Dodaj do ulubionych

Słodzenie Nutramigenu

01.06.13, 13:12
Witajcie, karmię piersią pięć miesięcy. Idzie nam dobrze, ale mała ma alergię chyba na wszystko. Od trzech miesięcy ma krew w kupce i nabawiła się anemii. Moja dieta składa się tylko z kilku produktów, więc i ja nabawiłam się anemii. Powoli dojrzewam do decyzji przejścia na Nutramigen. Wczoraj była próba generalna, mała jednak pluła tym mleczkiem na prawo i lewo. Czy ja mogę dodać do niego glukozy żeby poprawić smak? Jak długo można stosować taki fortel?
Obserwuj wątek
    • moja-kropeczka Re: Słodzenie Nutramigenu 04.06.13, 19:28
      od 4 miesiąca starałam się podawać mojemu synkowi nutramigen, z glukozą można, z miodem-tak powiedział alergolog, z kleikiem ryzowym/kukurydzianym. u nas wszystkie metody nie dały rezultatu, nie chciał pić-teraz ma 8 miesięcy. jesteśmy na bebiku R - akurat to nas nie uczula.
      • w_isienka Re: Słodzenie Nutramigenu 10.06.13, 17:22
        można glukozą, ale może spróbuj z bebilonem pepti - też jest dla alergików, a smak ma o niebo lepszy
    • monikaa13 Re: Słodzenie Nutramigenu 24.06.13, 10:45
      Jak dziecko karmione tylko piersią ma nagle wypić mleko z butelki, co gorsza o tak niedobrym smaku!!!

Nie dodawaj żadnej glukozy, chory pomysł. Ściągnij swoje mleko, dodaj trochę nutramigenu i podaj, parę razy, potem dodaj więcej nutramigenu i więcej, aż do całkowitego przejścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka