Dodaj do ulubionych

Thrillery medyczne

03.02.11, 07:15
Robin Cook jako niekwestionowany chyba król gatunku i "Toksyna" to moje pierwsze spotkanie z TM.Wciągnęło mnie,lubię poczytać czytałam jeszcze ze dwie pozycje tego autora i "Jokera" MacClure pewnie jeszcze coś ale nie pamiętam. Jakie polecacie?
Po "Toksynie" jakoś trochę bardziej patrzę na podsmażanie mięsa z gotowych wyrobów choćby i krokietów, w McDonaldsach czy KFC nigdy nie jadałam (RAZ), mój syn nie był tam jeszcze nigdy i jakoś szczególnie teraz mnie nie ciągnie. Tzn. nie jadamy w takich miejscach z zasady żeby nie było że "Toksynę" aż tak odebrałam by zmieniać nawyki.
Jeszcze chciałam z was wyciągnąć jakie TM lubicie ,Ebola? Czy może coś o współczesnych zagrożeniach cywilizacji? A może coś w tym stylu: czytałam o skomplikowanej operacji małym robocikiem w głowie...,oczywiście nie o robocika chodziło. Na razie mam wrażenie że temat nr.1 to jednak te filowirusy smile miejmy nadzieję że pozostaną dla nas fikcją
Obserwuj wątek
    • anetapzn Re: Thrillery medyczne 03.02.11, 10:32
      Generalnie wsio mi rawno- po prostu uwielbiam thrillery medyczne, od wielu lat mam lekkiego hopla na tym punkcie. Co prawda jednych autorów bardziej lubię innych mniej, ale to jak z każdym gat. literackim. Moją przygodę z thrillerami med. zaczęłam oczywiście od Śpiączki Cooka- klasyka. Od ok. 2 lat uważam jednak, że p.R. Cook z lekka wyeksploatował się, albo to moj gust moze się zmienił. Obecnie uwielbiam T. Gerritsen i M. Palmera. Ale czytam także P. Clementa. K. McCluera (jeny nigdy nie wiem jak on sie pisze...) i innych. Z tym, że Gerritsen i Palmeta kupuję, a inne wypożyczam.
      • moleslaw Re: Thrillery medyczne 03.02.11, 10:42
        Pewnie chodzi nam o tego samego pisarza i obie zrobiłyśmy błąd McClure się to pisze sprawdziłam smile najważniejsze że dobrze się czyta
        • kamkap Re: Thrillery medyczne 03.02.11, 12:27
          Cook z książki na książkę jest coraz gorszy, ale ja i tak czytam (z biblioteki).
          Najbardziej lubię Gerritsen.
    • majeczka200 Re: Thrillery medyczne 04.02.11, 11:34
      R.Cook oczywiście jest fantastyczny.Szczególnie podobały mi się "Epidemia","Dewiacja" oraz "Wstrząs".Drugą moją ulubioną autorką thillerów medycznych jest T.Gerritsen naprawdę dorównuje Cookowi.
      • moleslaw Re: Thrillery medyczne 07.02.11, 08:25
        Dzisiaj wybieram się do biblioteki, pewnie jakieś wypożyczę. Okazuje się że Gerritsen mam "Grzesznika" i nawet czytałam o ile pamiętam podobał mi się i pewnie sobie go przypomnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka