gosiazal 12.10.06, 08:34 Czy mozna debridat wlac do mleka i tak podawac dziecku czy trzeba podawac osobno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anet77 Re: Debridat 12.10.06, 14:46 Moja córka przez 2 miesiace miała debridat, bo ulewała. My miałyśmy go podawac 15 minut przed posiłkiem. ja robiłam tak, ze odmierzałam dawkę strzykawką i w tej strzykawce podawałam bezpośredni do buzi. Debridat jest bardzo smaczny i dzieci go lubią, więc sądze, ze bez problemu podasz go samego a czy można rozrabiać to nie wiem nawet, zobacz w ulotce, bo ja juz go nie mam więc nie mam możliwosci sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
goslawa_c Re: Debridat 12.10.06, 17:34 Cześć! Nasz mały miał zalecone podawać debridat pół godziny przed jedzeniem zmieszany z herbatka albo wodą, więc dodawaliśmy go do ok 20 ml herbatki i daliśmy się napić - nie dawaliśmy więcej bo potem jak mały się za dużo opił to nie chciał jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Debridat 12.10.06, 22:29 Witam, Osobno - najlepiej z wodą lub glukozą. W mleku nie będzie miałą Pani kontroli nad tym czy cała przepisana dawka została przyjeta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś