gusia39 23.11.05, 10:01 Czy dziecku które pije mleko modyfikowane(bebilon pepti 1) można za każdym razem dodawać kaszki żeby było gęste? Bo moje maleństwo ostatnio nie chce pić samego mleka.Zaczeła czwarty mieśiąc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazuba Re: Panie Piotrze-Mamy 23.11.05, 21:27 ja zageszczam kazde mleczko mojej corki albo kaszka a ostatnio tylko kleikiem bo przestraszylam sie cukru w kaszce. robie tak mniej wiecej od piatego miesiaca, teraz mala ma 7.5. staram sie, zeby nie zagescic za bardzo bo wtedy mala ma problem z kupka. na 150 ml wody i odpowiednio 5 miareczek mleczka dodaje jedna plaska miareczke kleiku, mniej wiecej oczywiscie, czasami zdarza mi sie dac wiecej czasami mniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beataf1 Re: Panie Piotrze-Mamy 24.11.05, 11:28 Mija mała ma prawia 5 m-cy i też do każdego mleczka daję jej kaszki na 120 ml mleka daję mniej więcej niecałe 2 miarki Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: Panie Piotrze-Mamy 28.11.05, 15:40 Mozna tylko bez przesady jeśli chodzi o ilość - kalorie + sklonność do zaparć. Odpowiedz Link Zgłoś