Gość: kiwi IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 23 lata temu Energooszczędny, cichy i dużą ilością opcji prania. Bez suszarki. Z góry dzięki za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Halina Re: Pralka ładowana od góry - polećcie model IP: *.krakow.pl 23 lata temu Ja mam już 12 lat DIANĘ polska pralka gabarytowo mała wys. 40 cm szer. 42 cm długość 60 cm pojamność 4,5 kg.Polecam pracuje już 12 lat bez naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_l_a Re: Pralka ładowana od góry - polećcie model 23 lata temu NIGDY w życiu nie kupie polskiej pralki, szczególnie Diany. Z powodów oczywistych - małe gabaryty łazienki - musiałam kilka lat temu skusić sie na polską- ( cena) . Na gwarancji programator był wymieniany 4 razy , przy kolejnej awanturze z fachowcem - za kazdym razem programator był zalany i zwalano wine na mnie - odkryłam, że uszczelka bebna 9 tzw. fartuch- w ogóle nie był PRZYKRĘCONY . Woda z bebna zalewała programator ... A w środku - wszystko na sznurek - taśmę klejącą - autentycznie .. W czasie wirowania najlepiej było na niej usiąść - w przeciwnym razie prawie wychodziła z łazienki .. Z ulgą kupiłam nową - ARDO - jeśli jesteś z Warszawy ,przy ul.Kasprzaka jest dział z przeceną - trzy lata temu kupiłam za 800 zł LEKKO pukniętą z boku pralkę . Dla mnie rewelacja , pokrętła ukryte pod klapą , stabilna , BARDZO cichutna , energooszczędna . W przeciwieństwie do polskiej - zero awarii - a przy dzieciach używana b.często . NIGDY WIĘCEJ POLSKICH PRALEK !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Pralka ładowana od góry - polećcie model IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 23 lata temu Jestem jakoś uprzedzona do pralek ARDO, bo mojemu koledze taka nowiutka pralka wylała i cały parkiet był do wymiany. A już inną drogą, że kto to wychodzi z domu, jak pralka pierze... Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Pralka ładowana od góry - polećcie model 23 lata temu Ja wychodze, wiele znajomych osób i chyba każdy kto o ma sprawną pralke Polecam Wirpool - rodzice uzywaja lat 8 - bez naprawy, ja swoja lat 5 jw. - obie ładowane z góry, cichutkie - czasami idę sprawdzic czy ja wogóle właczyłam Mój M miał Ardo - do tej pory mnie wzdryga na jej wspomnienie, zatykały sie filtry, obłaziła z farby , po 4 latach uzytkowania 3 ręczników i 4 ścierek bęben nie mógł ruszyć - za cięzkie były.... Odpowiedz Link Zgłoś