malamaya 05.12.07, 22:27 mam pytanie czy dzieci karmione tym mleczkiem tez ladnie przybieraja na wadze? czy mniej? gdyz jest to mleko dietetyczne,bardzo prosze o odp jezeli ktoras z was ma z tym jakies doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paniwaz Re: Do mam karmiacych bebilonem pepti 05.12.07, 23:15 "...jest to mleko dietetyczne" Malamaya, co Ty opowiadasz! Co w tym mleku dietetycznego? Bebilon pepti to hydrolizat białkowy co oznacza, że białko jest zhydrolizowane czyli rozłożone jest na drobniejsze cząsteczki tj. aminokwasy i peptydy, które nie mają niemalże żadnych właściwości uczulających, przez co są łatwiej przyswajalne przez alergiczne dziecko. Jego walory odżywcze i wartość kaloryczna są absolutnie identyczne jak innych, zwykłych mieszanek i dzieci karmione czy Bebilonem Pepti czy jakimkolwiek innym hydrolizatem np. Nutramigenem czy Enfamilem będą rozwijać się i przybierać identycznie do swoich rówieśników karmionych zwykłym mlekiem. Mój syn jada Bebilon Pepti już 2-gi miesiąc i rozwija się jak najbardziej prawidłowo, przybiera zgodnie ze wskaźnikami z siatki centylowej, choć jako że urodził się malutki bo 2300, jest na 10-tym centylu. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
lilith8 Re: Do mam karmiacych bebilonem pepti 06.12.07, 10:59 Mój też pił najpierw Bebilon Pepti 1 teraz Bebilon Pepti 2 i przybiera na wadze znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: Do mam karmiacych bebilonem pepti 06.12.07, 11:08 ladnie przybiera, az za...:) mleko dietetyczne? to tak jakby z gory alergika skazywac na gorszy rozwoj... pani waz Ci wyjasnila o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andriejewicz Re: Do mam karmiacych bebilonem pepti 06.12.07, 11:24 Witam,bardzo się cieszę ze został poruszony ten temat, chciałabym spytac sie czy jest jakaś mam z Warszawy chętna na opakowanie Bebion Pepti, bo my już jemy 2 a zostało nam całe mleczko nawet nie otwarte. Szkoda by się zmarnowało! Odpowiedz Link Zgłoś