Dodaj do ulubionych

brak kupek u maluszka

12.01.09, 09:09
witam.Pani doktor,moj maluszek ma 1,5 m-ca i jest karmiony bebilonem pepti i
piersia...od tyg. ma klopoty z kupka...robil do tej pory raz dziennie po
duphalacu podawanym 2 razy po 5 ml na dobe i dostaje krople sab simplex na
koleczke.w tej chwili mija 1,5 doby jak nie ma kupki...zastanawiamy sie nad
zmiana mleka,przy czym dodam ,ze sztuczna mieszanke dostaje od dwoch tyg.jesli
zmiana bylaby konieczna to,na jakie...ponadto maluszek ma lekka wysypke skorna
na buzce i szyjce ale pojawia sie ona i znika,dziekuje z gory za pomocne rady!
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: brak kupek u maluszka 12.01.09, 22:43
      Witam,
      Prosze nie zmieniac na własna reke mieszanki,proponuje wkroczyc z probiotykiem
      np Dicoflor 1 x dziennie
      • alicja.sunshine Re: brak kupek u maluszka 14.01.09, 08:50
        Moja mała również jest na bebilon pepti i też ma problem z kupkami, potrafi nie
        robić 3 dni, ma skaze białkową i na twarzy jeszcze szorstką i suchą skórę
        niestety smarowanie alantanem czy kremami nie wiele pomaga czy również mogę
        zastosować dicoflor?!
        • barbara.gierowska Do alicji 15.01.09, 00:02
          Witam,
          Jak najbardziej
      • mansia1979 Re: brak kupek u maluszka 26.02.09, 12:54
        witam, mój maluszek na bebilonie pepti robi zielone kupki raz na 2-3 dni, dość
        się kręci i popłakuje, w ciągu całego dnia jest niespokojny, ma wysypkę na buźce
        (trądzik)i piersi, na buźce zaczyna się to wszystko "łuszczyć" i jest
        szorstkie...podaje lefax ale czy to że jest cały dzień niespokojny to wina
        mleka? czy mogę tez podac ten probiotyk?
        • mansia1979 do Pani doktor 26.02.09, 12:58
          się kręci i popłakuje, w ciągu całego dnia jest niespokojny, ma wysypkę na buźce
    • iwak82 Re: brak kupek u maluszka 13.01.09, 22:38
      musisz dawać dziecku duzo picia tzn u 1,5 mies jakieś 50 - 60 ml
      wody i zobaczysz, że będzie lepiej
      • mari-ena Re: brak kupek u maluszka 19.01.09, 20:34
        dziekuje za podpowiedzi!
        • mari-ena Do Pani Doktor 20.01.09, 14:50
          Witam, zakupiłam juz Dicoflor, proszę o wskazówki jak podawać, dodam że, cały
          czas stosuję Sab Simplex-3x dziennie do pokarmu. Czy mogę Dicoflor stosowac
          razem z tymi kropelkami? Czy całą saszetkę wsypywac do pokarmu?
          Pozdrawiam wraz z Patryczkiem cierpiącym od kolek.
          • barbara.gierowska Re: Do Pani Doktor 23.01.09, 13:17
            Witam,
            Najlepiej podac w niewielkiej ilosci wody - łyzeczka. Mozna jednoczasowo z Sab
            simplex
            • mari-ena Re: Do Pani Doktor 23.01.09, 19:46
              dziekujemy z Patryniem za rady, skorzystamy na pewno, pozdrawiamy!

• mari-ena Re: Do Pani Doktor 20.02.09, 21:48
                witam...troche czasu minelo...Patrynio jest od miesiaca na bebilonie comfort i
                kupek jak nie ma tak nie ma...dicoflor dostaje, ale bez duphalacu kupek nie
                robi...dzis pediatra zalecila by dac pepti(mam jeszcze 2 puszki) i
                obserwowac...podawac naprzemian z comfortem, ale z tendencja zmniejszania
                pepti...kupka po pepti byla...zielona strasznie, ale domyslam sie ze przez
                hydrolizat...co robic dalej? czy stosowac naprzemiennie, czy podawac tylko
                pepti, czy tez na comforcie pozostac i wyczekiwac kupek bez duphalacu, ktory
                zreszta przeczyszcza za mocno?juz sama nie wiem co robic:(
                • tu_mama Re: Do Pani Doktor 20.02.09, 21:59
                  a dajesz dziecku herbatki? np. koperkową? ułatwiającą trawienie?
                  • mari-ena Re: Do Pani Doktor 21.02.09, 10:14
                    daje wszystko...koper, wode, hippa, plantex, sab simplex na kolki...i wlasnie
                    jesli chodzi o te kropelki, to slyszalam, ze one moga spowalniac perystaltyke
                    jelit, ale jak raz nie podalam to kolka od razu sie pojawila...a gazy ma dzidzia
                    straszne w nocy:(
                    • mari-ena Re: Do Pani Doktor 21.02.09, 10:22
                      ...jeszcze jedno...jakis schemat dopajania bym prosila, bo chyba jak mysle z
                      miesiaca na miesiac maluszek powinien wiecej pic?teraz ma prawie trzy i wypija
                      150-180 dziennie wszelakich piciu.pozdro.
                      • mari-ena Re: Do Pani Doktor 22.02.09, 08:06
                        hurrrraaa!dzis nas kupka obudzila...tylko teraz nie wiem, czy to po pepti, czy
                        po comforcie,lub tez przez to, ze mieszam mleka?dostaje oba ale pepti wychodzi
                        mniej na dobe... a moze po moim mleku, ktore dostaje w nocy z dicoflorem? znow
                        wielka niewiadoma...dodam, ze kupka nie byla tak zielona jak poprzednio i
                        konsystencja bardziej zbita, ale zatwardzenia nie ma.chyba zaloze blog kupkowy:)))
                      • barbara.gierowska Re: Do Pani Doktor 23.02.09, 13:59
                        Witam,
                        Prosze podzielic te ilosc na mniejsze i podawac pomiedzy posiłkami
                        • mansia1979 Re: Do Pani Doktor 26.02.09, 12:59
                          • barbara.gierowska Re: Do Pani Doktor 28.02.09, 00:13
                            Witam,
                            a w jakim wieku jest maluch ?Moze trzeba przejsc na Nutramigen ?
                            Z probiotykow moze pani podac np Dicoflor
                        • mari-ena Re: Do Pani Doktor 09.03.09, 12:12
                          witam serdecznie...Patrynio je caly czas b.comfort(pepti odstawione) i
                          zrezygnowalismy z podawania s.simplex, bo koleczki jakby ustapily...w nocy
                          dostaje moj pokarm nadal z dicoflorem(50 dni)...nie wiem czy zaprzestac
                          podawania probiotyku, bo kupki zaczely sie robic zielonkawo-zolte,czasem z
                          przewaga twardszego zielonego z zoltym rzadszym,jakby ciagnacym, a nieraz kupa
                          potrafi byc zolta,tak naprzemian...ponadto teraz zaczelo sie zabkowanie i czesto
                          placze,lecz tak naprawde nie wiem, czy boli go brzuch(gazy mecza nadal),czy
                          dziaselka...slini sie strasznie i wklada raczki do buzi...prosze o konsultacje,
                          pozdrawiamy z Patryniem.
                          • mari-ena Re: Do Pani Doktor 12.03.09, 09:05
                            mari-ena napisała:

> witam serdecznie...Patrynio je caly czas b.comfort(pepti odstawione) i
                            > zrezygnowalismy z podawania s.simplex, bo koleczki jakby ustapily...w nocy
                            > dostaje moj pokarm nadal z dicoflorem(50 dni)...nie wiem czy zaprzestac
                            > podawania probiotyku, bo kupki zaczely sie robic zielonkawo-zolte,czasem z
                            > przewaga twardszego zielonego z zoltym rzadszym,jakby ciagnacym, a nieraz kupa
                            > potrafi byc zolta,tak naprzemian...ponadto teraz zaczelo sie zabkowanie i czest
                            > o
                            > placze,lecz tak naprawde nie wiem, czy boli go brzuch(gazy mecza nadal),czy
                            > dziaselka...slini sie strasznie i wklada raczki do buzi...prosze o konsultacje,
                            > pozdrawiamy z Patryniem
                          • barbara.gierowska Re: Do Pani Doktor 13.03.09, 22:04
                            Witam,
                            Proponuje utrzymac dicoflor.
                            Przy stosowaniu Bebilonu comfort kupka moze miec zielone zabarwienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka