Dodaj do ulubionych

Starostwo !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 14:07
forum.pomorska.pl/starostwo-chelmno-t169819/
Obserwuj wątek
    • Gość: Handelek Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 16:24
      No wydawałoby się, że już handelek obwoźny mamy za sobą.. ale skoro szef pozwala.. to klienci niech czekają.. takie widać standardy... w UM kiedyś rybami handlowali jak byłem płacić, na szczęście kasjerka nie leciała na podwórko.

A jak miała mi kiedyś wyjść przed urząd n tablice nakleić ... to nie mogła i musiałem jechać do mechanika by mi je zdjął i bym pani przed okienko zaniosł.... ot podejście.. niezmienne
      • Gość: kierowca Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 20:18
        Niestety z tymi tablicami to prawda.Sama byłam w takiej sytuacji ,tez musialam jechać do mechanika ,aby zdjął tablice,podalam pani w okienku i ona nakleila znaczki.A bez tablic jeżdzić nie wolno, mozna za to dostać mandat.Myślę , że ta sprawa powinna być rozwiązana .Urzednicy mają być dla nas petentów.To chyba nie takie trudne wyjść i nakleić te znaczki ,a nie gonić kierowców po mechanikach.A mialo być tak dobrze.
        • Gość: do starosty Re: Starostwo ! IP: *.tvgawex.pl 28.01.14, 10:49
          w szpitalu to samo co chwilę włazi do gabinetu ktoś z firm " farma " i oferta z załącznikiem !!!! to szpital nasz też podlega staroście !!!!chyba taka norma k.... Bińczykowsko- Gamańska !!!!- Owsiakowskie metody u nas, na wschodzie nazywają się oligarchią ,, popatrz na sprzęt wyposażenie we wszystkie gadżety neuro-kardio-diabeto- i inne ....karteczki ,zegary ,zegarki, kalendarze, fartuszki , i taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak dalej , a jaki kluczyk przy wyborze ? nie zdołałem jeszcze ustalić ale jestem blisko.....
          • Gość: Tablice Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 15:49
            No ale wszędzie tak nie jest
            Jak rejestrowałem samochód w Świeciu to przemiła Pani wyszła przed urząd, nawet nie pomyślałem jaką mi łaskę zrobiła, i że może być inaczej , pewno za dobrze jeszcze mają na ciepłych posadkach w urzędzie

Ale mogę pochwalić panie u nas z geodezji na Słowackiego , wszystko załatwiłem tam sprawnie i od ręki dostałem , to płacenie było dość archaiczne w kasie jakieś staroświeckie kwitariusze kasjerka wypełnia a klient czeka, jakby komputerów nie było , niech się może kasjerka przejedzie na delegację choćby do Świecia to zobaczy jakie tam teraz standardy stosują....
            • Gość: petent Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 19:55
              Jaki pan taki kram .Stare powiedzenie się sprawdza.
    • Gość: XXX Re: Starostwo ! IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.14, 21:24
      To nic nowego drodzy Państwo. Nie raz byłem w Starostwie i czekałem długo na obsługę. Warto też wspomnieć o pewnych osobach Chełmińskich "Handlarzach", którzy załatwiają sprawy od ręki bez kolejki. Nie wierzę, że Panie są miłe "za darmo"...
      • Gość: x Re: Starostwo ! IP: *.chelmno.mm.pl 29.01.14, 22:05
        Oj tam,oj tam niech się obkupią.
    • Gość: petent Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 19:52
      Wszedzie to samo w starostwie i w jednostkach starostwu podległych.LO , szpital ... no ale cóż jaki pan taki kram.Niebawem wybory a tam zapewne znowu nastąpi zamiana na stolkach.
      • Gość: wyborca Re: Starostwo ! IP: *.chelmno.mm.pl 30.01.14, 20:38
        po prostu tam maja pieniadze, wyplaty premie trzynastki, w firnach prywatnych nie wolno chandlowac, tam trzeba pracowac w urzdach maja jak za PRLu zyc nie umierac nikt za nic nie odpowiada. Muwili ze w Starostwie taki dryl wojskowy a tam rubta co chceta.
    • Gość: uczeń Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 20:38
      A panią z LO już odwołali za poniżanie pracowników?
      • Gość: Torquemada Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 21:06
        Spalili na stosie tę czarownicę!!! Nie widziałeś? BBC ZDF, a nawet Xinhua przeprowadziły transmisje. Wreszcie przydała się fontanna, było gdzie ustawić stos. Lepiej ci, urosłeś?
        • Gość: uczeń Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 18:00
          No tak ,.wracamy do średniowiecza.Zaczynamy palić na stosie ....czarownice w Chelmnie wszystkie.Jeszcze kilka by się znalazlo.
    • Gość: power Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 21:37
      !!!!!!
      • Gość: Marek Re: Starostwo ! IP: *.dynamic.vectranet.pl 06.02.14, 00:23
        kolejny żenujący pomysł i łagodnie mówiąc kontrowersyjny etycznie szefa tego urzędu, najpierw zbudowali obwodnicę którą nikt nie jeździ po polu swojego kolegi byłego radnego zwiększając tym jego zyski z ziemi stukrotnie (bez żadnej inwestycji ze strony byłego radnego),
        to się nazywa etyczny biznes, a moim zdaniem to nieuczciwe zachowanie w tym wypadku że najpierw starostwo sprzedaje ziemię za grosze i to w jednym kawałku znacząco ograniczając krąg potencjalnych kupców, a potem za nasze podatki po tej działce buduje obwodnicę zwiększając ponad stukrotnie wartość tej ziemii temu kupcowi (koledze obecnego starosty)
        zastanówcie się czy to właściwe postępowanie,

a czemu Panie z Czasu Chełmna tym się nie zainteresują a wolą pisać o przejechanej kurze przez rowerzystę lub obalonej flaszce pod stołem....
        • Gość: luc Re: Starostwo ! IP: 89.231.148.* 06.02.14, 07:13
          Marek -Ty się módl o zdrowie bo o rozum już za późno.Jeżeli uważasz ,ze obwodnicą nikt nie jeździ to albo tam nie bywasz albo przemawia przez Ciebie złośliwość.Podejrzewam ,ze to drugie.Chłopie wyluzuj i weź się za coś konkretnego, a nie za wypisanie głupstw.
          • Gość: do luca Re: Starostwo ! IP: *.tvgawex.pl 06.02.14, 10:31
            Ty sobie wylucuj !!!! policz człeczku ileż to pojazdów przejeżdża na dobę ,,,to karygodna inwestycja !!! ....była kasa to ją wydali -ja wolałbym tunel pod miastem z Kamionki na Toruńską warunki są pomysł też szalony ale przebija obwodnicę jako ciekawszy bo tego nie da się opisać ,ciekawe kończy się na panu L Rutkowskim... a dalej zadupie ....dopiero droga trochę lepsza ale to już poza pow Chełmno ....
            • Gość: Czepialscy Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.14, 11:29
              Czemu się czepiacie. Starostwo robi co może , to nic ,że podczas swoich inwestycji zostawiło komus na polu hałdy ziemi przy obwodnicy, to nic, ze ludziom przy drodze na Grudziiądz przez Klamry zapomniano zrobić zjazdy na pola... robi co może i jak potrafi.. jakby nie to to po co to starostwo, wszystko kiedys gminy robiły i się żyło
              • Gość: do Marek Re: Starostwo ! IP: *.um.bydgoszcz.pl 07.02.14, 09:15
                żal Ci dupe ściska? Kto Ci to bronił wcześniej kupić?! O obwodnicy mówiło sie od lat... nic nie stało na przeszkodzie. Obwodnica jest ,i jest potrzebna, kilka min. i juz jadę do Bdg, a nie tłuke się przez dziurawe drogi w Chełmnie!
                • Gość: Sledczy Re: Starostwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 16:56
                  Podobno starostwo przegrało sprawę w sądzie pracy z pracownikiem ,którego niesłusznie przesunięto na inne stanowisko. Odszkodowanie pójdzie z naszej kasy....
                  • Gość: sub Re: Starostwo ! IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.14, 17:49
                    no... zaczęło się od zupełnie innej sprawy,a skończyło jak zwykle.

Ja doskonale rozumiem działanie for internetowych,na których to dochodzi do rozmazywania problemu za pomocą jakichś tam wpisów.

Swoją drogą, najlepiej rozmazuje się z reguły g..o.

Gość,który zauważył nieprawidłowości w pracy urzędników Starostwa Powiatowego zamiast to zgłosić w odpowiednim miejscu, napisał sobie na forum.. a gawiedź ( słowo "gawiedź" nie jest słowem obraźliwym .. :)) )
                    przechodzi na tematy dróg i nie wiadomo czego...
                    I teraz Wam wszystkim powiem tak :

dopóki będziecie swoje żale wylewać na forach internetowych, dopóty będziecie mieć tak jak macie

i kropka ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka