Dodaj do ulubionych

Może niepotrzebnie się przejmuję!!! Odpowiedzcie!

09.10.04, 22:29
Moja Hania ma 4 miesiące i tydzień. Nie wiem ile w tej chwili waży, ale je mi
w dzień 5x110-120 ml co 3 godziny z butli odciągany pokarm. W nocy je z cycka
(a może nie je, tylko naprzykład pije, bo ostatnio coś krótko?). Ja się
zamartwiam, że może je za mało, ale jak czytam to tutaj dzieciaczki w jej
wieku jedzą właśnie podobnie. A może się mylę? Napiszcie coś, bo już nie wiem
o co chodzi. Normy co innego, a dzieci co innego. Dodam, że dziecko jest
zadowolone, nie marudne i denerwuje się kiedy próbuje ją nakarmić częściej
niż co 3 godziny. Dzięki za odpowiedzi.
Joanna
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: Może niepotrzebnie się przejmuję!!! Odpowiedz 11.10.04, 15:37
      Moj maly ma dopiero miesiac i wypija 90-100ml mleka i 50 herbatki ale to zalezy
      od dziecka ile organizm potrzebuje ja np. jk mialam miesiac pilam tylko 30ml i
      jakos sie wychowalam.Jesli mala jest zadowolona i nie placze to nie masz sie
      czym martwic
    • xxxinkaxxx Re: Może niepotrzebnie się przejmuję!!! Odpowiedz 11.10.04, 19:24
      ja niestety nie wiem ile powinno jesc malenstwo w tym wieku.... mam za to
      pytanie do Ciebie- jak udaje Ci sie sciagac tyle pokarmu? jak doszlas do takich
      wynikow?

ja sciagam co 3 h ale nie udaje mi sie wiecej niz 60-70 ml...

bede wdzieczna za odpowiedz, juz raz mi zreszta pomoglas... dzieki :))

inka
      • londa Re: Może niepotrzebnie się przejmuję!!! Odpowiedz 11.10.04, 21:08
        > ja sciagam co 3 h ale nie udaje mi sie wiecej niz 60-70 ml...

trzeba duuuuzo pic i probowac sciagac czesciej niz co 3h
        laktacja sie zwiekszy i potem mozesz znowu wrocic do tych 3h i bedzie wiecej
        mleczka
        • mmmonika Re: Może niepotrzebnie się przejmuję!!! Odpowiedz 11.10.04, 23:18
          Ja ściągałam na początku 20-30ml co 3h, potem były szopki z herbatkami,
          ricinusem, karmi itp. Ale najważniejsze to się nie przejmować - jest ile jest.
          Jak się będziesz denerwować to się raczej pogorszy. Jak dałam sobie spokój i
          zostawiłam tylko karmi i herbatki no i oczywiście ściągałam co 3h to sie zaraz
          polepszyło. Teraz ściągam od 120-170!!! Sama w to nie wierzyłam, że tak może
          być. A co do odciągania to też się tak ściśle nie trzymaj - jak parę razy
          zrobisz sobie wakacje to nic sie nie stanie. Polecam laktator Avent, miałam też
          Medele elektryczną ale mniej ściągała i nie masowała.
          Pozdrawiam
          Monika
      • joaska7 Re: Do xxxinkaxxx 13.10.04, 23:48
        Są kobiety, które karmiąc piersią nie są w stanie ściągnąć ani kropli. To chyba
        kwestia psychiki. Sciągaj co 2 lub jak masz siłę co 1,5 h. W nocy ściągaj co
        trzy. Potem, możesz sobie zrobić dłuższe przerwy, ale jak ci się już rozkręci
        laktacja. Nie wiem jak długie, bo w nocy moja Hania je z cycka, ale napewno jak
        wejdziesz na forum "Karmienie piersią" i poprosisz o radę p. Monikę Staszewską,
        to ci wszystko powie. Ściągaj przez 15 min. jedną pierś i 15 minut drugą. Z
        dnia na dzień zacznie się to rozkręcać. Możesz pić piwo "Karmi", ja tak
        robiłam, świetnie wpływa na laktację, lub jeśli wolisz - ziółka mlekopędne. A i
        oczywiście genialna rada na laktację z forum "Karmienie piersią": werwnętrzną
        stroną dłoni "kulaj" lub ciągnij brodawkę, aż poczjesz mrowienie - w ten sposób
        możesz robić przed ściąganiem lub w trakcie (ściągasz z jednej piersi
        a "kulasz" drugą) nawet parę razy - zobaczysz jak zacznie lecieć!
        Pozdrawiam i trzymam kciuki
        Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka