Dodaj do ulubionych

Pani Radna Gryszan?

IP: *.chelmno.mm.pl 28.01.14, 17:36
Moze mi ktos odpowie co robi Przewodniczaca Zwiazku Nauczycielstwa Polskiego przez 8 godz.dziennie? Kto te Pania rozlicza ?Kto za to wszystko placi?A jaki poziom mamy w szkolach to lepiej nie mowic,ale p.Gryszan ma sie dobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: * Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 19:36
      Idź i zobacz co robi. A co do poziomu w szkołach... pytanie chyba nie do tej osoby.
      • Gość: krystyna Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 28.01.14, 20:35
        Pani Gryszan dba tylko o nauczycieli a obsluge szkolna ma w d...e obsluga szkolna to panie pracujace np.25 lat pracy maja wliczone do najnizszej krajowej 1680 wysluge i premie. placa powinna byc przejrzysta, tj. podstawa, premia motywacyjna osobno, wysluga osobno, bo wysluga jest wypracowana przez moje lata pracy a wliczanie calosci do najnizszej to okradanie pracownikow. boje sie odezwac do pani przwodniczacej zwiazku o wyjasnienie takiego niesprawiedliwego naliczania naszych pensji bo mnie zwolnia i dla tego kazda milczy, strajkowac do warszawy juz nigdy nie pojade bo zyskuja tylko nauczyciele a nas olewaja. zwiazki zawodowe przestaly reprezentowac pracownikow na dolach ktorzy odwalaja najczarniejsza robote to bardzo nie sprawiedliwe i krzywdzace.
        • Gość: Bum cyk cyk Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 22:29
          "Odwalaja najczarniejsza robote.." kazdy do czegos sie wyksztalcil ,wiec chyba nie myslisz ze nauczyciele beda wykonywac wasze obowiazki ?...jesli tak ci zle zawsze mozesz zrobic miejsce komus kto nie ma pracy
          • Gość: Bum cyk Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 00:55
            Mnie nauczono:
            Wszystkich ludzi należy szanować a uczciwą pracę uczciwie wynagradzać, ale we władzach mamy raczej nauczycieli wiec może nie dziw... jakie są priorytety ...
            Takie np. 50 zł podwyżki dla nauczyciela nie znaczy pewno tyle co 50 zł podwyżki dla sprzątaczki która zasuwa na miotle.. ciągle za najniższą ... i gdzie tu motywacja do pracy i docenienie ???

O władzach zw. coraz głośniej się mówi, że mają się dobrze i nie zawsze po drodze im z postulatami biedniejszych .... ot takie oderwanie od szarej codzienności
        • Gość: e-M Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.pl 29.01.14, 21:26
          Jak to łatwo oceniać kogoś innego,szczególnie jak się nie wie co ten ktoś robi. Polacy to już chyba taki naród co lubi pomarudzić sobie. A co do Warszawy, to ja tam byłam i pojadę jak trzeba będzie jeszcze raz. Nie pamiętam tylko osób z obsługi...
        • Gość: Pawel Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 30.01.14, 19:46
          Do Krystyny - wpis trzeci
          Droga Pani, Drogi Panie, Droga Krystyno!
          Kim jesteś?! Tak nieudolnie silisz się podrabiać język pracowników obsługi! Twoja wypowiedź nt. p. Gryszan jest dalece krzywdząca. Wypociny nt. płacy pracowników to żenada. Brak podstawowych wiadomości nt. kształtowania wynagrodzeń. Podszywasz się bezczelnie pod członka ZNP, a wygłaszasz bzdury. W proteście ( a nie w strajku ) w Warszawie uczestniczyło tylko dwoje pracowników obsługi, ja i moja koleżanka. Ani ona, ani ja tych wypocin nie napisaliśmy, bo mamy zdecydowanie większą świadomość polityczną od Pani - Pana. W Warszawie protestowaliśmy przeciwko wprowadzeniu zmian w ustawie o systemie oświaty, pozwalającej samorządom na prywatyzację placówek oświatowych. Znamy doskonale sytuację finansową pracowników niepedagogicznych oświaty, bo sami nimi jesteśmy i w ich imieniu niejednokrotnie występowaliśmy o podwyżki. Byliśmy też na negocjacjach płacowych w organach prowadzących. Co robi Związek możesz się dowiedzieć, wstępując do niego. Jak dostajesz podwyżkę to wyciągasz po nią rękę i nie zastanawiasz się, że może jednak między innymi ktoś w Twoim imieniu o to zabiegał!
          • Gość: do Pawła Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 30.01.14, 23:47
            ale sztuczny tekst - pisałeś pod dyktando ???
    • Gość: ssss Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 29.01.14, 00:53
      ojjojjoj jakie to wszystko niezadowolone ,jakie to polskie, jakie to pisowskie Jakie to "fszysko Profesor Rońda " jaki ten Offfsiak jest zły.. czyste zło !!!! Kocham Panią Pawłowicz i Pana J Kaczyńskiego - rozmnażajmy się -bierzmy przykład z Pana Jarka i Pani Pawłowicz!!!!
    • Gość: Radek Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.14, 21:37
      Panią Violettę znam ze szkoły. Była moją nauczycielką. Moim zdaniem to osoba bardzo ambitna, wymagająca skupiona nie tylko na szkole ale i kulturze. To dzięki niej poznałem kino, teatr.
    • Gość: hamond Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.14, 21:45
      jedna osoba nawet jesli stanie na glowie nie zmieni podejscia dyrektorow do nauczycieli, ludzie tez nie maja odwagi mowic i jedyne co potrafia to napisac na forum dla poprawy samopoczucia
    • Gość: Kamila Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.14, 21:54
      Szkoda, że nie moge wrzucic tu fotki w jakich warunkach Pani Gryszan pracuje. To nie urząd gdzie są marmury i wszelkie wygody. Jest tylko skromny pokój komputer, stara drukarka i szczere chęci, aby pomóc kiedy którys z nauczycieli potrzebuje pomocy Wiecej odwagi nikt nie jest wrozbita jesli masz miales problem to ta osoba jest dla Ciebie
      • Gość: praca Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 23:12
        Jak piszesz to rzeczywiście jest ciężka praca .... ciągłe oglądanie skromnego pokoju z komputerem i drukarką nawet jak ma się szczere chęci... współczuję podejrzewam , że męczące

Może by się przeszła do ogólniaka tam podobno mieli problemy.... z nękaniem czy pomawianiem by coś pomogła..
        • Gość: agata Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.31.126.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.14, 13:26
          Czy tu ktos cos sklamal wystarczy przeczytac, to prawda a jak ktos nic nie moze i nie chce bronic pracownikow to tak jest jak pisza.
      • Gość: eni Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 20:01
        Masz rację.Znam Panią Wioletę,wiele osób nie tylko nauczycieli przychodzi do niej z prośbą o pomoc.Pomaga wszystkim.Bardzo często jest to kosztem jej czasu wolnego.Nie odmówi nikomu.
        Też widziałam jej biuro i byłam zaskoczona jego standardem.Pisać i oczerniać jest łatwo -chyba że komuś bardzo podoba się taka posada lub pragnie oczernić , bo ma w tym jakiś cel.
        • Gość: Standard Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 23:06
          Nie wiem jakiego standardu oczekujecie, bo jak popatrzeć np. na nasze Starostwo w tych barakach - 4 biurka w jednym pokoju, wykładzina PCV, szafy biurka, szafy, biurka, na to wszystko komputery,drukarki, ksero, , krzesła to nie ma co zazdrościć. Pani w kaise to nawet komputera nie ma, musi wszystko ręcznie kilka razy wpisywać.
          Po prostu to taki chełmiński standard i tyle, musiała by może do stolicy uderzyć tam pewno mają się nie zle.
          A co do wystroju może niewiele trzeba, fajnie pomalować, postawić kwiatki....nawet stare szafy można odświeżyć... no bo chyba nie walnąć perski dywan...

Nie wiem co należy do jej obowiązków, może właśnie to pomaganie, skoro taka dobra,dla innych az dziw, że nikt jej nie pomoże zmienić tego biura ??...
          • Gość: ZNP Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 23:25
            Działaczem związkowym nikt nie zostaje za karę.
            • Gość: gosia Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.204.107.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.14, 13:17
              Trzeba przeczytac kark zgiac, powiedziec moja kulpa i do roboty a nie biadolic i tlumaczyc sie biurkami i warunkami pracy.
              • Gość: do gosi Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.14, 22:13
                popieram dodam tylko,że niech się cieszy,że ma jeszcze ten etat
                • Gość: Marta Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.204.17.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.14, 09:27
                  Ale o tym nie Wy decydujecie, forumowi pieniacze i "demokratycznie" anonimowe mąciwody, tylko my, związkowcy. Jeśli ktoś zazdrości Pani Gryszan funkcji to zakasać rękawy i do roboty - działać, zakładać związki zawodowe w firmach, w których nie istnieją. Wtedy sami będziecie mogli spijać taki miód jak Pani Gryszan.
                  A Pani, Pani Violetto niech się nie przejmuje, tym co tu wypisują. Treść wiele mówi o autorach postów, prawda? Pozdrawiam.
        • Gość: do eni Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.14, 22:09
          Proszę nie pisac,że pani G.pomaga każdemu,ponieważ to nieprawda!Jestem nauczycielem i potrzebowałam pomocy Pani G., a ona nie zrobiła nic ani w mojej sprawie, ani w sprawie moich koleżanek.Pomaga tylko swojemu "kolesiostwu". Wcześniej byłam naiwna,mysląc tak,jak niektórzy na forum,ale życie pokazało jakie są fakty....Pożyjecie,zobaczycie....Przekonajcie się sami...oby nie!!!!
      • Gość: do Pani Kamili Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.14, 21:59
        Zapomniała Pani dopisac o dymie papierosowym w pomieszczeniu w którym "pracuje" Pani Gryszan
    • Gość: xxxx Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 31.01.14, 13:49
      Kogoś oczerniasz, a nie masz odwagi się podpisać? Gryszan wszystko co robi ( a robi naprawdę dużo) insygnuje swoim nazwiskiem, bo nie ma się czego wstydzić. Pomaga każdemu komu tylko jest w stanie pomóc. Nikogo nie odeśle "z kwitkiem". Więc maluczki człowieczku zanim znowu zaczniesz ubliżać wartościowemu człowiekowi, dobrze się zastanów - I podpisz !
      • Gość: do xxxx Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 14:03
        Zacznij od siebie. Daj przykład.
        • Gość: magda Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 31.01.14, 21:36
          Czy tu ktos komus ubliza, czytam i nic z tego nie wynika w demokracji sie nie obrazjcie a osobie publicznej tym bardziej fochy nie sa na miejcsu.
        • Gość: do xxx Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 31.01.14, 22:25
          faktycznie żenada - daj przykład.... przyganiał kocioł garnkowi
          • Gość: :) Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.mm.pl 01.02.14, 11:56
            Miałem okazję obserwować pracę Pani Gryszan i gdyby wszyscy tak dbali o innych zarówno o dzieci jak i dorosłych w Polsce byłoby jak w bajce. Czytając te komentarze widać, ze pisze to osoba która chce zdyskredytować p. Gryszan w oczach mieszkańców.
            • Gość: ;) Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 12:09
              Bo tak to już jest, jak Kuba Bogu, tak CCCP Kubie.
              • Gość: on Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 03.02.14, 11:09
                Nie rycz mala nie rycz znam twoje numery.
                • Gość: gośc Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.14, 22:16
                  ....po to jest forum,aby wyrazic swój pogląd,a widac jedna i ta sama osoba ciągle się burzy....
                  • Gość: romek Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 04.02.14, 22:39
                    Ja tak mysle ze tak zaciekle broni i wybiela pani radna Gryszan.
                    • Gość: do p. Romka Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.14, 19:21
                      ma Pan rację,pewnie na tym forum zaciekle broni się sama pani radna :-)))))))))
                      • Gość: Marek Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.14, 20:16
                        Popieram nauczycieli pod warunkiem ze pracują tyle godzin co każdy,ponosza odpowiedzialność za swoja prace jak każdy pracownik,oraz płacą podatki-nawet za korki-jak każdy Polak!
    • Gość: do gościa 111 Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 19:22
      jak będzie mniejsza ilośc Związkowiczów Nauczycielstwa Polskiego to już nie będzie całego etatu
    • Gość: ja Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.14, 15:46

:-))))
      dobrze kobiecinie miec taką "pracę"
      • Gość: wawa Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 12.02.14, 18:19
        Mam pytanie do p.radnej Gryszan czy nie jest to kuriozalne byc radna w powiecie i kontrolowac urzad w ktorym pracuje mąż,jak moga to odbierac inni urzednicy?
        • Gość: do wawa Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.14, 22:12
          wychodzi dużo ciekawych rzeczy na jaw na tym forum,hi,hi :-))))
        • Gość: zainteresowany Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.14, 19:32
          Mnie interesuje wypowiedź pani,która podpisała się wawa,cytuję "Mam pytanie do p.radnej Gryszan czy nie jest to kuriozalne byc radna w powiecie i kontrolowac urzad w ktorym pracuje mąż,jak moga to odbierac inni urzednicy?"
          Chciałabym aby udzielono odpowiedzi na to pytanie, śmiało p.Gryszan
    • Gość: ja Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.14, 17:10
      widac duże zainteresowanie osobą pani Gryszan :-) (...) tyle różnych wypowiedzi.......
      • Gość: v Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 17:18
        W końcu to przyszły burmistrz naszego miasta.
        • Gość: mietek Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 15.02.14, 18:06
          tyz nauczyciel, to by sie dzialo nastepna hala spostowa.
    • Gość: PRZYTOMNY Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 12:39
      A mnie zastanawia jedno:
      Pan Felsmann zamierzał kandydować na burmistrza - zrobili mu syf koło stanowiska
      Pani Giżyńska zamierzała kandydować na burmistrza - jak wyżej
      Pani Gryszan zamierza kandydować na burmistrza - jak jest, widzimy...

Kto za tym stoi? Kto się boi?

I kto następny?
      • Gość: do PRZYTOMNY Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.14, 13:01
        Dziwny zbieg okoliczności?
        • Gość: wyborca Re: Pani Radna Gryszan? IP: *.chelmno.mm.pl 17.02.14, 23:39
          To chyba Lun za tym stoi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka