Gość: Ania IP: *.chelmno.mm.pl 31.07.14, 20:22 Czy Tour de Pologne będzie przejeżdżać przez nasze Chełmno? Jeśli tak, to gdzie dokładnie? Wie ktoś coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolarz Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.14, 10:05 Nad groblą, kamionka, wodna, toruńska, brzozowo, płutowo, unisław. w czasie chełmna napisali o trasie, ale jakie będą utrudnienia w ruchu, to już nic nie ma. nasze służby porządkowe mają nas w ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec CCH Re: TourdePologne - Chełmno? IP: 94.141.152.* 01.08.14, 10:39 w niedzielę 3 sierpnia popołudniu pomiędzy godz. 16 a 17 (swojego czasu pisano tak w necie) powinni kolarze wjechać do Chełmna (nad Groblą, Kamionka itd aż do Bydgoszczy bo tam też pierwszy etap się kończy). Może lepiej byłoby pojawić się w miejscu wjazdu szybciej. Myślę że warto zobaczyć to niecodzienne wydarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec CCH Re: TourdePologne - Chełmno? IP: 94.141.152.* 01.08.14, 10:51 unislaw.pl/news/content/2020 na stronie Unisławia ogłoszono, że tam peleton ma być około 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.tvgawex.pl 01.08.14, 19:32 Właśnie, informacja dla wszystkich na przyszłość. Za wycieraczkami aut stojących na ulicach przejazdu kolarzy, pojawiły się informacje o zakazie parkowania w czasie wyścigu, w innym przypadku auta zastaną odcholowane na parking - ok. Czyli można!!!!! A jak mi ktoś zastawił wyjazd z posesji to o holowaniu mogłem zapomnieć, służby mundurowe poinformowały mnie o możliwości pozostawienia wezwania dla właściciela pojazdu. Od dziś zahaczam linkę i ...................... bo na władzę nie można liczyć, prawo działa inaczej dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja p.... Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.tvgawex.pl 01.08.14, 20:15 Tak ciężko się wysilić i wklepać w Googlach? tourdepologne.pl/t/i-etap,czasy-przejazdu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.play-internet.pl 01.08.14, 22:10 Ciekawe jest to że prezydent Bydgoszczy przekazał dyrektorowi TdP informacje co ma być skomentowane w trakcie wyścigu, aby zareklamować Bydgoszcz. A co zrobił w tej sprawie burmistrz CCH? co powiedzą o Chełmnie? "widzimy miasto zakochanych, ale juz zbliżamy się do piękniejącej Bydgoszczy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.14, 13:17 ale w dalszym ciagu brak informacji o utrudnieniach w ruchu na tereni Chełmna i Powiatu. GDzie informacja od służb porządkowych, zarządców dróg itd. Jak zawsze bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do goscia Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.business.telia.com 03.08.14, 13:39 jestes gosciu lubie cie.a ta reszta sie spina jakby grochowke mieli na obiad.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.14, 19:46 Relacja w TVP SPORT rewelacyjna ale to nie zasługa Burmistrza, Chełmno z lotu wygląda rewelacyjnie, szkoda że Burmistrz i Radni nie byli ZAINTERESOWANI, zero informacji o dniu epileptyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.197.121.37.threembb.co.uk 03.08.14, 20:42 Też podobały mi się ujęcia Chelmna robione z helikoptera Sprawozdawcy dość długo mówili o Chełmnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.chelmno.mm.pl 03.08.14, 22:03 Nie jestem wielkim zwolennikiem Pana Kędzierskiego, ale tutaj broni Go prawda i fakty, o których, albo zapomnieliście, albo ich nie znacie. Całkiem niedawno było TdP - trasa podobna... i przed imprezą wszystko było niby dogadane (ktoś złapał kontakt z Langiem), miły być ujęcia miasta, promocja w tv etc.... Dodatkowo miasto wyłożyło ponad 10 tys na imprezy towarzyszące, powiązane z przejazdem wyścigu. Na końcu okazało się, że w przekazie telewizyjnym było ZERO o Naszym mieście - nic, jakby go nie było, jakby przejechali przez zwykłą dziurę... Burmistrz nauczony tym doświadczeniem prawdopodobnie zachował dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.14, 07:15 Ma Pan rację - jeżeli ktoś już puścił peleton przez Nasze Miasto, to powinien się przespacerować całą trasą i wyeliminować takie niedogodności... nie tylko na potrzeby wyścigu, ale na przyszłość - dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCH Re: TourdePologne - Chełmno? IP: 94.141.152.* 04.08.14, 10:12 tak się składa drogi mer i gościu 123, że poziome znakowanie jaskrawo-zieloną farbą ekipa z tour de... wykonała i to nie tylko w CCH, ale i na pozostałej części trasy tego etapu. Przy przejazdach kolejowych, innych ubytkach, uskokach itp. Proste - to się nazywa BEZPIECZEŃSTWO a nie "granda w biały dzień" jak wypisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.14, 12:34 Zielone oznakowanie, to ostatni etap - organizator pogodzony już z takim, a nie innym stanem trasy nie będzie jechał i uzupełniał asfaltu czy usuwał barier architektonicznych, bo to zadanie miasta-gospodarza! Pozostaje oznaczanie, informowanie etc...., krótko mówiąc: im więcej zielonego na asfalcie, tym gorzej świadczy to o zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Re: TourdePologne - Chełmno? IP: 89.231.148.* 05.08.14, 07:09 123- łopatologicznie wytłumaczyłeś to CCH.Tok myślenia tego gościa podobny do tych co nie wpadli na to ,że trzeba załatać tą dziurę. A ponadto realizator TVP podczas transmisji pokazał uroki naszego miasta a sprawozdawcy zrobili kawał dobrej roboty w promowaniu Chełmna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCH Re: TourdePologne - Chełmno? IP: 94.141.152.* 05.08.14, 09:27 przypuszczam "mer", że gościu się po prostu nudzisz, więc z tych nudów kup asfalt i załataj te dziury. Przynajmniej udzielisz się miastu. A jak taki mądrala jesteś to złóż wniosek do powiatowego zarządu dróg z zażaleniem. I tyle w tym temacie ode mnie i nie życzę sobie kolejnych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: TourdePologne - Chełmno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.14, 22:33 A wydawałoby się, że skrzyżowanie Grudziadzaka Wodna świeżo po remoncie- a tu już dziury. Proponuję konkurs - największy bubel remontowy w Chełmnie . Ja zgłaszam : 1. bardzo rzadko połozona nierówno kostka granitowa, gdzie brudny piach zaczynają pokrywać chwasty 2, byle jaka fontanna 3. dziura na wjezdzie w Grudziadzkąą z Wodnej Macie jakies inne pomysły Odpowiedz Link Zgłoś