malatea2 18 lat temu zamierzam kupic depilator ,ale szlyszlam ze potem sa jakies pryszcze i ze moga byc problemy ze skora ? czy ktos moze cosn aten temat wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Widziałam nogi swoich koleżanek po depilacji takim urządzeniem i niektóre miały takie właśnie pryszcze!!!!! Okropnie to wygląda! Polecam kremy do depilacji. Duży wybór na merlin.pl jeśli nie chce Ci się z domu wychodzić;) Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: depilator 18 lat temu no wlasnie i nei wiem czy jest sens wydawac tyle kasy na depialtor, a jesli chodzi o kremy ,to czy one dzialaja na grube wloski , bo kiedys zastosoawlam i nic mi nie zadzialal, dotad zawsze stosowlam golarke, moze poleicicie mi jakis skuteczny krem, a co z okolicami bikini? Odpowiedz Link Zgłoś
satia2004 Re: depilator 18 lat temu malatea2 napisała: > no wlasnie i nei wiem czy jest sens wydawac tyle kasy na depialtor Koszt depilatora - ok. 100zł, służy 5-10 lat, Koszt kremu (jednorazowo) - ok. 8zł Depilator wyrywa włoski z cebulkami włoski odrastają wolno. Krem działa jak golenie - po 3 dniach w zasadzie zabieg trzeba powtórzyć, maksymalnie co tydzień. Średni roczny koszt używania depilatora 20zł Średni roczny koszt kremów 416zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: depilator IP: *.chello.pl 18 lat temu nie mam zadnych krostek po depilatorze, depiluje po kapieli i smaruje kremem po depilacji ktory nawilza lagodzi podraznienia i spowalnia odrastania wloskow. po maszynce wlosy odrastaja i sa jak szczotka moj depilator ma jeszcze nakladkę do depilacji miejsc intymnych, wiec zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: depilator 18 lat temu Ewo, wlasnei a jak z miejscami intymnymi, czy depilacja jest bardzo bolesna? czy moglabys mi ewenetualnie zdradzic jakiej firmy jest Twoj depialtor i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu > zamierzam kupic depilator ,ale szlyszlam ze potem sa jakies pryszcze > i ze moga byc problemy ze skora ? czy ktos moze cosn aten temat wie? Moim zdaniem dużo zależy od rodzaju skóry i włosów. Generalnie blondynki mają cieńsze i słabsze włosy, więc z nimi mają mniej problemów z pewnością. Ja mam grube włosy z tendencją do wrastania, po depilacji więc muszę pilnować żeby nie wrastały. Po kąpieli dobrze trę szorstkim ręcznikiem. Są obecnie dostępne preparaty opóźniające odrost włosów oraz zapobiegające wrastaniu, ale nie stosowałam i nie wiem czy są skuteczne. Co do firmy depilatora wydaje mi się, że nie ma nic do rzeczy, każdy będzie usuwał owłosienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: depilator IP: 213.192.66.* 18 lat temu jak tylko wróce do domu to zerkne co mam :-) filipsa albo brauna. nawet znajde potem ten model w necie i linka podesle :-) w depilatorze najwazniejszy jest rodzaj tej czesci ktora wyryrwa. sa metalowe kółeczka albo coś innego. nie pamietam co bo wlasnie w sklepie powiedziano mi ze te kółeczka sa lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: depilator IP: *.devs.futuro.pl 18 lat temu Gość portalu: ewa napisał(a): > w depilatorze najwazniejszy jest rodzaj tej czesci ktora wyryrwa. sa > metalowe kółeczka albo coś innego. nie pamietam co bo wlasnie w > sklepie powiedziano mi ze te kółeczka sa lepsze. Są pęsety i dyski. Braun ma pęsety, Phillips dyski. Ale większego znaczenia to nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: depilator IP: *.chello.pl 18 lat temu sprawzilam, mam depilator philips satinelle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Depiluję nogi od lat. Jestem bardzo zadowolona. Jak się to robi regularnie to skóra się przyzwyczaja, włosy są małe i nie boli. Ja depiluję nogi raz w tygodniu. Skóra jest gładka, a od maszynki szorstka jak broda u faceta i można się zaciąć. Fakt ja jestem blondynką i mam słaby zarost i depiluję tylko same łydki. Ja mam taki zwykły Philipsa bez żadnych specjalnych nakładek. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: depilator 18 lat temu Nie ma nic lepszego niz depilator elektryczny a wiem co mówię bowiem od lat usuwam owłosienie z nog czyli od czsów kiedy poza kremami nic nie było. Ja też jestem brunetką, taki krem wystarczał w zasadzie na 1-2 dni, potem po przejechaniu nogi ręką czuc było "drapanie" a wkrótce widoczne włoski. O maszynce elektrycznej nie wspomnę. W zasadzie całe swoje młodzieńcze lata przelatałam więc w spodniach. Teraz dziewczyny to maja bajkę z depilatorami. Wystarczy raz porządnie zrobic depilację, potem juz tylko co kilka dni, ja to robie co 2-3 dni ale tylko, powiedzmy, profilaktycznie bowiem włoski w żaden sposób nie zdążą odrosnąć. Nie mniej taki sposób powoduje, że wychwytywane sa nawet najdrobniejsze pojedyńcze włoski i nic przy tym nie boli. To fakt, ze skóra przyzwyczaja się i nie reaguje już później podrażnieniami. Zauważyłam też, że włosy są coraz słabsze i jest ich mniej. I nareszcie przed założeniem spódnicy nie muszę myśleć czy moje nogi nadają się do tego. No, po prostu bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
malatea2 Re: depilator 18 lat temu dzieki za wszystkie opinie, no to chyba sie zdecyduje na depialator, skoro mowicie ze warto, a np jesli chodzi o pachy da sie wytrzymac, bo to pewnei bardzo boli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu a np jesli chodzi o pachy da > sie wytrzymac, bo to pewnei bardzo boli? jasne, że bardzo boli, ale również można się przyzwyczaić, poza tym później odrastające włoski są już słabsze; najgorszy jest pierwszy raz (jak sobie przypomnę...brrr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Ja swojej szesnastoletniej siostrzenicy kupiłam depilator z wyższej półki tzn ze specjalnymi nasadkami do depilacji miejsc wrażliwych, jest też coś co powoduje że włosy nie wrastają, depilator ma szybsze obroty co podobno mniej boli itd. i mówi że boli. Mimo wszystko polecam depilator. Tak jak napisałam kilka postów wcześniej jak się to robi systematycznie to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: depilator IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18 lat temu Przy zakupie mojego depilatora pani w sklepie powiedziała mi, że te wszystkie nasadki znieczulające, masujące itd. to tak naprawdę chwyt marketingowy i nie ma siły, żeby na początku nie bolało. Kupiłam więc najprostszy depilator Brauna za 69 zł i jestem bardzo zadowolona, już pod koniec pierwszego zabiegu nie czułam dużego dyskomfortu (depilowałam tylko nogi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redcow Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu uzywalam, przez jakies czas - najlepiej weź u kolezanki ktora ma do testowania na malej powierzchni. to jest jak z meskimi golarkami, skóra ma sie przyzwyczaic i po jakims czasie podraznienia ustapia. ale, nie kazda golarka jest dobra dla twojej skory, bo wez jakiekos chinola to nie tylko pryszcze a jakies inne chorobska pojawia sie. bessens, najlepije kupic sprawdzonego producenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu > ale, nie kazda golarka jest dobra dla twojej skory, bo wez jakiekos chinola to > nie tylko pryszcze a jakies inne chorobska pojawia sie. bessens, najlepije kupi > c > sprawdzonego producenta A ja uważam, że firma raczej nie ma znaczenia. Jeśli skóra będzie skłonna do podrażnień, to nie ma znaczenia czy depilator będzie "firmowy" czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osobka Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu nie zgodze sie z Toba, sama zastanow sie, jak kupujesz wino to raczej stanowi roznice czy kupujesz jakies firmowe drogie wino czy jabol. tak i tu jest roznica czy kupujes jakies chinski noname np ecx.images-amazon.com/images/I/41G6ufGHLRL._SL500_AA280_.jpg czy Rowente Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Chyba wyraziłam się niezbyt ścisło. Oczywiście wybór firmy ma znaczenie jeśli chodzi o działanie/trwałość/jakość urządzenia. Ale powyższe posty sugerowały że "firmowy" sprzęt ma lepsze właściwości, ponieważ nie będzie powodował podrażnień. Jednakże jak pisałam wcześniej, jeśli skóra będzie skłonna do podrażnień, to będzie się podrażniać tak czy tak. P.S. > sama zastanow sie, jak kupujesz wino to raczej stanowi > roznice czy kupujesz jakies firmowe drogie wino czy jabol. Jeśli chodzi o doznania smakowe - ma znaczenie. Jeśli reaguję alergicznie na spożywanie alkoholu - marka nie ma żadnego znaczenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolaa27 Re: depilator 18 lat temu Jeśli masz gruby i ciemny zarost to proponuję Ci kupić depilator. Ta metoda usuwania owłosienia jest może dość bolesna i trzeba ją powtórzyć ze 2-3 razy, ale naprawde wato. Ja mam ciemny zarost i jeśli chodi o depilację nóg to jest ona niezastąpiona (nie usuwałam nigdy laserowo, więc tego nie znam)ale jeśli chodzi o np. maszynkę, kremy,woski iplastry to depilator jest bez porównania. Polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Najlepsze i najmniej bolesne są moim zdaniem depilatory z funkcją chłodzenia, dzięki temu nie robią się krostki i skóra nie boli po depilacji, bo jak wiadomo zimno osłabia reakcję na bół, więc coś w tym stylu bym Ci doradzała Odpowiedz Link Zgłoś
a_gnieszka0 Re: depilator 18 lat temu Od 10 lat używam depilatora (do nóg ,resztę gole maszynka elektryczną)nie miałam nigdy żadnych pryszczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazdynickzajety Re: depilator 18 lat temu czytam i czytam te posty i tak sie zastanawiam jak wy to dziewczyny robicie że was depilacja nie boli??? Ja już miałam kilka podejć do depilatora, no i za każdym razem jestem cała zlana potem, mimo że kilka razy już stosowałam plastry i włosy nie są wyrywane z cebulkami po raz pierwszy. O co zatem chodzi???? Czy ja mam jakąś nadwrażliwość na ból, czy co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: depilator 18 lat temu Pierwszy raz trochę boli, faktycznie. Ja najpierw golę nogi zwykłą maszynką a potem od razu jeszcze raz depilatorem. Potem regularnie codziennie az przestaniesz odczuwać ból czyli wszystkie odrastajace zgolone włoski "wyrwiesz" za pomoca depilatora. No a dalej to też regularnie co 2-3 dni i wtedy to juz nic nie boli bo likwidujesz tylko pojedyńcze odrastajace włoski. Jeśli zaniedbasz /co mi sie zdarza np zimą/ to cały proces zaczynasz jeszcze raz. Czytałam, ze dziewczyny przed depilacja biorą jakies srodki przeciwbólowe, ja nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: depilator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Depilator mnie wkurza - strasznie długo trwa depilacja (chociaż używam tylko do łydek), nie łapie krótkich włosków więc i tak muszę wspomagać się maszynką do golenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiha Re: depilator 18 lat temu ja mam anemiczne jasne włoski, depilatora elektrycznego używałam od lat i dorobiłam się pieknych blizn na skórze. Włoski mi wrastały, wyglada to obrzydliwie, na nogach mnóstwo malutkich kropeczek zapalnych + stale zaczerwienione ujścia mieszków włosowych. Depilator elektryczny wywaliłam, kupiłam podgrzewacz do wosku na ciepło. Niczego tak nie żałuje jak stosowania latami depilatora elektrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś