marzekk Re: Dzieciństwo w haremie - Fatima Mernissi 10.04.10, 10:56 Fikołki na trzepaku Kalicińskiej Odpowiedz Link
marzekk Fikołki na trzepaku Kalicińskiej 10.04.10, 10:58 źle wpisałam, zawsze czytam kilka książek naraz Odpowiedz Link
brightwitch Coś pożyczonego 20.04.10, 18:30 Lekkie czytadełko, ale w sumie mnie wciągnęło. Odpowiedz Link
brightwitch "Ostatni kontynent" Pratchetta 24.04.10, 10:11 Bardzo wolno mi to idzie, bo czytam w nocy i zasypiam nad książką Odpowiedz Link
semihora "Kuźnia na Rozdrożu" Ewa Siarkiewicz 27.04.10, 17:32 Początek był koszmarny, zniechęcający i nudny. Ledwie przebrnęłam, ale już byłam bliska odłożenia jej na półkę. To by był błąd, bo "Kuźnia" w rezultacie okazała się niezłym czytadłem, dobrym po ciężkim dniu. Jeśli wpadnie mi w ręce część druga, to pewnie chętnie przeczytam, kiedy będę szukała odrobiny wytchnienia. Odpowiedz Link
semihora "Stateczna i postrzelona" Szwaja 03.05.10, 14:55 Do niedawna podchodziłam do twórczości tej pani bardzo niechętnie, bo miałam wrażenie, że to dno i metr mułu (nie pytajcie czemu, sama nie wiem!), ale ostatnio mnie przycisnęło i bardzo mi się zachciało przeczytać coś wybitnie lekkiego i babskiego. Padło na Szwaję i właśnie jestem w trakcie czytania jej kolejnej książki, a zapasie mam pozostałe powieści. Szwaja się sprawdza jako pisarka książek łatwych i przyjemnych, czyta się szybko i dobrze, a że czasami coś zgrzytnie? Cóż, gdybym chciała czytać wielką literaturę, to sięgnęłabym po noblistów. Odpowiedz Link
kamkap Matuszkiewicz 04.05.10, 10:21 Matuszkiewicz Czarna wdowa atakuje To zacznę dzisiaj. Wcześniej próbowałam Radio Yokohama Bruczkowskiego, ale poległam. Wolę wcześniejsze jego książki. Odpowiedz Link
moleslaw Kalicińska "Fikołki na trzepaku" 13.05.10, 05:51 W przeciwieństwie do rozlewiska podobało "misie" Ewa Nowak "Rezerwat niebieskich ptaków" Odpowiedz Link
moleslaw "Byczki w pomidorach" Chmielewskiej 14.05.10, 21:00 "Byczki w pomidorach" ciągle przy tym jem Odpowiedz Link
kamkap Re: "Byczki w pomidorach" Chmielewskiej 15.05.10, 12:37 a oprócz jedzenia, jakie wrażenia? Lepsza od poprzednich? Odpowiedz Link
moleslaw Re: "Byczki w pomidorach" Chmielewskiej 19.05.10, 07:22 przerwałam czytanie ,dziś do niej wracam jak skończę dam znać Odpowiedz Link
semihora Leszek Talko "Talki w podróży" 15.05.10, 15:22 Chyba najmniej zabawna książka Talki, troszkę brakuje mi w niej polotu, ale historyjki z podróży ciekawe i ta nieznana Polska... Myślę, że warto sięgnąć po tę książkę, chociaż jest nieco inna od tego, do czego przyzwyczaił czytelników Talko. Odpowiedz Link
moleslaw "Matka dzieci Holocaustu historia Ireny Sendlerowe 19.05.10, 07:20 Ireny Sendlerowej,dla tej książki przerwałam czytanie "Byczków" ,warto było. Teraz wracam do konserw. Odpowiedz Link
semihora "Idę w tango" Joanna Fabicka 21.05.10, 10:00 Może być, chociaż szału nie ma. Pierwszy Rudolf był najlepszy, a pozostałe książki Fabickiej są mniej zabawne. "Idę w tango" ma śmieszne momenty, ale czasami odnosiłam wrażenie, że w dużej mierze jest to humor na siłę. Odpowiedz Link
kamkap Re: Simons Paullina + Picoult 22.05.10, 14:30 Poległam na Simons "Czerwonych liściach" NUDY. Za to "11 godzin" tej samej autorki całkiem wciągające. Wzięłam się też za przerwany wcześniej "dziesiaty krąg" Picoult. Widziałam wcześniej film niestety Odpowiedz Link
kamkap Ćwirlej 04.06.10, 13:26 i "Trzynasty dzień tygodnia" kryminał, 13 grudzień 1981 roku a przy okazji morderstwo. Zaczyna się ciekawie, zresztą to już 2 książka pana Ćwirleja, którą czytam. Ostatnio wyszła jeszcze jedna. A wczoraj skończyłam Padura, Gorączka w Hawanie, też kryminał, tyle że akcja dzieje się na Kubie Odpowiedz Link
semihora Chmielewska "Byczki w pomidorach" 15.06.10, 17:22 Lepsza niż kilka ostatnich książek. Jakieś tam wady ma, ale na tle poprzednich powieści jest całkiem niezła, więc kto by tam zwracał uwagę na niedociągnięcia? Odpowiedz Link
kamkap Re: Sztuka bycia Elą / Johanna Nilsson 17.06.10, 09:53 czyli coś ze szwedzkiej literatury, tym razem nie kryminał Podoba mi się, ale nie mam czasu tak porządnie usiąść i poczytać. Odpowiedz Link
moleslaw "Rzeka krwi" Tim Butcher 18.06.10, 09:53 Afryka oczywiście,Kongo dokładniej,jak zawsze porywająco piękna. Polecam Odpowiedz Link