ulcia30 21.09.06, 21:46 Czy można zamiast "zwykłej" witaminy d podać jej metabolit? W jaki sposób się to robi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara.gierowska Re: witamina d 22.09.06, 20:54 Witam, czy ma Pani na mysli jakis konkretny preparat ? Osobiście nie widze wskazań u zdrowego dziecka,ale nie znam sytuacji zdrowotnej malucha,którego ma Pani na myśli Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia30 Re: witamina d 23.09.06, 21:14 Miałam nadzieję, że Pani poleci dobry preparat. Maleństwo,moim zdaniem, źle toleruje witaminę D3, boli po niej brzuszek. Czyżby taki preparat metabolitu mógł wyrządzić szkodę dziecku? Czy też można go podać "na probę"? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: witamina d 23.09.06, 23:20 Witam raz jeszcze , odnośnie "zwykłej ' witaminy D3 - mam dobre doświadczenia z preparatem Vigantoletten ( po 500 i 1000 j)- są to,tabletki rozpuszczane na łyżeczce w niewielkiej ilości wody Co do metabolitów - w formie kropli ,znany mi jest preparat Devisol 25. Producent leku podkresla jednak,że nie stosuje się go w profilaktyce krzywicy u dzieci zdrowych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś