Dodaj do ulubionych

Zagęszczecz do mleka

10.06.06, 19:30
Mój 3-miesięczny synek bardzo ulewa, więc dodaję do Nutramigenu zagęszczacz
Nutriton.
Sęk w tym, że powoduje on baaardzo szybkie gęstnienie mleka i zanim dziecko
wypije całośc już w butelce robi sie papka, która nie przechodzi przez dziurke
w smoczku.
Czy któraś mam ma na to jakiś patent?
Obserwuj wątek
    • hellusia Re: Zagęszczecz do mleka 10.06.06, 19:38
      WITAM

Ja używam Bebilon AR i tez jest gesty pod koniec, wczesniej uzywalam smoczka
      Aventu o numerze 2 ale maly sie denerwowal i przeszlismy na smoczek nr 3 i jest
      ok.
      • helga76 Re: Zagęszczecz do mleka 11.06.06, 10:40
        dobra jest kasza manna <KRUPICZKA> do zagęszczania oraz kaszka kukurydziana - z
        firmy KUPiEC. Oby dwie kaszki gotujesz przez 2-5 min, i do tego dodajesz mleko.
        Na 150 ml wody, dodajesz jedna łyżkę kaszki, gotujesz wlewasz do butelki, i
        uzupełniasz woda przegotowana. Tak aby było zagęszczone ale nie geste, i do tego
        dodajesz mleko.
      • boleslawa Re: Zagęszczecz do mleka 14.06.06, 18:16
        Zmiana na Bebilon AR nic nie zmieni, bo to "normalne" mleko, a Nutramigen jest dla alergika.
        Jeżeli Bebilon Ar zatyka smoczek, radzę zmienić na Enfamil AR- on na pewno nie zgęstnieje. Spróbuj, gwarantuje , że będziesz bardzo zadowolona
    • diament79 Re: Zagęszczecz do mleka 11.06.06, 22:10
      Ja tez tego używam, moje mleko nie jest bardzo gęste. Może za dożu dajesz? Ja
      daję niepełne dwie miareczki na 120 ml wody (na tym robie najpierw mleko, 4
      miarki) Może po dodaniu poczekaj chwilkę, potem możesz podgrzac mleko, całość
      łądnie Ci zgęstnieje i nie będzie problemu że najpiejw rzadkie a potem papka.
      Smoczki mam ponacinane na krzyżyk, to tez ułatwia ssanie. Ja nie czekam na
      zgęstnienie mleka, ale w trakcie podawania co chwilkę wyjmuję butelke i mieszam
      zawartość, bo rzeczywiście gęste podchodzi do góry i zostaje potem. Ale jak
      poczekasz trochę mieszjąc to całość przybiera fajną konsystencję.
      Napisz ja się udało. Pozdrawiam.
      • mokrasa Re: Zagęszczecz do mleka 14.06.06, 22:22
        Ja daję 1 miarkę na 50 ml mleka przez smoczek 3 Aventu. I zawsze nam się udaje
        zjeść do końca. Po Enfamilu AR mała niestety ulewała.
    • macbeata Re: Zagęszczecz do mleka 17.06.06, 19:52
      Terazwsklepach pokazały się supersmoczki aventu 3 przepływowe,przekręca się
      tylko butelkę i jest większa dziurka,są super,polecam
      • jagafe Re: Zagęszczecz do mleka 17.06.06, 22:00
        Rzeczywiście świetne są te smoczki, mozna w trakcie jedzenia smyka regulować mu
        prędkość przepływu. Tylko takich używam, no do napojów mam 2 Aventu. Zaś co się
        tyczy zagęszczacza to ja używam kaszki manna (chyba) Nestle ryżowo-kukurydziana,
        jest w Tesco i Kauflandzie, świetnie zagęszcza, nie trzeba gotować tylko
        rozrobić w mleczku no i mleko (zwłaszcza niedobry Nutramigen) lepiej smakuje:)
        powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka