Dodaj do ulubionych

Czas Chełmna - porażka

IP: 89.231.148.* 31.01.12, 14:11
Cała ta gazeta jest do bani, a p. Renata jest fenomenem (skąd ten monopol na panią R.?). Przestałem kupować CCh bo tego nie da się nawet czytać. Artykuły (pożal się boże redaktorów) są na żenująco niskim poziomie (wypracowania szóstoklasistów), do tego tendencyjne. A gdy nie potrafimy nic napisać to dajemy do połowy numeru zdjęcia. Acha, jeszcze humor na ostatniej stronie - beznadziejny (kto to redaguje?!)! Jednym słowem - porażka!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zniesmaczona :D Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 31.01.12, 15:04
      Zgadzam się :)
      • Gość: ffg Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.tvgawex.pl 31.01.12, 19:33
        Dokładnie. jedno wielkie NIC
    • Gość: mati Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 21:31
      dobrze że jest z wyborczą bo nikt by już czasu chełmna nie kupił .
      • Gość: wer Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 31.01.12, 21:43
        Chyba przesadzacie.Najistotniejsze wiadomosci z tygodnia sa umieszczone, a tendencyjnosci nie zauwazyłem.
        • Gość: 123 Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.12, 10:07
          Ewidentnie przesadzacie, zawsze może być lepiej, ale obecnie jest dobrze. Dział sportowy - obszerny i na wysokim poziomie, bardzo ciekawe artykuły historyczne, zdjęcia archiwalne etc., cotygodniowe raporty urzędowe, newsy, kroniki, ogłoszenia, itd. Jak tacy mądrzy jesteście to sami zacznijcie coś redagować..., albo zasugerujcie coś, czego Wam brakuje. Mi brakuje np. felietonów Pana Felsmana, które kiedyś się ukazywały. Co do załączanej GW, to karygodne, nakręcają sobie sprzedaż, a ja np. tego g...a nie chcę, ale podejrzewam, że to kwestia egzystencji samego Czasu, Szechter na pewno coś Im odpala, żeby sprzedać jak najwięcej swojego chłamu. Gdyby nie to , gazeta kosztowałaby nie więcej niż 1 zł...
      • Gość: tt Re: Czas Chełmna - porażka IP: 89.231.148.* 15.05.14, 12:30
        dlatego wlasnie jest z wyborczą bo to taki sam syf, zadna inna gazeta nie pozwolilaby sobie na to....
    • Gość: rew Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 10:36
      A o czym tu pisać?Miasto umiera,agonia. Brak pracy,beznadzieja. Brak " Kultury",żadnych perspektyw. Tylko kolejne likwidacje zakładów, wojska,sądu,telekomunikacji,post.energet. Teraz starostwo i po powiecie.Tak jest w całym kraju,tylko "warszawka" się rozwija. Smutne...
      • Gość: csn Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 11:13
        te cale CCH razem z ta gazeta do bani , brak pracy nic tu sie nie dzieja !
        • Gość: re # Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.tvgawex.pl 02.02.12, 09:57
          jacy mieszkańcy taka gazeta i miasto , kiedy młodzież na ulicach walczy o swoje to siedzisz jak czapa i marudzisz ,a weź drapaki i pogoń redaktorki z CCH a wyborcza do kosza .... ale TY z innej opcji a oni Cię poniewierają , szkołę zamkną , firmę zamkną a złomu niema .... a straż miejska to kędziorka rózga na niesfornych mieszkańców - obudźcie się ludzie !!!wszystko macie zagwarantowane w konstytucji ,ustawach, przepisach, korzystaj z tego jeden z drugim a kto Ci tego nie zabezpiecza to z nim vooooon ,wiesz czemu gdzieś mają lepiej bo są świadomi swoich praw i je egzekwować potrafią !!!!
    • Gość: nina Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 17:16
      Dobry dziennikarz umie przedstawić rzeczywistość obiektywnie, nie komentując i nie obrażajac nikogo. Czas Chełmna nie potrafi pozostawić czytelnikowi czasu na własną opinię i refleksje. Nie musicie nakazywać nam myślec tak jak wy tego oczekujecie. Zróbcie coś z tym....
      • Gość: <> Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.14, 15:34
        a jacy to dziennikarze ? to są wypracowania gimnazjalistów oparte na "sensacyjnych" wątkach, aby tylko były sprzedane.
        • Gość: gimnazjalista Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.14, 15:39
          Kim ty jesteś, że śmiesz oceniac dziennikarzy? Przedstawic się nie potrafisz, podpisac również. Zdanie też zaczynasz z małej literki, w dodatku samogłoski. To pisałem ja - gimnazjalista :)
          • Gość: qwe Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.14, 18:41
            Zgadzam sie w 100% -"Czas Chelmna" to dno. Nie ma tam zupelnie nic do przeczytania. Dobrze, ze dolaczaja go do Wyborczej kiedy jest tam tez program telewizyjny.
            Ostatnia strona? Suchary plus przepis na krolika a'la snob czy pstraga, ktorego przyrzadza moja corka, ktora mieszka we Francji w garnkach, ktore przywiozl syn, ktory mieszka w Norwegi...
            Nudy. Panstwo redaktorzy, temat kulinarny sie ...przejadl.
            Moze jakies nowe pomysly? Moze warto odswiezyc pismo?
            Jezu, i przestancie drukowac te pseudofelietony, typu Biore to od kuchnii.
            Litosci.
            • Gość: kolej Re: Czas Chełmna - porażka IP: 89.231.148.* 08.05.14, 19:26
              Kolejny cwaniak z bąblem w nosie. Zaproponujcie coś. Z pewnością redaktorzy Czasu mają odznaczone powiadamianie i z chęcią skorzystają z mądrych i racjonalnych pomysłów....
              • Gość: qwe Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.14, 20:02
                Juz sie wyrywam. Pieniadze biora to niech sie postaraja. Ja bede im podrzucac pomysly. Ja jestem konsumentem tego produktu, nie producentem.
                • Gość: myl Re: Czas Chełmna - porażka IP: 89.231.148.* 09.05.14, 09:27
                  Mylisz się. Ty też jesteś pośrednio producentem i to właśnie twoje pieniążki ... a co ja ci tu będę tłumaczył...
                  • Gość: qwe Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 09.05.14, 11:34
                    Nastepny specjalista po zarzadzaniu i marketingu w Wyzszej Szkole Placczesneamycidamydyplop w Pscinowie Wielkim...
                    • Gość: Jaga Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 12:55
                      Przeczytałam wszystkie posty - wiele racji ! A może tak czas już na wprowadzenie szerszych zmian ? - nawet pomyślałam o zmianie z CZCH na "Nadwiślanin " ?Nie jestem polonistką z wykształcenia,ale kilka artykułów wymaga conajmiej współpracy z polonistką,będą jasne i nie tendencyjne / to czytelnik wyciąga wnioski i ocenia /.W naszym mieście jest kilka emerytowanych polonistów np. p Maria Łepek -Leżuch- pokuście się o konsultacje.
                      Jeżeli chodzi o tzw. wkładki do gazety to zauważam,że wiele osób zwraca do kiosku wyborczą.
                    • Gość: izno Re: Czas Chełmna - porażka IP: 89.231.148.* 09.05.14, 18:39
                      I znowu się mylisz. Skończyłem tylko zawodówkę bo to mi wystarcza. A ty? Ty jaką skończyłeś szkołę? Pewnie z autopsji znasz typ szkoły, którą wpisałeś w poście inteligenciku jeden...? heh
          • Gość: <> Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 18:30
            teraz przeczytaj toco napisaleś gminazjalisto i opisz swoje błędy !
    • Gość: ja Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.14, 17:56
      Witam tak czytam te posty i zastanawiam się dlaczego kupujecie gazetę jeśli wam nie odpowiada czy ktoś tu kogoś zmusza do tego, bo jeśli kupujesz czyli chcesz ją czytać, a jeśli ci nie odpowiada to nie kupuj-i nie krytykuj i koniec tematu.............a ci którzy są tacy doskonali niech wydadzą swoją gazetę -lepszą ciekawszą, bo krytykować łatwo.............pozdrawiam
      • Gość: olo Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.14, 23:56
        kupuję bo jest wyborcza i program...
        • Gość: qwe Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 10.05.14, 08:43
          Tlumaczenie idioty: jak ci sie nie podoba to zrob lepsza.
          • Gość: Maksio Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.dynamic.vectranet.pl 12.05.14, 20:56
            poziom wielu artykułów to żenada, szczególnie te podpisane AGA to moim zdaniem bardzo słabe, do tego językowo również poziom gimbazy
    • Gość: babol Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.14, 23:31
      Czas Chełmna haha no tak w końcu. Czyta się to pismo i nic dodać tylko podziwiać redaktorskie wypociny na temat heroicznej walki Burmistrza i Rady Miasta w rozwój naszego miasta i okolic. Żadnego świeżego spojrzenia na rzeczywistość i jej oceny. Kilka zdjęć coś z histori i wystarczy. Może trzeba odświeżyć redakcję pisma bo się wypaliła, może konsekwetniej i głębiej poruszać to co istotne. Dla żyjacych jak ja ważniejsze zawsze jest co jest i będzie niż to co było.
      • Gość: piątkowy kiosk Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.14, 06:38
        Ja od dwóch miesięcy nie kupuje gazety. Zazwyczaj brałem Wyborczą bo był program tv i przy okazji poczytałem co w tym Chełmnie się dzieje ... własnie biorąc pod uwagę drętwość, monotematyczność i stronniczość artykułów przestałem kupować. A szkoda, bo można by pisać ciekawiej a nie tylko drążyć stare suchary.
    • Gość: www Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.14, 08:29
      Moim zdaniem problem tkwi w tym, że nie ma w tej redakcji dziennikarzy. Osoby, które tam pracują nie mają ani umiejętności dziennikarskich, ani znajomości warsztatu pracy dziennikarskiej.
    • Gość: oo Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.14, 19:29
      Zgadzam się z tymi wypowiedziami, faktycznie powinna zostać odświeżona redakcja. Również powinno zmienić się podejście pracujących tam ludzi. Niby tematy leżą na ulicy, ale tak naprawdę nie od dziś wiadomo,że poziom który mamy w tej gazecie daję wiele do życzenia. No ale mimo wszystko kupujemy tą gazetę i czytamy co tam piszą. Przydałyby się zatem zmiany, pomysł z tymi kulinariami na ostatniej stronie był ok, ale już czasem widać, że na chama są wyciskane te pomysły. Nie rozumiem również rubryczki "Biorę to od kuchni", kto to czyta... może i czyta się to lekko i przyjemnie bo pisane jest prostym językiem, ale jest to o niczym, kogo obchodzi,że ktoś lubi kawę zbożową lub zachorował i nie przebalował śledzika itp... Kolejna rubryka" Krótka piłka" także do mnie kompletnie nie przemawia, ktoś próbuję na siłę wypisać tam swoje "żałości i złości" lecz jest to kompletnie nie trafiony pomysł... Jeśli chodzi o aktualności to ludzie je czytają, co prawda są zastrzeżenia do stylu, ale ludzi nie interesuję język i styl a nowinki, więc dla tych aktualności kupuję się te gazetę... ale niech będą tą aktualności a nie na chama wypisane wypociny, któryś tydz. pod rząd o tym samym temacie.
    • Gość: ona Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.14, 19:34
      co to za zboczeniec po 50-tce zaczepia kobiety na polnej na przeciwko famu?
      • Gość: qwe Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.14, 19:41
        Oo ma racje
        O to wlasnie chodzi.
    • Gość: www Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 14:04
      Problem tkwi w tym, że panie "redaktorki" nie potrafią znaleźć ciekawych i aktualnych tematów. Piszą o mało istotnych sprawach. Nie potrafią być obiektywnymi. Niekiedy ich artykuliki, dosyć, że nieobiektywne, złośliwe i mało profesjonalne, to jeszcze napisane są bardzo nieprofesjonalnie. W złośliwościach szczególnie dominuje p. Dolecka i p. Waszkiewicz. Narzucają One swój subiektywny punkt widzenia. Traktują czytelnika jako osobę niedorozwiniętą, której muszą wyłożyć "kawę na ławę".
      • Gość: czastosyf Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.opera-mini.net 14.05.14, 16:50
        haha ktos to jeszcze czyta?! ja mam czas w dodatku do wyborczej i to jeszcze 3,20 za taki szajs! a redaktorki sa na poziomie redaktorzyn z wp.pl. Same bledy, pierdoly i klamstwa. A tytuly artykolow powinni brzmiec "Sratatata i organki" ;) albo "pierdu pierdu idzie wiosna" bo tam nie bylo porzadnego artykulu od 10 lat. Nawet artykul o wypadku w klamrach - PORAZKA. Juz na poczatku jak wymieniali ofiary to o jednej zapomnieli! No ale pieca na rozpalke najlepsza !!
        • Gość: Tak Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 18:16
          Jak nie lubicie Czasu Chełmna to nie czytajcie, ja już długi czas zaprzestałem, przymusu nie ma, kupcie sobie fakt lub przepisy kulinarne, będzie rzeczowo i na temat.
          Ale jak w tym chełmińskim grajdole marazm, plotki i krytykanci skryci pod przykrywką forum , to rzeczywiście O CZYM TU PISAĆ???? Walentynki, odpust, strojenie choinki, rozgrzebane remonty, fontanna vel myjnia.... wszystko było i nic się nie dzieje.... no to i w gazecie pewno widać... trzeba pierdołami zapełniać szpalty.
          Proponuję żeby dziewczyny zaczęły pisać o tym co mogłoby być w Chełmnie - tłumy turystów, parking bez gruzowiska, ładny hotel , piękne pamiątki, super wyremontowana starówka, deptak do Wisły, ścieżki rowerowe, , małe bezrobocie...... na to pewno będzie ciekawiej.
          • Gość: zbynek2 Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.181.67.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.14, 19:34
            Słabą stroną pisma na pewno jest brak poruszania tematów zwykłych mieszkańców.Niektóre artykuły są wręcz stronnicze.Jako gazeta lokalna powinna być bezstronna.Nie piszecie o sprawach mieszkańców.Kto odpowiada za dziurawe ulice?Dlaczego nie powstają nowe miejsca pracy?Handlowcy na rynku traktowani są jak przestępcy?Straszy się ich Strażą Miejską. Może warto porozmawiać z mieszkańcami?[Nie tylko z urzędnikami].Po prostu pisać prawdę.Zbliżają się wybory i na pewno każdy mieszkaniec chce wiedzieć co przez 10 lat zrobiono dobrego dla mieszkańców,a co zmarnowano?Zawsze można zacząć robić coś dobrego.Ponoć prawdziwa cnota krytyki się nie boi.
            • Gość: układy, układziki Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.14, 10:58
              No właśnie o takich rzeczach Czas Chełmna nie napisze. Krytyka obecnie rządzących jeśli się już pojawia (bo czasami nie można przemilczeć gdy całe miasto huczy) to jest delikatnie mówiąc "ostrożna". Niby urząd działa źle, ale nikt tego nie napisze bo dług wdzięczności ze strony Pani redaktor wobec burmistrza jest........
              Gdyby poszła za mocna krytyka burmistrza w Czasie to i opozycja by została wzmocniona a ich przecież też Czas nie lubi.
              I tak siedzą wszyscy w tym bagienku, nikt się nie poruszy, bo i po co ? Jest dobrze jak jest. Jakoś to się wszystko buja ;)
              W takim mieście jak Chełmno byłoby o czym pisać latami, wystarczyłoby otworzyć szeroko oczy i drążyć tematy aż do ich rozwiązania.
              Jest natomiast zawsze ruszenie tematu i brak kontynuacji.
              Przykład pierwszy z brzegu - głupie miniaturki zamków.
              Pytania nadal bez odpowiedzi: ile kosztowało przeniesienie z nad jeziora, ile remont, co z tym nielegalnym płotem, ile na tym miasto zarobi i kto ponosi odpowiedzialność za wydaną kasę.
              Na koniec można napisać co za tą kasę mogliby mieć mieszkańcy.
              Jest temat ?
              • Gość: Wielki brat Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 14:39
                Słyszałem , że Wielki Brat czuwa i wie kto kiedy chodzi do redakcji, może i wie kiedy redaktorki i gdzie wychodzą , chyba to zresztą koleżanki bo po imieniu mówi...

Oj widać monitoring bardzo się jednak przydaje. Może nie zmniejsza przestępczości , może nie widzi pijących flaszki na Grudziądzkiej w biały dzień....
                A tematów wiele czeka , TVN po mieście lata i ma świeże wiadomości, wie co mówią i myślą ludzie, jakie są problemy więc pewno trzeba jak się już na dobre ociepli ruszyć w teren i zapełniać strony życiowymi sprawami Chełmna.
                Koleżeństwo koleżeństwem a praca, pracą ...
                • Gość: JAGA Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 16:39
                  Jak Wielki Brat czuwa - czyli słynny monitoring - to popatrzyć jak ekipa przycieła trawniki na Alejach. Dla niewtajemniczonych informacja - środkiem trawnika / chyba dla upiększenia / zostawiono mlecze w pełnym rozkwicie !
    • Gość: cch42 Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.14, 15:02
      szukanie? a jak zareagowaly na tragedie w grubnie panie z czasu chelmna ? gazety ,telewizje .relacje a miejscowi notatka jakby chodzilo o wypadek rowerzysty ze slupem
      • Gość: ,,, Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.tvgawex.pl 17.05.14, 22:02
        A wiecie co mnie najbardziej śmieszy ,na ostatniej stronie gotowanie -przepisy z VIPem!!co to za VIP np.sprzedawca sklepu odzieżowego lub pani pracująca w urzędzie itp... żenada naprawdę
    • Gość: czytelniczka Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 18.05.14, 00:38
      Od jakiegoś czasu pisze tam jakis koleś ticzer - nawet z sęsem. poza tym słabiutko. XD
      • Gość: leo Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 18.05.14, 11:23
        Do tego jak się prostacko odgryzają - pseudo pismaki.
      • Gość: do czytelniczki Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 14:59
        Krytyka owszem, ale z sensem. Kto ma kłopoty z pisaniem ma je też z czytaniem, szczególnie z czytaniem ze zrozumieniem. Różnica między "sensem", a "sęsem" jest zasadnicza - to drugie jest bez sensu.
        • Gość: czytelniczka Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 20.05.14, 14:24
          nie wszyscy są wykształceni ale wszyscy mają prawo się wypowiedziec. przepraszam za błędy. Pana krytyka mojej formy zamiast treści jest również bez sensu...
          • Gość: do czytelniczki Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.14, 14:53
            Ot i wyszło szydło z worka. Każdy język służy wyrażaniu myśli i opisywaniu rzeczywistości. Znaczenie słów i wyrażeń zależy często od ich pisowni. Nie można udać się nad "może", bowiem taki byt nie istnieje. Ten przykład wskazuje na sens używania słów z sensem.
            Między formą, a treścią wyrazu (w znaczeniu wyrazu artystycznego) jest zasadnicza różnica. Muzea całego świata pełne są dzieł przekazujących te same treści w różnej formie.
            Krytykując brak sensu w wypowiedzi poprzez niepoprawną (tym samym bez sensu) pisownię, poddałem w wątpliwość jej treść, a nie formę.
            Wobec powyższego dopatrywanie się braku sensu w mojej "krytyce" mija się z prawdą.
            "I to byłoby na tyle" - jak mawiał profesor mniemanologii stosowanej Jan Tadeusz Stanisławski, co znaczy, że wątek ten uważam za zakończony.

PS Nie koniecznie muszę być panem, płci poprzez łącza nie widać. Kobiety wcale nie są głupsze od mężczyzn.
            • Gość: czytelniczka Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 20.05.14, 20:20
              Użycie formy 'poddałem' implikuje płeć męską, nieprawdaż?

Celowo użyłam własnie takiej formy w mojej wcześniejszej wypowiedzi, by - z punktu widzenia socjologicznego - wykazać bezsensowność jakiejkolwiek dysputy na tym Forum. Zawsze się trafi ktoś, kto posiadł wszystkie rozumy tego świata i ze swadą mędrca deprecjonuje innych ku uciesze gawiedzi i własnego ukontentowania.

Zgodnie z powyższym moją bytność w tym wątku uważam za zakończoną.

Jeszcze dodam, że Czas Chełmna to i tak jedyne źródło jakiejkolwiek informacji o tym wymierającym mieście. Nie zmieniajmy redaktorów, zmieńmy rządzących. Może wtedy będzie o czym i o kim pisać...
              • Gość: www Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.chelmno.mm.pl 22.05.14, 10:13
                Problem nie w zmianie rządzących, ale w niekompetencji "dziennikarz".
                Niezależnie od tego kto rządzi dobry dziennikarz będzie zawsze umiał poprawnie i zrozumiale pisać. A tematy wyszukiwać powinni dziennikarz, tylko to wymaga umiejętności, obycia, kreatywności, a tych cech osobowych w tej redakcji nie znajdziecie.
                • Gość: . Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 13:09
                  Tam jest lepiej - "...z pompą o dużej wydajności, która wypompowuje duże ilości wody..."

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140521/INNEMIASTA03/140529880
                  • Gość: 1234 Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 15:35
                    Czy w Czasie Chełmna nastąpiły jakieś zmiany.
                    • Gość: ... Re: Czas Chełmna - porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 15:49
                      Nie, podobnie jak w Pomorskiej.

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140623/INNEMIASTA03/140629676
                      Chełmnianki wróciły Mistrzostw Polski Kadetów. Ozłocone

W Mistrzostwach Polski Kadetów, które rozrywane były w ramach XX Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży, z sukcesami wystartowały trzy reprezentantki chełmińskiego LUKS-u.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka