Dodaj do ulubionych

HUMANA z Mct - przybywanie na wadze.....

23.01.04, 17:37
Czesc, Mam mały problem. Michałek miał parę dni biegunkę, wylądowaliśmy w
szpitalu i lekarz zalecił nam dietę HUMANĄ z Mct. Problem polega na tym, że
moje dziecko dostaje jakiegoś amoku jak tylko widzi butlę z HUMANĄ. Potrafi
zjeść 400 ml na jeden posiłek. Boję się, że za dużo przytyje. Już i tak nie
należy do malutkich bobasków, bo ma 7 m-cy i waży 10,700. DO tej pory bardzo
lubił cycusia, ale od czasów HUMANY, cycuś zjada tylko w nocy:(( Może któraś
z Was karmiła dziecko tym specyfikiem i ma podobne doświadczenia????
Obserwuj wątek
    • zuzia_i_werka Re: HUMANA z Mct - przybywanie na wadze..... 23.01.04, 19:51
      HEj! Moja córka je Humanę ale zwykłą-2. Je ładnie i sporo ale nigdy nie dałabym
      jej 400 na raz.małe dziecko nie może jeść takich porcji:-) Uważaj bo na MCT
      łatwo przytyć:-) Pozdr
    • kata4 Re: HUMANA z Mct - przybywanie na wadze..... 23.01.04, 21:25
      Co to jest takiego Humana z Act? Bardzo bym chciala aby moje dziecko
      przytylo,czy mozna to podawac bez konsultacji z lekarzem,gdzie mozna to kupic?
      Kasia.
      • marzena.miko Re: HUMANA z Mct - przybywanie na wadze..... 24.01.04, 19:32
        to jest taka odżywka, którą podaje się dzieciom po biegunkach i z problemami w
        odżywianiu. My dostaliśmy receptę, ale w aptece można to dostać też bez. Moja
        lekarka mówi, że to naprawdę dobry specyfik, polecam. Na szczęście Michał je
        już normalne porcje, 3xdziennie, po 150ml
        • kata4 Re: marzena.miko. 31.01.04, 15:52

• famiglia Re: HUMANA z Mct - przybywanie na wadze..... 02.02.04, 14:18
      mój Kubuś od dwóch miesięcy pije Humanę2 i bardzo ją lubi. wypija całą
      butelkę, a czasem 300 ml, ale nie powinnaś pozwalać mu na picie takich ilości,
      bo rzeczywiście może przybierać za szybko na wadze. spróbuj podawać mu 200, a
      mieć obok przyszykowaną herbatkę, lub soczek i jak skończy pić humanę, to włóż
      mu do buzi butelkę z napoje, jeśli oczywiście będzie protestować po wypiciu
      Humany.musisz go oduczyć picia takich ilości, bo przyzwyczai się i potem
      będziesz musiała podawać mu jeszcze więcej aż w końcu mu zaszkodzi, bo lekarze
      mówią, że zbyt małe i zbyt duże ilości tego mleka mogą zaszkodzić dziecku.
      stosuj się do tego, co jest napisane na pudełku.
      powodzenia
      Gosia i 8 miesięczny Kubuś.
    • monica03 Re: HUMANA z Mct - przybywanie na wadze..... 02.02.04, 18:25
      Ja dostałam od pediatry receptę na Humanę z Mct ale z innych powodów. Mój
      obecnie ośmio miesięczny synek od prawie trzech miesięcy przybral na wadze
      zaledwie 300g.Po zrobieniu szeregu badań pani doktor stwierdziła że to mogą być
      problemy z wchłanianiem, a ta humana zawiera lepiej przyswajalne tłuszcze więc
      stwierdziła że tym specyfikiem będziemy go "tuczyć". Niestety, jakie byłyby
      tego efekty już się nigdy nie dowiemy, bo Sebcio po tym mleku dostawał
      zatwardzenia i musieliśmy je odstawić. Teraz "tuczymy kurczaczka" czym innym.
      Mozolnie nam to idzie ale jakoś do przodu. Acha, dodam, że Sebcio waży teraz
      7300 i za cztery dni skończy osiem miesięcy.
      • kata4 Re: Do monica03 03.02.04, 10:34
        Jak czesto podawalas mleczko na dobe i w jakich ilosciach.Moja mala je 3 razy
        dziennie kaszke lyzeczka 150g na porcje i raz dziennie obiadek.Rano o 6.30
        pije 135g Nan2+kleik ryzowy 3g.Poradz mi prosze czy moglabym wymienic jej ten
        Nan2 na Humane,czy pijac raz dziennie tez przytyje wiecej.Ostatnio przybrala
        255g przez 10 dni,ale nadal nie jest gruba .Majac 5 miesiecy i tydzien
        wazyla 5945g.Zaczela ladnie przybierac chyba od tego kleiku.(Tez mam syna
        sebastiana).Pozdrawiam.Kasia.
        • monica03 Re: Do monica03 05.02.04, 16:46
          Mały zjadał 180-200 rano o 6.00 kaszki ryżowej na humanie, potem ok. 10.00 150-
          180 też kasza z owocami, o 13.00 200ml zupka, o 16.00 ok. 150ml. kaszka
          kukurydziana na humanie i o 20.00 200ml. kaszka ryżowa bananowa na humanie. On
          wogóle jest jakiś dziwny. Przez trzy miesiące spędza mi sen z powiek tym swoim
          przybieraniem na wadze, bo wszyscy już w głowę zachodzili czemu on nie tyje,
          tym bardziej,że apetyt raczej mu dopisywał. Przez ostatni tydzień wprowadziłam
          Sebciowi zamiast tej nieszczęsnej humany Bebiko HA i po wizycie u pediatry w
          ostatni wtorek okazało się, że moje dziecko przez tydzień przybrało 400g!!! I
          stał się cud! Oby tak dalej. Pozdrawiam, mama Sebastianka z Wrocławia.
          • monica03 Re: Do kata4 05.02.04, 16:50
            monica03 napisała:

> Mały zjadał 180-200 rano o 6.00 kaszki ryżowej na humanie, potem ok. 10.00
            150-
            > 180 też kasza z owocami, o 13.00 200ml zupka, o 16.00 ok. 150ml. kaszka
            > kukurydziana na humanie i o 20.00 200ml. kaszka ryżowa bananowa na humanie.
            On
            > wogóle jest jakiś dziwny. Przez trzy miesiące spędza mi sen z powiek tym
            swoim
            > przybieraniem na wadze, bo wszyscy już w głowę zachodzili czemu on nie tyje,
            > tym bardziej,że apetyt raczej mu dopisywał. Przez ostatni tydzień
            wprowadziłam
            > Sebciowi zamiast tej nieszczęsnej humany Bebiko HA i po wizycie u pediatry w
            > ostatni wtorek okazało się, że moje dziecko przez tydzień przybrało 400g!!! I
            > stał się cud! Oby tak dalej. Pozdrawiam, mama Sebastianka z Wrocławia.
            • lnga Re: Humana z Mct. 05.02.04, 18:40
              Śledze Wasze posty od dłuższego czasu,bo mam niejadka.Moja córka(9 miesięcy)
              waży obecnie tylko 7 600.Chcę ją trochę podtuczyć.Przybiera słabo na wadze i
              dlatego zasugierowałam lekarzowi właśnie Humanę z Mct.Lekarka powiedziała że
              to ma gorzki smak i córka nie będzie tego chciała pić.Cz ma rację z tym
              smakiem?Proszę o wasze opinie w tej sprawie bo bardzo się martwię.
              Inka.
              • monica03 Re: Inga 08.02.04, 18:20
                Mój synek zjadał Humanę z Mct bez problemów, ale ja dosypywałam trochę kaszki
                ryżowej smakowej co napewno trochę łagodziło jej smak. Musieliśmy jednak ją
                odstawić bo mały dostał po niej zatwardzenia. Musisz wiedzieć, że ta humana
                jest odżywką leczniczą i mogą po niej wystąpić jakieś dolegliwości uboczne.
                Jeśli chcesz troszkę podtuczyć swojego kurczaczka proponuję żebyś spróbowała
                Bebiko Ha. Ja zaczęłam je stosować bo po poprzednim mleku {Bebiko Omnoe} synek
                dostał uczulenia. Powiem tylko tyle, mały przez tydzień przybrał 400g! Kilka
                dni temu gdzieś na forum przypadkowo dowiedziałam się, że Bebiko Ha jest
                najbardziej tłustym mlekiem na rynku. Myślę, że prZez jakiś czas będę je
                stosować. Powodzenia
                • lnga Re: Humana z Mct. 09.02.04, 14:43
                  Bardzo dziękuje za rady.Bardzo mi się przydały.Moja córcia robi kupkę 3 raz
                  dziennie a nawet 4,więc chyba nie będzie problemu z zatwardzeniem.
                  Pozdrawiam i życzę zdrówka.
                  Inka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka