IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.09, 14:33
Witam czy sa jacys ludzie w Chelmnie ktorzy chca uprawiac modern combat ju-jitsu jest to odmiana tradycyjnego ju-jitsu.Wtym stylu wykorzystuje sie kopniecia uderzenia z reki duszenia,dzwignie na stawy.Trenerem jest gość z Grudziądza 5 dan w shorin ryu i chyba 3 dan w ju-jitsu mało jest chetnych nie wiem dlaczego może brak kasy,czasu a szkoda.Duzo ludzi sie wykrusza a sekcja istnieje juz ponad 10 lat.W Świeciu chyba jest brak zapału do sportu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zainteresowani Re: ju-jitsu IP: 80.51.140.* 25.10.09, 11:59
      Chodzi aby ten klub www.espadon.bjj.pl/content/view/33/38/ działał w CCH?
      :) Czy to inny klub?
      ps Byłoby SUPER, bo u Nas w Chełmnie to tylko te "nudne" Kyokushin albo śmieszne
      Aikido :(
      • Gość: sad Re: ju-jitsu IP: *.xdsl.centertel.pl 25.10.09, 19:12
        Ten klub miesci sie w dawnej Zasadniczej Szkole Zawodowej na ul. Kosciuszki w poblizu Amfiteatru to nie jest espadon.trenerem jest pan Draspa 5 dan w shorin-ryu i nie wiem ale chyba 3 w ju-jitsu.Facet ma duże doswiadczenie ze 30,lat trenuje był nawet na mistrzostwach swiata kilka lat temu w Japoni.Bardzo fachowo przekazuje wiedze.Próbowałem róznych rzeczy i widziałem różnych trenerow ,nie próbuje go reklamowac itp. .Treningi sa we wtorki i piatki na 18.Mój kolega cwiczył w espadon Świecie 99 procent treningu to parter zależy kto co lubi.
      • Gość: Karateka Re: ju-jitsu IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 23:56
        Czy można rozwinąć wątek-"bo u Nas w Chełmnie to tylko te "nudne" Kyokushin"-bo
        sam trenuję,ale nie w CCH
    • Gość: Zainteresowani Re: ju-jitsu IP: 80.51.140.* 25.10.09, 21:31
      No właśnie, najważniejsze by trener był kompetentny i umiał przekazać wiedzę. Bo
      nawet najbardziej ulubioną dyscyplinę można zniechęcić poprzez złe nauczanie.
      Spytaj się czy może w Chełmnie by otworzył szkółkę - wiadomo że początki są
      trudne, ale na pewno kilku chętnych by się znalazło.
      np: w środę i sobotę w Chełmnie a reszta dni treningowych w terenie.
      Jakie koszty treningu w Świeciu?
      • Gość: sad Re: ju-jitsu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.10.09, 13:13
        70 zł na miesiac trening trwa 2 godz chwilowo ju-jitsu i karate prowadzi na jednej sali bo tylko z 6 jest chetnych na ju-jitsu ale mimo to jest fajnie raczej w Chelmnie nie otworzy bo w pozostałe dni ma Kwidzyn i Grudziadz.Trener mówił jak sie paru chlopakow chetnych zgłosi to ju-jitsu bedzie odzielnie.Wczesniej tak było karate od 16 do 18 a ju...od 18 do 20 mozna zdawac na egzaminy i latem sa też zgrupowania .
    • Gość: Zainteresowani Re: ju-jitsu IP: 80.51.140.* 26.10.09, 21:00
      Szkoda:( Ale może z czasem pomyśli aby u Nas otworzyć szkółkę.
      Bo do CSW to większość "nas" nie ma jak dojechać - autobusem to wiadomo a latem
      to rowerem?
      Czekamy w Chełmnie!
      • Gość: sad Re: ju-jitsu IP: *.xdsl.centertel.pl 27.10.09, 09:50
        No szkoda . Zalatwcie kogos chetnego z autem i smigajcie do csw.Na dokładke wam powiem ,że od paru dni trwa kurs samoobrony dla kobiet i nie spodziewałem sie ,że znajdzie sie ponad 20 chetnych dziewczyn.Mają wiekszy zapał niż panowie ze Swiecia.
        • Gość: tsunami Re: ju-jitsu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.09, 10:44
          Słyszałem,że Draspa rozdaje wałki oraz noże kuchenne:)
    • Gość: kosa Re: ju-jitsu IP: 77.245.246.* 27.10.09, 14:23
      tsunami - o co ci chodzi? Naćpałeś się czy co?! 8)
      • Gość: sad Re: ju-jitsu IP: *.xdsl.centertel.pl 27.10.09, 21:11
        Draspa to czlowiek ktory żyje sztukami walk wiele razy byl we Francji u głownego mistrza ,10 dan,mistrzostwa swiata w japoni i wiele innych Gdybyś go poznał tsunami to bys nabrał szacunku.Nie widziałem żeby rozdawal pałki lub noże.
        • Gość: tsunami Re: ju-jitsu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.09, 23:01
          Tak się składa,że widzę go 2x w tygodniu.
          • Gość: tsunami Re: ju-jitsu IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.09, 23:17
            Dobrze powiedziane:"Draspa żyje sztukami walk"tzn.żyje z sztuk walk tj.AIKIDO
            p.STOŻ.. ,TAJSKI BOKS p.KWAŚNI........,i wiele innych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka