ela696 24.01.07, 23:00 Jaki smak mają Nutramigen i Bebilon Pepti? Które lepsze? Mój synek jest prawdopodobnie alergikiem i pediatra zalecił któreś z tych dwóch mieszanek. Na która się zdecydować? Która lepsza i smaczniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liza9 Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 25.01.07, 09:10 Moja malutka zjada praktycznie od poczatku(6 miesiecy karmilam piersia)bebilon pepti i chyba jej smakuje tez jest alergikiem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_j Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 25.01.07, 09:43 Moja corcia tez je Bebilon Pepti i chyba nawet jej smakuje bo nie grymasi przy jedzeniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kubka Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 25.01.07, 10:23 Cześć, wydaje mi się, że BP i Nutramigen to nie to samo, jeśli pediatra nie powiedział, że konieczny jest nutramigen, to ja jako "nie lekarz" oczywiście, zaczęłabym od Bebilonu Pepti (mój Kuba jest na nim od 2 m-ca życia), nie próbowałam innych mlek, ale zdaniem mojego syna BP jest pyszny :-). Pozdrawiamy i życzę żeby to nie była alergia, tylko jakieś maleńkie uczulenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ola1027 Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 25.01.07, 11:01 dziewczyny moi synowi obaj od 2 miesiąca życia pili nutramigen. pilnowałam do roku diety i po roczku ani śladu uczulenia. znam przypadek ze po mleku sojowym wcałe skaza nie przechodzi. a nie wiem czy to prawda nutra jakoś pomaga zwalczyć tą skazę. myśle ze pepti też. chociaz słyszałam ze nutra na bardziej zchydrolizowane te białka. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Nutramigen czy Bebilon Pepti 25.01.07, 15:35 Witam, wspomniane mieszanki nie są w pełni równorzędne, Nutramigen jest "mocniejszym ' hydrolizatem niz Bebilon Pepti. Wg obiegowej opinii smak Bebilonu Pepti jest łatwiej akceptowany przez niemowleta. W miarę mozliwości proponuję zacząc od Bebilonu Pepti i ocenic czy maluch dobrze go toleruje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś