Dodaj do ulubionych

ZS CKP GRUBNO

IP: 89.231.151.* 27.10.10, 22:34
Co sądzicie o szkole w Grubnie? Osobiście jestem zadowolona, że właśnie tą szkołę skończyłam. Wyniosłam z niej bardzo miłe wspomnienia, poznałam fantastyczne osoby, których nigdy nie zapomnę...
Jakie jest Wasze zdanie?
Wasza opinia może być znacząca dla przyszłych ucziów zatem zapraszam do podzielenia się Waszymi wrażeniami.
Pozdrawiam społeczność szkolną ZS CKP oraz szanowne grono pedagogiczne :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 16:36
      Ja kończyłem szkołę w Grubnie w 2005 roku,a szerzej LO szkoła na wysokim poziomie również nie zapomnę znajomych przyjaciół poznanych własnie w tej szkole, ale miałem szacunek do tej szkoły gdy dyrektorem był Ś.P pan Marek Potorski to dzięki niemu szkoła cieszyła się wielkim prestiżem ale skończyło się to gdy dyrektorem został pan Went wicedyrektorem pani Żulewska. Nie podoba mi się sposób ich rządzenia zresztą czyta się gazety. Dla mnie ZS CKP po śmierci Pana Dyrektora Potorskiego NIE JEST JUŻ TĄ SAMA SZKOŁĄ. POZDRAWIAM
      • mary.tudor Re: ZS CKP GRUBNO 28.10.10, 18:04
        Skończyłam szkołę w 2006 i jestem bardzo zadowolona, gdybym miała ponownie wybierać szkołę średnią to ponownie uczyłabym się w Grubnie.
        Pozdrawiam wszystkich nauczycieli szczególnie p. Jaruszewskiego za zarażenie pasją bycia nauczycielem.
    • Gość: Wiktor Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.rev.pro-internet.pl 28.10.10, 20:53
      Co tu duzo mówic...
      Szkola na medal!

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101021/INNEMIASTA03/239808278
      • Gość: mach Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.chello.pl 30.10.10, 21:46
        tja... pomijając przypadki maltretowania słabszych kolegów jest git, no może dla niektórych nie było wyboru i wybierali toto coś i jakby mieli jeszcze raz wybierać to wybraliby... to co mają jedyne pod ręką... tak tak zs ckp... na marginesie, gdyby nie pewien nauczyciel od anglika to ta szkoła byłaby jedną z wielu wiejskich tym podobnych zapyziałych szkółek
        • Gość: magda Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.registered.aka.ukw.edu.pl 07.11.10, 18:12
          moze w 2005 i 06 szkola byla jeszcze na poziomie ale z roku na rok upada.
          "pomijając przypadki maltretowania słabszych kolegów jest git" to zdanie na pewno zacheci gimnazjalistow...
          niestety musze sie zgodzic z tym, ze zsckp po smierci p.Potorskiego nie jest juz taka sama .
          rzeczywscie p.Jaruszewski to jedyny nauczyciel z powolania i robi cos by szkola sie rozwijala niestety sam nie zdziala za duzo
          ogolnie nie polecam
          • Gość: rodzic Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 22:47
            Są oszczędności na każdym kroku. Zawsze, tak było. Co tu wymagać.
            Wystarczy popatrzeć na ul. szkolną i LO,jak sie dyrektorowie starają.
            Racja szkoła upada i sie nie rozwija. Niema tego kto załatwić.
            Do maltretowania: W klasie pierwszej były 17-18latkowie -znamienne.
            Trzyma sie takich i po co i po tym i są takie efekty.
            W zsckp, po zamknięciu klas ogólniaka są już tylko zawodófki.
            A nauczyciele pójdą uczyć gdzie indziej.
            O Jaroszewskim.
            Promowanie strongu-men i agielskiego -znamienne.
            Krztałcenie sie przyda bardzo bo to jest potrzebne do wyjazdow na budowe do angli.
            • Gość: absolwetka90 Re: ZS CKP GRUBNO IP: 89.231.151.* 08.11.10, 23:41
              Do rodzic.
              Oj chyba Panu/Pani też przydałoby się troszkę edukacji, tylko napenwo nie w ZS CKP w Grubnie bo sądząc po wypowiedzi wydaje mi się, że ta szkoła ma zbyt "niski" poziom dla Pana/Pani ;-)

Tak poza tym zgadzam się z opinią, że szkoła po śmierci p. Potorskiego jest zupełnie inna ale nie poweidziałabym,że gorsza. A już napewno nie podupada. Świadczą o tym wysokie wyniki z matury, które Grubno miało najwyższe w całym powiecie.
              Dlaczego nie ma LO w Grubnie? Bo szkoła na Dominikańskiej bała się, że nie będzie miała kogo uczyć gdyż wszyscy chcieli chodzić do Grubna. Klas zawodowych jest niewiele, na palcach jednej reki można zliczyć natomiast technicznych kilkanaście...
              • Gość: magda Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.chelmno.mm.pl 09.11.10, 00:01
                szkola mogla walczyc o lo a co do p.Jaruszewskiego nie wymagajmy zeby szukal dofinansowan dla kolka biologicznego to nauczyciel a nie dyrektor czy specjalista od zalatwiania sponsorow i tak duzo robi czego nie mozna powiedziec o innych...a szkoda
                • Gość: Raczek Re: ZS CKP GRUBNO IP: 89.231.148.* 09.11.10, 21:18
                  W 100% zgadzam sie z absolwentka90 - jest inczej, to chyba normalne ze wszystko sie zmienia, ale na pewno nie jest gorzej.
                  Wyniki egzaminow w tym roku sa chyba najlepsze w całej historii szkoły, atmosfera bardzo przyjazna i przyjemna, z wiekszością nauczycieli mozna sie dogadać.

Jesli chodzi o Jaruszewskiego to facet dosyc specyficzny i nietypowy....
                  Jego dzialka to nie tylko silownia, zawody i angol.
                  Jest jeszcze to: img571.imageshack.us/img571/9853/jaselka.jpg
                  • Gość: AGA Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 15:52
                    CHODZIŁAM DO TEJ SZKOŁY I CÓŻ MOGĘ POWIEDZIEĆ " TA SZKOŁA SPADA NA PSY" OBECNY DYREKTOR NIE POTRAFI ZROBIĆ PORZĄDKU W TEJ SZKOLE.
    • Gość: uczennn91 Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 16:58
      A ja może powiem tak, że kiedyś szkoła była inna.
      ale nadal warto wybrać się do zs ckp Grubno.
      chociaż widać zdecydowany brak zainteresowania dyrektora swoimi uczniami. pozytywna stroną grubna jest na pewno wysoki poziom nauczania i dobry start jeżeli ktoś wybiera się dalej na studia. złą stroną natomiast jest to, że w tej szkole zaczyna dziać się coś niedobrego uczniowie zaczynają robić sobie jaja z nauczycieli i nikt<dyrektor> nic z tym nie robi, rozumiem też,że szkoła chce jak najlepiej przygotować swoich uczniów do matury i egzaminu zawodowego, ale mogli by tak nie szaleć ze środkami pieniężnymi z unii, bo spędzamy 6 dni w tygodniu niekiedy od godz 8 do 18 w szkole. kolejnym negatywem jest to, że chodzimy na fakultety pisemy próbne egzaminy i matury a nauczyciele stawiają nam za to oceny skoro jest to forma sprawdzenia się dla nas przed prawdziwymi egzaminami... jest jeszcze jedno zastrzeżenie nauczyciele zaznaczam niektórzy robią sprawdziany z materiału którego się nie przerabiało!!!!! a wielkim człowiekiem w szkole naprawdę jest p.Jaruszewski, bo to on robi jeszcze cokolwiek żeby rozweselić szarą rzeczywistość:)
      a lo zostało zlikwidowane dlatego,że szkoła to CENTRUM KSZTAŁCENIA PRAKTYCZNEGO, a szkoła należy z tego co mi wiadomo pod ministerstwo rolnictwa czy coś takiego.
      • Gość: MARCIN Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.tvgawex.pl 29.11.10, 19:10
        ".........a szkoła należy z tego co mi wiadomo pod ministerstwo rolnictwa czy coś takiego"

TO ŹLE CI WIADOMO :( JAK NIE WIESZ TO NIE PISZ BZDUR !!!!!!
      • Gość: ktos Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.152.147.64.dsl.dynamic.eranet.pl 18.12.10, 18:19
        Witam. Chodzę obecnie do 4 klasy technikum w Grubnie, muszę stwierdzić że szkola po śmierci dyrektora Potorskiego się zmieniła . Obecny dyrektor, u którego naprawdę widać niego brak zainteresowania uczniami np. nawet na korytarzu nie odpowie Dzień Dobry moim zdaniem powinien zrezygnować. No już nie mówiąc o tym że w Grubnie pracuje cała rodzinka pana dyrektora. A już o zachowaniu pani wicedyrektor ds. wychowawczych nie wspomne. Wyobraźcie sobie, że wprowadzono taki regulamin który dotyczy zachowania się uczniów na przerwach, a w jednym punkcie napisane jest nawet do czego służy toaleta. Po prostu żałosne. Odnośnie nauczycieli to, jest w Grubnie grupa pedagogow którzy naprawde są nauczycielami z powołania, do nich aż chce się chodzić na lekcje. Potrafią motywować uczniów, super prowadzą i tłumaczą dany materiał. Niestety, jest i grupa takich nauczycieli że naprawde wstyd. Nie dość, że bez tych lepszych uczniów nie potrafią poprowadzić lekcji to jeszcze nie można liczyć u nich na jakąkolwiek pomoc ,a w dodatku plotkują na temat danych uczniów tak że po prostu uszy więdną. Odnośnie poziomu nauczania, jest ciężko i widać to po ilości uczniów którzy odpadają z roku na rok w danych klasach. Ale nie samą nauką i nauczycielami żyje człowiek. W Grubnie naprawde są spoko i wyluzowani ludzie. I ogólnie z pewnymi wyjątkami ta szkoła jest ok. A odnośnie tych regulaminów, idzie z nimi przeżyć. Zresztą wszyscy , to znaczy uczniowie prawie ich wogóle nie przestrzegamy no chyba że korytarzem idzie jakaś szkolna szycha.
    • Gość: ania Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 00:48
      a co obecni uczniowie mówią o szkole ?
      • Gość: absolwent 89 Re: ZS CKP GRUBNO IP: *.ip.netia.com.pl 18.12.10, 12:58
        Skończyłem tę szkołę w 89r to były piękne inne czasy inni ludzie.Miło wspominam pobyt w internacie. Szkoda ze to wszystko już nie wróci..
        • Gość: gość Re: ZS CKP GRUBNO IP: 89.231.151.* 20.12.10, 21:48
          Ja też chodzę do tej szkoły 4 rok i faktycznie wkurza mnie że nauczyciele nas pouczają o "dzień dobry" a sam dyro nawet nikomu nie odpowiada, to świadczy niestety o kulturze człowieka... nawet papieru ani mydła w toaletach nie ma.... ludzie jest tyle innych super szkół, że nie ma co sie zastanawiać
          • Gość: nnn Re: ZS CKP GRUBNO IP: 89.231.148.* 20.12.10, 22:43
            Pewnie ze jest!
            Tylko zapytaj swoich mądrych kolegów co z nim robią!
            A może Pan woźny i nauczyciele mają co godzinkę biegać i sprawdzać co chłopcy z papierem robią i pupki im wycierać?
            Z tego co piszesz to wygląda na to ze pewnie by się przydało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka