Dodaj do ulubionych

czy ktos daje Humane SL?

24.06.04, 18:39
Podaje mojemu synkowi Humane SL na zalecenie lekarza.Mały nie jest alergikiem
ale ja nim jestem więc to profilaktyka. Lekarka nie chce dawać mu Nan Ha więc
pozostaje humana sojowa. Mam pytanie czy ktoś z Was podaje ją swojemu dziecku?
I jak wyglądają kupki po niej? dodam że daję małemu humanę i dwa posiłki z
mojego odciąganego mleka bo więcej nie naprodukuję.Mały ma skończone 4 m-ce i
je niewiele.Czasem 100 ml ale częsciej 90 ml.więcej nie chce trzymam się
godzin bo inaczej je co pół godziny 20-30 ml. można oszaleć.W nocy je dwa
trzy razy i to terz niewiele ok50-60 ml. Przyrasta na wadze przeciętnie.Sama
nie wiem czy mam mu zmienić mleko na sojowe następne innej firmy? Pomóżcie bo
osiwieję!!! Olcia
Obserwuj wątek
    • mysz78 Re: czy ktos daje Humane SL? 25.06.04, 10:40
      ja dawałam, w porównaniu do nutramigenu, który jadł wcześniej, to jadł, aż mu się uszy trzęsły. niestety dostał potwornych kolek i znowu muszę w niego wmuszać nutramigen. o ile dobrze zrozumiałam, pzestawiłaś synka z cyca na butlę? pamiętam, że mój też na początku jadł z butelki tak jak z piersi, czyli co chwilę i malutkie porcje, ale z czasem to się trochę unormowało. teraz staram się go karmić co 4-5 godz i je od 120 do 200ml nawet (ale tylko przez sen). aha, ma 3 3/4 m-ca teraz. co do kupy, to po soi żadnych problemów nie pamiętam, zawsze po mleku sztucznym jest bardziej uformowana niż po maminym. chyba mieliśmy ze dwa razy zaparcie, ale to chba bardziej kwestia dopajania. co jeszcze chciałabys się dowiedzieć? pozdr.
      • jeran Re: czy ktos daje Humane SL? 25.06.04, 18:45
        Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie. Jak rozpoznajesz że Twój maluch jest
        głodny po tych 4-5 godzinach? bo mój ryczy identycznie na sen jak i na
        jedzenie. Np. dzisiaj zjadł 60 ml.humany o 14 po 3,5 godz przerwie a potem o 16
        jak miał iść spać płakał i dojadł 40 ml. Zgupiałam do cna bo ,myślałam że
        płacze ze zmęczenia przeciażnie będękarmićgo co 2 godziny on naprawde zjada
        mało w dodatku mój pokarm przestał go bawić woli humane sl .Jeśli możesz opisz
        mi swój sposób na swego malucha bo ja zeświruję do końca.Pozdrawiam.
        • mysz78 Re: czy ktos daje Humane SL? 26.06.04, 11:56
          zazwyczaj wiem, ze się zbliża pora kolejnego jedzenia, czyli tak co 4-5 godz, wtedy mały jest po prostu niespokojny, popłakuje (zanim sie oczywiście na maxa nie rozwrzeszczy :) ssie łapki za wzmożonym zapałem, "rzuca sią" na smoczka, a jak się zorientuje, że nic z niego nie leci, to wypluwa i płacze. natomiast jak jest śpiący i zmęczony, to trze oczka, "buczy" i po prostu widać, że już bardzo by chciał zasnąć. często jest tak, że po jedzonku właśnie usypia :) nie martw się, opanujesz to wszystko raz-dwa. tylko myślę, że Twój synek jest za duży, żeby jadać tak często i mało, to nie noworodek. mój też najchętniej podziękowałby po 80 ml, zaspokoiwszy pierwszy głód, ale ja jestem uparta i karmię go dalej. czasami muszę go zagadać, albo odbić i znowu spróbować, a najlepiej to się go karmi na pół-śpiąco, albo nosząc po mieszkaniu (nie polecam, potem ręce do kolan :). tylko że mój źle przybiera na wadze, więc go musze pilnować. nie daj sobie wprowadzić takiego karmienia co 2 godz, bo nie wyrobisz z ciągłm myciem butli i robieniem mleka, poza tym to dziecko ma się nauczyć jakiegoś rytmu dnia od nas, a nie odwrotnie. pa. pisz dalej, jakby coś.
    • mag2004 Re: czy ktos daje Humane SL? 30.07.04, 12:18
      podaję mojemu 3 mcznemu synkowi Humanę SL, pomimo tego, ze nie jest alergikiem
      (my z mężem także nie). nasza lekarka zapisała mu to, ponieważ niezbyt toleruje
      mleko krowie (wcześniej pił Pregestimil-koszmar:( na początku były problemy z
      kupkami - niezbyt często, co 3-4 dni i z trudem, na dodatek twarde:(( teraz,
      zeby temu zapobiec bardziej rozcieńczam miesznkę, (dodaję ok 20 ml wody wiecej.
      Myślę, że pomaga, po prawie już kolek nie mamy, bączki puszcza non stop i bez
      wysiłku:) kupki są zwarte (ale nie suche), zielone (przez zelazo zawarte w
      Humanie) i regularne (max. co drugi dzień). Mały zjada na raz ok 13-140 ml, w
      dzień co 3 godziny, a w nocy czasami nawet co 5-6 :)) Myślę, że mozesz dopajać
      Maluszka herbatkami (np. koperkowa), to trochę rozliźni stolec).
      pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka