Dodaj do ulubionych

Problem z jedzeniem

04.03.13, 14:21
Witam!Mieszkam za granicą dokładnie w uk.Mam problem z moim 6m synkiem a mianowice.Od urodzenia synek jest karmiony mlekiem modyfikowanym Bebilon1.Gdy miał dwa miesiące zaczeły się problemy.Gdy mały był głodny dawałam mu mleko a ten zaczynał z chęcią pić a po chwili kręcił się okropnie w każdą stronę tryskać mlekiem z buzi i zaczynał przerażliwie krzyczeć,odwracać głowę no i było po karmieniu.Efekt tego był taki że dziecko przestało przybierać na wadze.Pózniej ok.3 miesiąca zaczeła się zielona,śluzowata biegunka o zapach kwaśnego mleka.Dziecko prawie się odwodniło.Po wizycie u lekarza kazał podawać przez tydzień mleko sojowe mały całkowicie się zmienił spał w nocy bez problemu,bo wcześniej(kręcił się całą noc i popłakiwał)kupki się zagęściły,pił dużo mleka.Po tygodniu znowu zaczełam mu podawać mleko Bebilon1 i wszystko wróciło znowu mały nie chciał pić mleka i tryskał nim.Koleżanka poleciła mi żebym mu kupiła colif (enzym laktozy)i pomogło dziecko czuje się lepiej.Mały ma już 6 miesiecy zaczełam mu podawać mleko następne ale ono ma więcej laktozy i znowu zaczeły się problemy mały częsciej ulewa nawet 1h po jedzenie ulewa jakby wodą z domieszką strawionego mleka dość dużo.Musiałam zwiekszyć ilość kropel bo mały nie chciał znowu pić mleka.Syn nie ma wysypki,skórę ma ładną ,ale ciągle ma hrapotliwy oddech tak jaby miał flegmę w gardle chociaż kataru nie ma ani infekcji.Czasami ma nie swieży oddech z buzi ale gdy zwiekszyałm ilośc kropli to ma normaly odech.Zastanawiam sie co mam zrobić:
czy dalej podawać mu to mleko Aptamil następne+kropelki Colif jak długo można je stosować
czy zmienic mleko na sojowe albo inne np 0laktozy
kilka razy próbowałam odstawić krople ale objawy nadal powracają
dziękuję z góry za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • stokrotka_beauty Re: Problem z jedzeniem 04.03.13, 15:30
      Zmieniłabym mleko na inne.
    • kindddzia Re: Problem z jedzeniem 04.03.13, 16:41
      nie rozumiem czemu wolisz faszerowac dziecko lekami i meczyc bebilonem niz podac sojowe na ktorym wszystko bylo ok. I to od miesiecy ....
      • mama663 Re: Problem z jedzeniem 04.03.13, 20:15
        Właśnie się zastanawiam!Zasięgnełam porad kilkunastu "ekspertów" i nikt mi nic ciekawego nie poradził tylko żeby karmić i się nie przejmować.Wszystko muszę robić na własną rękę.Poprostu ratuję się jak mogę.Boję się podać sojowe bo wszędzie pisze że to mleko jest gorsze i każdy mi odradza.Do tej pory było dobrze po delikolu bo to enzym laktozy miałam nadzieję że to poprost kolka i w końcu przejdzie ale teraz mam obawy że może to być nietolerancja laktozy.

> nie rozumiem czemu wolisz faszerowac dziecko lekami i meczyc bebilonem niz poda
        > c sojowe na ktorym wszystko bylo ok. I to od miesiecy ....
    • alutka314 Re: Problem z jedzeniem 04.03.13, 23:34
      to co piszesz to wygląda na alegie na białko. może zamiast mleka sojowego spróbuj dać mleko dla dzieci z alergią pokarmową bebilon pepti. albo mleko z jeszcze z mniejszą zawartością białka nutramigen.
      • mama663 Re: Problem z jedzeniem 05.03.13, 09:09
        Dziewczyny dziękuję za wasze opinie.Dzisiaj mam zamiar spróbować podać dziecku inne mleko.Dzwoniłam do Health Care Professional to taki doradca od spraw dzieci.Kazała podać mleko bez laktozy najpierw bo dziecko nie ma żadnych objawów skazy białkowej.Spróbuje jeżeli dalej bedzie zle to będę napierać żeby dali receptę na nutramigen bo chyba nie można go kupic bez recepty.Napiszę jak mi poszło i jak mały bo narazie kiepsko:(cały czas marudzi.
        • mama663 Re: Problem z jedzeniem 07.03.13, 12:45
          Zmieniłam mleko jednak na sojowe bo też jest dla dzieci z uczuleniem na laktoze bo to bez laktozy tutaj ciężko kupić.Mały pije to mleko już trzy dni na początku się krzywił i pił tylko 100 ale dzisiaj rano wypił już 180 ze smakiem.Spał dzisiaj całą noc bez wiercenia,wogóle nie marudzi,jest spokojny,dzisiaj rano zrobił kupę bez problemu już nie ma biegunki.Mam nadzieję że bedzie dobrze.
          • alutka314 Re: Problem z jedzeniem 09.03.13, 22:35
            To super że twojemu maluszkowi podpasowało mleczko i jest spokojniejszy ;)Trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku.
            Pozdr;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka