10.01.06, 10:21
Czy mleko Ar można mieszać ze zwykłym bebilonem (raz jedno raz drugie) Czy
moze trzeba cały czas Ar, ale po tym mleku córka meczy sie przy kupce? Bardzo
proszę o radę. Jak dlugo można podawać ąr (jeśli tylko to mleko)?
Obserwuj wątek
    • ooola2 Re: mleko Ar 11.01.06, 13:25
      proszę o odpowiedz!
      • mp2610 Re: mleko Ar 11.01.06, 14:49
        a czy twoje dzieciątko ma refliks zołądkowy? dlaczego podajesz mleko AR?
        mleko AR zamienia się w zołądku w coś przypominajacego galaretkę - nie wraca
        ale moze powodowac problemy z wypróżniaiem.
        • ooola2 Re: mleko Ar 11.01.06, 14:56
          nie ma refluksu, ale strasznie ulewa.
      • ooola2 Re: mleko Ar 13.01.06, 15:18
    • ilos3 Re: mleko Ar 11.01.06, 19:43
      Mój synek też ma zalecony od pediatry BEBILON AR bo ulewał.Mieliśmy ten sam dylemat,ale ja zaryzykowałam inaczej i mieszałam AR z zwykłą jedynką pół na pół.Synkowi nic się nie działo.Potem zaczełam podawać sam AR bo niestety nadal ulewał dużo.Pediatra zapisał nam też DEBRIDAT i z kupą już nie mamy problemów.Podawać gęste mleczko będziemy tak długo jak długo synek będzie bardzo ulewał,a on potrafi ulać nawet gęste.Ostatnio kupiłam w aptece zagęszczacz NUTRITON bo w nocy robienie mleczka AR jest kłopotliwe-trzeba czekać 10 minut.Z resztą w nocy synek zasypia po jedzieniu więc czekanie 10 minut to dla mnie strata czasu i podawałam zwykłe mleczko.NUTRITON to jest to ten sam składnik który zagęszcza mleczko BEBILON AR.Zagęszczam nim BEBILON1 w zależności od zapotrzebowania.Wydaje mi się,że wychodzi taniej niż kupowanie mleka AR,ale nie jestem pewna bo to dopiero pierwsze opakowanie.Zaletą jest to,że mogę być bardziej elastyczna, nie muszę kupować dwóch bebilonów(na noc i na dzień) a NUTRITON można podawać nawet do soczków i mleczka z cyca.To ważne,bo synek już smakuje pierwsze soczki,które lądowały w całości na mnie.
    • piotr-albrecht Re: mleko Ar 14.01.06, 11:26
      Raz jedno raz drugie mozna jesli z ulewaniem jest ok. Ulewanie to fizjologia
      więc za wszelka cene np. zaparcia nie musi się go likwidować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka