Dodaj do ulubionych

Fantomalt.

20.05.06, 21:00
Proszę o odpowiedz na temat tego preparatu. Jak się go dawkuje u małych
dzieci? Jak długo powinno się go podawać aby widzieć efekty (przyrost wagi).
Synek bardzo mało przybiera na wadze i nasz dietetyk polecił podawanie tego
preparatu. A co Pani sądzi na ten temat?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rybka.ch Re: Fantomalt. 31.05.06, 09:14
      Mnie też bardzo to interesuje
    • rybka.ch Re: Fantomalt. 02.06.06, 08:40
      Znowu podbijam
    • atopik Re: Fantomalt. 03.06.06, 10:04
      A w jakim wieku jest dziecko ? Ile waży ? Jak wyglada codzienna dieta ?
      • rybka.ch Re: Fantomalt. 03.06.06, 23:06
        Dziecko ma 3 latka i waży 8kg. Je tylko płynne zupki bo jak się daje z grutkami
        to się dusi. Ogólnie dziennie zjada sporo, ale jest niejadkiem i trzeba w niego
        wmuszać. Jest bardzo chudziutki. W tej chwili znajoma jeździ z nim na
        rehabilitacje. Dziecko jeszcze nie chodzi.Wydaje mi się że on nie ma siły żeby
        chodzić bo jest za chudy jak na swój wzrost.
    • iwona_rudzinska Re: Fantomalt. 03.06.06, 21:37
      fantomalt jest preparatem stosowanym jako dodatkowe źródło energii w żywieniu
      niemowląt i nie tylko; nie można stosować go jako jedyne źródło pożywienia,
      tylko jako dodatek do normalnej diety; zastosowanie tylko na zlecenie lekarza,
      a ilość dodanego preparatu powinna być określona przez lekarza, wirtualnie nic
      więc Pani nie pomogę; ale mam pytanie: czy dziecko było oglądane przez lekarza,
      skąd wziął się dietetyk? chyba to istotne, bo preparat ten jest także stosowany
      przez dorosłych w wielu patologiach [niedożywienie, choroby nerek, urazy], może
      dlatego dietetyk wpadł na taki pomysł u Pani dziecka? niewiele o Was wiem, więc
      się pytam. Pozdrawiam. IR
      • hubcio14 Re: Fantomalt. 05.06.06, 12:59
        Mój synek urodził się z zespołem wad wrodzonych. Ma prawie 5lat a wazy 11 kilo
        i ma 89cm. Mino wysoko kalorycznej diety synek nie przybiera na wadze. Dlatego
        nasz gastrolog skierował nas do dietetyka który polecił stosowanie tego
        preparatu. Niestety do tej pory nie widzę efektów. Dodam że wykluczono w niego
        zespól złego wchłaniania.
        Pozdrawiam Dorota z Hubim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka