Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 13:06 Wiecie kto UCZCIWIE sprzedaje w Chełmnie samochody po sprowadzeniu lub używane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: handlarz Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.play-internet.pl 27.01.13, 13:25 A jakiego samochodu szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 13:32 Na razie chcę zrobić rozeznanie, komu można zaufać - wtedy będę rozmawiać o konkretach. Z pewnością ludzie mają doswiadczenia ze sprzedawcami. Mnie zależy wyłącznie na opinii, kto z miejscowych sprzedajacych jest godny polecenia i dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miras Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 14:49 Jest taki Pan z Unisławia, który mieszka obok szkoły (nie pamiętam nazwiska) brałem od niego samochód, którego użytkowałem 3 lata i z całego serca mogę polecić. Wiem, że w zeszłym roku brał też od niego znajomy i tak samo mówi, że przez ten czas co go ma samochód jest bezawaryjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 19:12 sprawne technicznie i bezwypadkowe samochody za Odrą są dużo droższe niż w Polsce:) do nas trafiają tzw okazje - czyli powypadkowe lub z przekręconym licznikiem. Naiwni zawsze się znajdą:) wyjątek od powyższej reguły stanowią auta luksusowe ale z uwagi na akcyzę legalny przywóz jest mało opłacalny. podsumowując - handlarze samochodów to oszuści mniejsi lub więksi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekstant Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 19:26 bezwzględnie zalecam osobisty wyjazd za granicę po auto , znaleźć sobie samochód na zagranicznym portalu ogłoszeniowym ,tylko nie od handlarza ,bo tam już też kombinują ,, tylko z rąk prywatnych i jechać , zapewne będzie kosztować więcej niż kupione tu ,ale za to pewne co się ma .... komentarz dotyczy całej Polski , nie tylko Chełmna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 20:39 wspolpracuje z kilkoma handlarzami aut. zaden nie jest uczciwy.sprowadzaja zlomy do lakierowania prania lub nadajace sie do mechanika.podrabiaja na sprzedaz kreca liczniki itp. pamietajcie handlarz chce jak najwoecej zarobic.podrabia auto najtanszym kosztem i sprzedaja.czesto mowi wczoraj wrocilem z zagranicy nic nie robilem nawet nie zdarzylem ale auto nie ma juz ubezpieczenia:dtez z takim czyms sie spotkalem.to smieszne. najlepiej kupic auto sprowadzone ktore jest juz z rok w kraju bo wtedy ludzie juz zdarzanaprawic wiekszosc usterek w aucie z zagranicy.najgorsze zlomy sciagaja z holandii audiki i vw po 400tys km minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: 89.231.150.* 31.01.13, 17:21 polecam Hazego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auto Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.18, 10:40 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 13:03 Widzę, ze sytuacja nie przedstawia sie wesoło :( Az trudno uwierzyc, że nie ma nikogo godnego polecenia. Zawsze w każdym fachu byli ludzie, do których można było uderzyć "w ciemno", bo swoim nazwiskiem dawali gwarancję dobrze wykonanej pracy... szkoda. Jako zupełny laik muszę komuś zaufać, kłopot w tym, że tych dobrych opinii jest tyle co nic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.xdsl.centertel.pl 29.01.13, 23:28 ... kupiłem auto od handlarza sprowadzone z Niemiec i jestem zadowolony... wiadomo to uzywane auto więc zawsze coś może wyskoczyć... zawsze trzeba wymienic olej, filtry.. niemuszę tłumaczyć... kazdy chciałby jak z salonu, ale nie zawsze stać.... z tej samej firmy kupili z mojej rodziny i wszyscy są zadowoleni i uwaga : ...... jeżdżą.... otomoto andreas chelmno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 16:25 ha ha ha... a co to ma być ??? reklama???. ja mam zdanie wyrobione już od dawna. chcesz dobre auto, przyprowadź je sobie sam... nie zadawaj sie z cwaniaczkami... nie ma uczciwych.. co dziwne samochód wyjdzie cię troszke więcej niz w Polsce... wioski wyciągnij sam... jak to możliwe że samochody w Polsce są tańsze niż w DE, NL, a do tego handlarze mają jeszcze w tym swój zarobek... ??? zastanów sie nad tym... (większość samochodów z rocznika 2004-2008 ma magiczne 140 tys... ha ha a oryginały juz około 200 albo więcej) szukaj auta na mobile.de albo na autoscout24, najlepiej mieć jakis znajomych,którzy wpłaca ze 200 Euro zaliczki... na drugi dzień wsiadasz w świeciu w autobus (codziennie z dworca PKS za 200 zł) i jedziesz po odbiór... przykręcasz tablice, wracasz i wszystko w temacie... i masz wtedy tzw. pewne auto.... zawsze z książką serwisową itp. najlepiej od tzw. privata.. wtedy masz z podwórka... przebieg jest prawie zawsze udokumentowany.. i do sprawdzenia w każdej autoryzowanej stacji. (dowiesz sie co było i kiedy robione łącznie z wymiana żarówek jesli były zmienianie w serwisie - a często tak jest), często na wyposażeniu masz dodatkowy komplet opon, lub inne gadzety których w komisie nie zobaczysz na oczy... swoje samochody zawsze sprowadzam sam i tobie też polecam taką metodę. nie daj zarobić twoich ciężko zarobionych pieniędzy złodziejom i cwaniakom z "dobrą gadką"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 17:38 odwiedzam rodzinę w Niemczech raz na jakiś czas i oglądam z ciekawości ceny w komisach - jest dużo aut kilkuletnich w idealnym stanie z małymi przebiegami (uczciwymi:) ale w cenach wyższych niż w Polsce. Podtrzymuję zdanie że handlarze samochodów sprowadzają samochody na których mogą najwięcej zrobić a nie w najlepszym stanie. Jeśli ktoś naiwny kupi takie auto i jeździ nim tylko po mieście to pewnie nie odczuje, że to złom. Natomiast jeśli ktoś dojeżdża do pracy i robi kilkadziesiąt km dziennie, to mina finansowa gwarantowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: searching Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.swiecie.vectranet.pl 31.01.13, 00:02 Powiem szczerze, możesz otrzymać tu na forum nie wiem ile pozytywów oraz namiarów na konkretnego, godnego uwagi handlarza a i tak jak będziesz miał pecha to furka od niego klęknie ci zanim do domu dojedziesz, i nic nie zrobisz tak to już jest. Dlatego nie szukaj odpowiedniego idealnego handlarza tylko kogoś kto zna się na mechanice samochodowej i pomoże ci w oględzinach. I nie kupuj auta za cały swój dorobek bo złotą zasadą jest wymienić priorytetowo rozrząd, olej i filtry a to w przypadku niektórych modeli może być drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.13, 05:48 Najuczciwszy handlarz to taki Stasek na Dworcowej i macie wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 13:05 :D ten potrafi nawet piasek arabom sprzedac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolwo Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 17:52 Salon Volvo w Bydgoszczy przy Fordońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.lukman.pl 20.10.13, 16:24 a może zróbmy listą nieuczicwych sprzedawców. Ja zacznę od swojego F.H.U Gracjan Grzesiak Rynek 20, 37-410 Ulanów, Nisko tel. 721020276 lub 880692208 - kupiłem punto w które trzeba włożyć prawie drugie tyle co dałem ! Rozumiem takie rzeczy jak pasek rozrządu, płyny, hamulce itp. Byłem na togotowy finansowo. Ale silnik ?! Kur.. wszystko w nim wymieniać! Złom mi sprzedał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.chelmno.mm.pl 21.10.13, 18:20 ja proponuję szukać samochodu używanego w salonach samochodowych które przyjmują takie auta w rozliczeniu przy zakupie nowego auta, samochody taki są szczegółowo sprawdzane i często dają na nie gwarancję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: 89.231.148.* 21.10.13, 20:13 Najlepszy sprzedawca to niepalący dziadek Helmut będący pierwszym właścicielem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.14, 20:52 Hej, chyba nie zawsze tak jest. Niedawno na własne oczy widziałam samochód, który wg opisu sprzdającego miał być bezwypadkowy. Okazało się, że auto miało paskudnie zamalowany dach (miernik grubości lakieru wariował), wymieniona była przednia szyba, odkręcany tylny zderzak, itd, itp. Auto jest objęte gwarancją dealera!!! Krótko mówiąc można sobie nią wytrzeć....Dodam, że auto stoi u dealera w Poznaniu i do dnia dzisiejszego opis auta nie został zmieniony. Wyraźnie czekają na jelenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.14, 12:16 hej anonim jestes smieciem i wyludzaczem moj znajomy jak do ciebie dzwonil zebys oddal auto to bales sie odebrac i tylko smsy pisales jhestes smieciem gnoju i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi-łechtara Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.pl 22.04.14, 15:01 Patynek dobre fury sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M? Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.pl 23.04.14, 23:33 Polecam Enotradex ze Świecia.Kupowałem od Nich auto i jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.centertel.pl 26.04.14, 13:18 niema takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M? Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.pl 26.04.14, 15:53 Wpisz w Google Enotradex i Ci wyskoczą ich oferty.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.14, 23:47 Tak tak... i kolega z bródką który myśli że wszyscy są tacy głupi jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.pl 01.09.14, 22:10 enotradex.otomoto.pl/osobowe Odpowiedz Link Zgłoś
haker2o6 Re: uczciwy sprzedawca samochodów 17.10.15, 17:41 Enotradex? Chyba żartujecie. Z reguły nie lubię wystawiać negatywnych opinii, ale rok temu kupiłem VW Caddy właśnie w Enotradex. Początkowo super auto za przystępną cenę. Niedawno miałem bardzo duże problemy z silnikiem. Silnik przeszedł gruntowny remont i teraz już śmiga, ale mechanik powiedział, że jeszcze tak zajechanego auta nie widział. Powiedział, że stan silnika wskazywałby na przebieg ok. 500 tys km!!! Tymczasem obecnie komputer pokazuje przebieg 200 tys km, a zakupiony był z przebiegiem 160 ty km. 2 rzeczy nienawidzę na Polskim rynku samochodów: szpachli i cofania liczników. W tym 2 enotradex ze Świecia musi być naprawdę dobry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.15, 20:00 auta sprowadzone przez handlarzy są w 95% albo walnięte, albo zalane, albo cofnięte, albo bez akcyzy - czy to do was nie dociera naiwniacy?:) oni chcą zarobić w sytuacji, gdy sprawne techniczne samochody w Niemczech są droższe niż w Polsce... no ale jak polaczek lubi przez sąsiadem zaszpanować plakietką na masce, to cóż tu poradzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.tvgawex.pl 17.10.15, 20:04 pieprzysz jak potłuczony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ws Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.jmpolska.com 20.10.15, 14:25 Sory ale albo nie wiesz że Cię "ws" robią w jajo albo udajesz, że nie wiesz. Jajca ma rację - wejdź sobie na dowolny portal niemiecki np. mobile.de i porównaj ceny dowolnego samochodu z dowolnego rocznika i porównaj z takim samym samochodem na alle drogo i wytłumacz mi jakim cudem samochód w Polsce jest tańszy niż jego odpowiednik w niemczech??? Sam szukałem samochodu za ok 60 - 70 tyś zł - vana- skończyło się na nowym - 100 % samochodów miało cofnięte liczniki + podrabiana książka serwisowa + bzdury typu bezwypadkowy itp. Rekordzista s-max za 65 tyś zł miał mieć przebieg 189 tyś a okazało się że to była taksówka we Francji i jego pierwotny przebieg to 580 tyś km + wymiana fotela kierowcy na nowy - sory ale wiem, że samochody używane nie mają po 100 tyś km przebiegu - mój służbowy po trzech latach ma ok 180 tyś km ale wolałbym kupić samochód używany z przebiegiem załóżmy 240 tyś km ale wiedzieć co ma zrobione i co mnie czeka a tak to kupujesz jeżdżącą trumnę. Dlatego kupuję od 5 lat tylko nowe samochody a jak mnie nie będzie stać na jakąś lepszą markę kupię nową dacię ale przynajmniej nie bujam się z trumnami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.centertel.pl 21.10.15, 10:46 polecam Auto -mix ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meeeee Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.centertel.pl 14.02.18, 13:13 Też tu kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1zakup samochodu Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 08.12.15, 10:53 Ja dodam poważne ostrzeżenie przed handlarzem koło Józefowa ( koło Warszawy ). Mają plac koło stacji Orlen ( tylko ich plac i stacja w tym miejscu ). Chciałem kupić samochód, obejrzałem go, na następny dzień umówiłem się na stacje diagnostyczną i miernik lakieru. Na stacji wyniki do zaakceptowania, ale miernik pokazał że ma w wielu miejscach b.dużą warstwę szpachli. Co pokazało że oprócz wielkiego gradobicia był mocno uderzony z tyłu( co zazębiało się z pewnymi danymi ze stacji diagnostycznej ). Do tego w ofercie było napisane że pierwszy właściciel a w papierach wyszło że trzeci. Samochód był niezgodny z ofertą w związku z czym uznałem że cena wywoławcza powinna się obniżyć więcej niż 1/10 ceny nie bitego pojazdu z 1 ręki( a cena jak na ten model nie była niska ). Handlarz nie chciał rozmawiać ani oddać pieniędzy !!! Aktualnie będę się z nim sądził - nie można dawać bezproblemowo zarabiać złodziejom i oszustom. Dane nieuczciwego handlarza z jego stempla którym się posłużył : - wpis nie ma szkalować a ostrzec innych - Grzegorz W. - wychowany przez Wilki tel: 514 *** 869 Odpowiedz Link Zgłoś
fredziakuga Re: uczciwy sprzedawca samochodów 04.02.17, 18:55 Kupiłam w zeszłym roku w ENOTRADEX Forda Kuga był u mnie rzeczoznawca i stwierdził ,że zakupiłam super auto oprócz wiadomo wymiana oleju i filtrów nic nie wymieniałam a nadmieniam ,że jeżdżę około 2-4 tyś miesięcznie .Bardzo dziękuję sprzedawcy SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
mikulitek Re: uczciwy sprzedawca samochodów 31.08.17, 15:13 ja w Grudziądzu kupowałam samochód w Autotrend. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cha cha Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.centertel.pl 31.08.17, 16:44 Nie róbcie jaj, kogoś takiego jak w tytule nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.18, 02:19 myślę, że się znajdzie - tak jak już wspomniała miqulitek. zawsze trzeba mieć wiarę w ludzi. oczywiście też ich sprawdzać, szczególnie kiedy idzie o pieniądze i bezpieczeństwo. wybierz sie z jakimś znajomym sprawdzonym mechanikiem po komisach i przekonasz się, że kilku tych uczciwych jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antologia Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.18, 09:15 Leszek podwiesk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.dynamic.mm.pl 14.02.18, 10:52 Nie ma uczciwych sprzedawców samochodów. Każdy chce klienta jak najbardziej orżnąć, tym samym zarobić na maxa i wypchnąć samochód za bramę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auto Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.play-internet.pl 14.02.18, 18:04 Handlarz musi zarobić Ale niektórzy sprzedają auta sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaki Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.18, 18:11 ...chyba przez Turka Ahmeda z Berlina...sprawdzone czy dojadą 500km do PL. Odpalajcie Autoscout24.de i przestańcie wierzyć w cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.centertel.pl 26.01.21, 12:26 Ma PAN racje. Oszuści i tyle. Radziłbym jeszcze sprawdzić cenę samochodu w dniu zakupu na stronie której znaleźli Państwo auto np otomoto itp.Ten komis omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: uczciwy sprzedawca samochodów IP: *.centertel.pl 26.01.21, 12:33 Komis Enotradex omijać szerokim łukiem. Oszuści i tyle. Przekonałem się na własnej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_paaaaaaaa Re: uczciwy sprzedawca samochodów 20.05.25, 21:34 Polecam komis Auto Jan w Chełmnie na Stromej Uczciwy Pan handlujący autami.Mozna naprawdę się z nim dogadać.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kulawy1 Re: uczciwy sprzedawca samochodów 21.07.25, 12:41 Wiem kto sprzedaje napewno nieuczciwie to Enotradex Odpowiedz Link Zgłoś