata temu
      Szczoteczka do zębów + cillit, tylko to pracochłonne :-(((((
    • Gość: samanta Re: sposób na białe fugi IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 23 lata temu
      Do wybielania fug jest specjalny srodek ( nie podam nazwy , ale w
      specjalistycznym sklepie dostaniesz )

Malujesz pedzelkiem fugi na bialo i kafelki wycierasz gabka .

Kuchnia , lazienka sa jak nowe ! a srodek bardzo wydajny
      • Gość: Kasia Re: sposób na białe fugi IP: *.icpnet.pl 23 lata temu
        żadne srodki czyszczaco-wybielające nie dzialaja!ja wydalam mnostwo
        forsy,oczywiscie w castoramie czy praktikerze zapewniali mnie ze rewelacja-to
        nieprawda.
        w koncu kupilam biala farbe do fug i nalozylam ,jestem zadowolona.
        • Gość: hania :o) Re: sposób na białe fugi IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 23 lata temu
          ja maluje je od czasu do czasu specjalnym flamastrem edding 8200 do fug -
          kapitalna sprawa! duzo szybszy od tego badziewia do malowania fug!
          • Gość: julia Re: sposób na białe fugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu

Gość portalu: hania :o) napisał(a):

> ja maluje je od czasu do czasu specjalnym flamastrem edding 8200 do fug -
            > kapitalna sprawa! duzo szybszy od tego badziewia do malowania fug!

Ale w dalszym ciągu to co nazbierało się na fugach (kamień, brud , tłuszcz)
            zostaje, a ty proponujesz zamalowanie tego.Jak w sposób łatwy usunąć
            zanieczyszczenia?
            • Gość: babeczka posłuchałam Was, kupiłam Cillit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23 lata temu
              ...i pracowicie wyczyściłam fugi w kuchni, zaczęłam we wtorek po pracy, miałam
              wenę i powiem Wam że są rewelacyjne, wystarczył Cillit, gąbka i obok miska z
              wodą do płukania gąbki, wogóle to efekt robił sie na moich oczach po polaniu
              fugi cillitem,w mgnieniu oka jasniały a ja tylko wycierałam, dlatego uważam,
              że wcale sie nie narobiłam, tylko naklęczałam,pozdrowionka
            • byhanya Re: sposób na białe fugi 23 lata temu
              plynem do mucia przed malowaniem - jakimkolwiek. ja uzywalam plynu z serii
              voigt kupiony w sklepie spolem. polecam tez ich produkty do mycia
              toalet "pikapur" i "pikasat"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka