Dodaj do ulubionych

Nutramigen

08.02.11, 15:56
Córka ma 5 miesięcy i od trzech dni jest na Nutramigenie 1 z powodu skazy białkowej ( wcześniej była tylko na piersi).
Czy pediatra nie powinien przepisać od razu Nutramigenu 2?
Co z rozszerzaniem diety- czy zaczekać za reakcję na Nutramigen i dopiero wtedy zacząć eksperymentować ze stałymi pokarmami?
Obserwuj wątek
    • domisar Re: Nutramigen 08.02.11, 18:02
      Moja córka ma prawie 6 miesięcy. Karmiłam ją wyłącznie piersią. Właśnie przeszłyśmy na Nutramigen, bo ma alergię pokarmową, a moja wielotygodniowa dieta eliminacyjna nie przyniosła efektów. Pediatra chciał zapisać też od razu 2, ale ja się nie zgodziłam i powiedziałam, że ma zapisać 1. Diety absolutnie nie rozszerzaj. Poczekaj aż ustąpią objawy po przejściu na Nutramigen, bo może być tak (rzadko to się zdarza, ale jednak zdarza), że Twojemu dziecku nie będzie służyła ta mieszanka i trzeba będzie spróbować innej. A jak równocześnie zaczniesz wprowadzać pokarmy, to nie będziesz wiedziała dlaczego jest reakcja alergiczna. A jakie są objawy u Twojej córki?
      • tola_i_tolek Re: Nutramigen 08.02.11, 19:26
        Wysypka na całym ciele, ból brzuszka, obturacyjne zapalenie oskrzeli- dieta eleiminacyjna też nie przyniosła efektów. Po wprowadzeniu Nutramigenu widzę już poprawę na skórze , ból brzuszka też jej tak nie męczy, ogólnie jest spokojniejsza.
        • domisar Re: Nutramigen 08.02.11, 21:45
          Czyli wszystko na dobrej drodze ;-) Ale z rozszerzaniem diety poczekaj tak chociaż z tydzień. Jeśli nadal będzie coraz lepiej, to myślę, że od poniedziałku możecie wystartować z jakimś nowym jedzonkiem.
    • domisar Re: Nutramigen 08.02.11, 18:04
      Moja córka ma prawie 6 miesięcy. Karmiłam ją wyłącznie piersią. Właśnie przeszłyśmy na Nutramigen, bo ma alergię pokarmową, a moja wielotygodniowa dieta eliminacyjna nie przyniosła efektów. Pediatra chciał zapisać od razu 2, ale ja się nie zgodziłam i powiedziałam, że ma zapisać 1. Diety absolutnie nie rozszerzaj. Poczekaj aż ustąpią objawy po przejściu na Nutramigen, bo może być tak (rzadko to się zdarza, ale jednak zdarza), że Twojemu dziecku nie będzie służyła ta mieszanka i trzeba będzie spróbować innej. A jak równocześnie zaczniesz wprowadzać pokarmy, to nie będziesz wiedziała dlaczego jest reakcja alergiczna. A jakie są objawy u Twojej córki?
    • barbara.gierowska Re: Nutramigen 09.02.11, 16:43
      Witam,
      Decyzja pediatry była słuszna - korzystniej i bezpieczniej było w tej sytuacji zacząć od Nutramigenu 1.
      Przejście na Nutramigen 2 spokojnie może odbyc sie za ok 4-6 tygodni.
      Co do rozszerzania diety o produkty stałe.prosze poczekac jeszcze co najmniej 7-10 dni,aby upewnic sie co do tego,ze Nutramigen jest dobrze tolerowany
    • mieszki01 Re: Nutramigen 24.05.11, 13:46
      mam synka 5ipół miesiąca ,karmiłam go piersią az do teraz ,chciałam dłóżej ale moja djeta eliminacyjna nie przyniosła zamierzonego efektu,skóra jest szorstka na całym ciele tylko buzia wygląda ładnie .Najpjerw podawałam bebilon pepty ale wcale po tygodniu nie było poprawy wrecz przeciwnie,więc pedjatra zasugerowała nutramigen i tu pojawił sie problem bo w całym miescie nie było Ntr.1 wjec przeszłam automatycznie na 2 .Synkowi nic nie było przez dwa dni mieszałam bebilon pepty1 z nutr,2 Maly przyzwyczaił sie do smaku i jest ok. , ale nie tu jest problem,ale w zdobyciu mleka właśnie dzis dowiedziałam sie ,że podobno wycofują Nutr.Nie ma innego mleka podobnie zbilansowanego bo ENFAMIL i ISOMIL to mleka na bazie soji a ona ponoć silnie uczula co robic-CZY MAŁY MA BYC KRÓLIKIEM DOSWIADCZALNYM
      • barbara.gierowska Re: Nutramigen 25.05.11, 20:05
        Witam,
        Osobiście nie mam informacji o wycofywaniu Nutramigenu, proponuję zadzwonić do biura przedstawiciela firmy
      • agoosek82 Re: Nutramigen 27.05.11, 13:01
        podobny to tylko przejsciowy problem w zwiazku z awaria u producenta i mial byc spowrotem w aptekach pod koniec maja wiec jest nadzieja ;)
        • meadjohnsonnutrition Re: Nutramigen 07.06.11, 16:40
          Firma Mead Johnson Nutrition kontynuuje produkcję Nutramigenu 1 i 2.
          Informacje dotyczące dostępności produktu można znaleźć na oficjalnej stronie internetowej www.nutramigen.info.pl
          • mamapoli3 Re: Nutramigen 09.06.11, 11:12
            ciekawe czym był spowodowany ten przestój??? a co do wprowadzania nowych pokarmów ja też radziłabym odczekać kilka dni-żeby później wiedzieć czy jakaś reakcja jest na mleko czy nowy produkt, z resztą alergikom nowości wprowadza się nieco później. Moja bratanica razem z mieszanką miała przepisany Latopic, skóra poprawiła sie po jakiś dwóch tygodniach.pozdr
            • marchewka1984 Re: Nutramigen 14.06.11, 22:30
              Chyba był jakiś pożar w fabryce, tak mi się o uszy obiło..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka