pmierzow 23.12.06, 14:18 Jak w temacie. Dzis Maly (prawie 4,5 mca) dostanie na wieczor butle (dokarmiam, bo cyce nie wyrabiaja). Jestesmy szczesliwymi wlascicielami podgrzewacza. Do jakiej temperatury podgrzac mleko??? Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikolakszpak Re: Karmienie butelka - jaka temperatura pokarmu? 23.12.06, 15:04 mam dane co do mleka naturalnego, podawanego z butelki, ale myslę ze to samo dotyczny modyfikowanego: "podgrzac do temp 36 stopni. Dziecko moze tez pic mleko o temp. pokojowej, ale nie chłodniejsze" pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
agaruda1 Re: Karmienie butelka - jaka temperatura pokarmu? 23.12.06, 15:39 Ja tam podaje od urodzenia w pokojowej, bo nie mialam pokarmu a w szpitalu bylo tylko lekko ogrzane Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 tak samo ja 23.12.06, 16:10 moj synek nie chcial cieplego jedzenia, wiec dostawal mleko w temperaturze pokojowej. Teraz mu sie zmienilo, bo i jada cieple zupki i obiady. Ale mleko nadal ledwo ledwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka.1 Re: Karmienie butelka - jaka temperatura pokarmu? 25.12.06, 09:07 ja mam podgrzewacz Aventu. Jeśli chciałam podgrzać szybko i nie trzymać tego - to na 3 i wyjmowałam, kiedy lampka zgaśnie (ok. 3-4 min). Terqaz kiedy trzymam wodę w podgrzewaczu i mam zrobić mleko, to już mam ustawiony na 1, lub ok. 2 mm za 1 i jest dobrze. Innych podgrzewaczy nie znam. Joasia. Jagódka rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesienej strony... Odpowiedz Link Zgłoś