beatkak2 21.04.04, 12:59 poradzcie jaki smoczek wybrać dla maluszka 3 miesięcznego. z czego, jakiej firmy, może znacie jakieś które warto polecić pozdrawiam. beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdainatka Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 14:18 Ja mam trzy miesieczną córeczkę, używam smoczków firmy Avent do tej pory o-3 m- cy a teraz zamierzam zakupić od 3-go miesiąca. Moim zdaniem najlepsze sa silikonowe,te których używam sa fajnie wyprofilowane i nie wypadają co chwilę z buzi dziecka. Praktyczne bo pakowane po dwie sztuki i maja taki kapturek który zakłada sie na smoczek, kupiłam w Smyku. Wypróbowałam jeszcze innych ale uważam te za najlepsze. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
e_mu Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 14:46 Polecam ten sam smoczek Avent, silikonowy o naturalnym kształcie,tarczka jest prosta więc nie wbija się w zaokrąglone policzki, jak przy innych smoczkach.A nakładka na smoczek jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
magdainatka Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 14:53 a zapomniałam jest to kształat anatomiczny. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lechasia Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 15:26 Ja używam Nuby - okrągły z wypustkami przypominający brodawkę. Smoczek ten w całości pracuje razem z dzieckiem ze względu na swoją wyjątkową budowę. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.tycz Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 15:37 Tez polecam Aventu, anatomiczny. Moj synek tylko tego zaakceptowal. Nuka probowalam od poczatku kilka razy jako pierwszego podalam, i nic z tego, wypluwal, gryzl i jeszcze gorzej plakal. Poza tym, tarczka wbijala mu sie w poliki :-( Odpowiedz Link Zgłoś
beatkak2 Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 21:19 dziękuję wszystkim bardzo za pomoc. pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
jagusik Re: jaki smoczek????? 21.04.04, 21:44 ha! a ja stane w obronie nuk-a! Moj 3 miesieczny synek karmiony piersia pluje aventem a bardzo mu pasuje wlasnie silikonowy nuk. Tez jestem "smokowa" debiutantka, bo mały używa go od 2 dni. Duże przeżycie, życzę trafnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś