mama663
04.03.13, 14:21
Witam!Mieszkam za granicą dokładnie w uk.Mam problem z moim 6m synkiem a mianowice.Od urodzenia synek jest karmiony mlekiem modyfikowanym Bebilon1.Gdy miał dwa miesiące zaczeły się problemy.Gdy mały był głodny dawałam mu mleko a ten zaczynał z chęcią pić a po chwili kręcił się okropnie w każdą stronę tryskać mlekiem z buzi i zaczynał przerażliwie krzyczeć,odwracać głowę no i było po karmieniu.Efekt tego był taki że dziecko przestało przybierać na wadze.Pózniej ok.3 miesiąca zaczeła się zielona,śluzowata biegunka o zapach kwaśnego mleka.Dziecko prawie się odwodniło.Po wizycie u lekarza kazał podawać przez tydzień mleko sojowe mały całkowicie się zmienił spał w nocy bez problemu,bo wcześniej(kręcił się całą noc i popłakiwał)kupki się zagęściły,pił dużo mleka.Po tygodniu znowu zaczełam mu podawać mleko Bebilon1 i wszystko wróciło znowu mały nie chciał pić mleka i tryskał nim.Koleżanka poleciła mi żebym mu kupiła colif (enzym laktozy)i pomogło dziecko czuje się lepiej.Mały ma już 6 miesiecy zaczełam mu podawać mleko następne ale ono ma więcej laktozy i znowu zaczeły się problemy mały częsciej ulewa nawet 1h po jedzenie ulewa jakby wodą z domieszką strawionego mleka dość dużo.Musiałam zwiekszyć ilość kropel bo mały nie chciał znowu pić mleka.Syn nie ma wysypki,skórę ma ładną ,ale ciągle ma hrapotliwy oddech tak jaby miał flegmę w gardle chociaż kataru nie ma ani infekcji.Czasami ma nie swieży oddech z buzi ale gdy zwiekszyałm ilośc kropli to ma normaly odech.Zastanawiam sie co mam zrobić:
czy dalej podawać mu to mleko Aptamil następne+kropelki Colif jak długo można je stosować
czy zmienic mleko na sojowe albo inne np 0laktozy
kilka razy próbowałam odstawić krople ale objawy nadal powracają
dziękuję z góry za odpowiedz