Dodaj do ulubionych

9m-przejście na sztuczne mleko, jakie polecacie???

07.01.05, 14:53
Witam,

Tym razem proszę Was o radę, jakie mleko podać maluchowi, który jeszcze nigdy
nie pił sztucznego mleko. Mój Michał skończył juz 9 miesięcy i chciałabym go
powoli odstawić od piersi (co napewno nie bedzie łatwe, bo mała pijaweczka
uwielbia cycusia).

Jakie mleko podawałyście i podajecie swoim dzieciom?

Jakie mogą byc objawy nietolerancji danego mleko?

Z góry dziekuję za rady,
Pozdrawiam,
Dorota
Obserwuj wątek
    • polibius Re: 9m-przejście na sztuczne mleko, jakie polecac 07.01.05, 15:08
      Też stanęłam niedawno przed tym problemem. NIestety moje "piersiowe" dzieciątko
      ( również 9 miesięczne) nie chce patrzeć na : Bebilon, Bebiko, Nan, Milupę i
      Humanę... zostało jeszcze mleko HIPP. W przyszłym tygodniu zamierzam spróbować,
      ale jestem pełna obaw. Anusia po podaniu któregoś z wymienionych mlek dostawała
      drgawek z obrzydzenia. NIe wiem jak ją zachęcić. Mam nadzieję, ze samo
      przejdzie.
      Pozdrawiam i przepraszam, że nie pomogłam.
    • izelka Re: 9m-przejście na sztuczne mleko, jakie polecac 07.01.05, 15:18
      Ja mojej 4 m córeczce daje Bebilon. Przez 3 m była karmiona tylko piersia,
      potem bebilonem. Od razu go zaakceptowala, nie ma problemów z zaparciami, może
      dlatego ze bebilon jest wzbogacony w prebiotyki, które usprawniaja pracę jelit.
      Mojej córci smakuje bebilon i jestem z niego zadowolona.
      • kosia6 do polibius 07.01.05, 18:51
        Cześć,

To mnie trochę zmartwiłaś. Ja narazie kupiłam Bebiko i zamierzam próbować od
        niedzieli. Rozmawiałam z moja pediatrą, co jeśli Misio nie zechce mleka
        sztucznego. Mówiła, że trzeba oczywiście próbować i zacząc tez podawać jakieś
        pokarmy na bazie sztucznego, np. kaszki. Podała mi też przepis na budyń z
        żółtkiem, którym dzieci sie ponoć zajadają. Jeśli chcesz, to daj znać, podeślę
        Ci go.

Pozdrawiam,
        Dorota
        • filonek2004 Re: do polibius 07.01.05, 19:25
          Dorotko
          czy moge prosic o przepis na budyn z zoltkiem na adres jwilczynska@op.pl. bede
          bardzo wdzieczna. Moj maly czort nie chce sztucznego mleka- moze tak mi sie uda.
          dziekujez gory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka