pmisiek_kosmaty 01.06.09, 18:40 czytają dzieciom w roku 2009? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: Co młodzi rodzice 01.06.09, 20:04 nie wiem czy sie zaliczam do tych młodych rodzicow hahahh,bo jako mama mam 5 lat my czytamy basnie wszelakie,szczegolnie na dobranoc.dzis na dzien dziecka przybyla kolejna ksiazka o dinozaurach,przed wyjazdem do krainy tych potworow.wczesniej na ur o ciele czlowieka. na razie wiec na takim jestesmy etapie. Odpowiedz Link
kerry_weaver Re: Co młodzi rodzice 01.06.09, 20:48 Skończyłyśmy Annikę i przyjaciół, teraz Maruda i Mądrala, wcześniej jeszcze Henryśka, Lotta, Dwie małe czarownice, Karolcia, opowieści z Narnii... córka ma niecałe 6 lat. Starszy, 10-letni, od dawna czyta sam - ostatnio Atramentową śmierć, Dziennik cwaniaczka, II tom Narnii (książę Kaspian), któryś kolejny tom Mateuszka (ja się już gubię w tych Mateuszkach, Mikołajkach, Karolkach, Hot Dogach itp. cyklach). Na dzień dziecka przybył nam Detektyw Pozytywka, czeka w kolejce Odpowiedz Link
nsc23 Re: Co młodzi rodzice 05.06.09, 11:24 Mlodym rodzicem nie jestem, ale jestem mloda macocha weekendowa i zostalam oddelegowana do czytania, jako, ze ja sie 'lepiej na tym znam'. Czytam glownie bajki, wierszyki, dr Seussa, z niecierpliwoscia czekam, az moja czteroletnia szkrabica dorosnie do Kubusia Puchatka. Juz mam zakupione oczywiscie obie czesci Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Co młodzi rodzice 05.06.09, 14:28 Rodzicem jestem, trochę gorzej z młodością Dzieciom czytam (teraz juz tylko jednemu) i piszę o tym, co czytamy, w blogu, który mam w sygnaturce. Odpowiedz Link
makubata agnieszka_azj 19.06.09, 10:21 Wiem że nie na temat, ale - masz świetny blog. Już go mam w zakładkach Odpowiedz Link
kamkap Re: Co młodzi rodzice 05.06.09, 14:36 Moja córka uwielbia serie o Martynce. Napisało ja dwóch Francuzów Delahaye Gilbert, Marlier Marcel. Polski tekst napisała Wanda Chotomska. Wydał Papilon. Zawiera dużo pouczających treści. Odpowiedz Link
makubata Re: Co młodzi rodzice 19.06.09, 10:14 U mojego 4-latka nastała era "Krecika"-zarówno film jak i książeczki. Lubi tez słuchać o Franklinie no i namiętnie czyta moje książki-po swojemu Odpowiedz Link
kamkap Re: Co młodzi rodzice 19.06.09, 14:17 >no i namiętnie czyta moje książki-po swojemu moja też tak "czyta" Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Co młodzi rodzice 23.06.09, 00:05 Mój jedenastolatek czyta obecnie "Feliksa, Neta i Nikę". Poza tym zaczyna już sięgać po książki bardziej dorosłe - np. serię o "Uczennicy maga". Młodszy siedemnastomiesięczniak jest na etapie Brzechwy i Tuwima. Ostatnio godzinamy czytamy "Androny". Odpowiedz Link