Dodaj do ulubionych

ŚDM w Chełmnie

IP: *.tvgawex.pl 18.07.16, 16:15
...jak miasto, mieszkańcy i nasze parafie włączone są w tak ważne uroczystości ?, czy parafie w sposób szczególny - w sposób duchowy i wystrój zewnętrzny kościołów powitają te wydarzenia i czy mieszkańcy poprzez wystrój dekoracje domów włączą i okażą swoją radość z wizyty gości w naszym mieście oraz tego najważniejszego ojca świętego FRANCISZKA w Polsce !
Obserwuj wątek
    • Gość: na marginesie Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.centertel.pl 18.07.16, 16:34
      Daj ten tekst do Pallotynów, w niedzielę rozdadzą to moherom i nie zawracaj głowy niszowymi własnymi spostrzeżeniami.
    • Gość: Ryzyk Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 18.07.16, 18:56
      Jak pogoda pozwoli będziemy świetnie się bawić przy BBQ, a jak czas pozwoli obejrzymy relację w masońskiej telewizji. 6Boże!
    • Gość: Do gt Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 18.07.16, 20:37
      Ja wywieszam w oknie plakat Piaska.
      • Gość: Ja Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 18.07.16, 21:26
        A ja zdjecie Jakykowa :-)
        • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 19.07.16, 08:40
          Witaj chełmyńska elyto. Proponuję zaproszyc ewyntyalnych pielgrzymów na dyske do Kokocka. Wyży nie potskoczyta.
          • Gość: ja Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 19.07.16, 09:53
            Uważam, ze Rada Miasta powinna odbyć specjalna uroczystą sesję ze wszelkimi możliwymi sztandarami w sprawie uczczenia przyjazdu papieża i ŚDM. Sesja winna bezwzględnie rozpocząć się i zakończyć apelami smoleńskimi. Z mocy prawa lokalnego, uchwała Rady Miasta, Rynek , Grudziądzka powinny być odświętnie ustrojone w plakaty, obrazki i flagi nawiązujące do tego ważnego wydarzenia. Przed magistratem, Ratuszem na Rynku i w ośrodku nad jeziorem wywiesić flagi Watykanu. Mieszkańcy, którzy odświętnie ustroją swoje okna i balkony poprzez dekoracje włączą się i okażą swoją radość z wizyty gości w naszym mieście oraz tego najważniejszego ojca świętego FRANCISZKA w Polsce powinni zostać zwolnieni z podatków od nieruchomości na 2 lata. Oczywistym jest, że wystrój wewnętrzny i zewnętrzny kościołów podkreślą nasza głęboką duchowa radość z okazji tego wydarzenia i tu musza sie włączyć parafianie, aby razem, czynem dac świadectwo przeżywania głębi przyjazdu Papieża. Dobrze by było, aby w kilku miejscach miasta były wystawione telebimy, albo chociaż większe telewizory, aby mieszkańcy mogli na bieżąco oglądać transmisje on-line z modlitewnego czuwania i Mszy Posłania w Brzegach oraz innych wydarzeń związanych z SDM.
    • Gość: do ja Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.16, 10:13
      Gimnazjum zaliczone?
      • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 19.07.16, 11:05
        do "do ja": bidoki chełmińskie jak Was łatwo podpuścić!!!:)
        • Gość: też ja Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.centertel.pl 19.07.16, 15:07
          Ryba piaskowa nie mierz wszystkich swoją miarą, nie każdy jest taki pustak jak ty.
          • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 20.07.16, 08:06
            "też ja" Już wiem. Wolisz autobus arabów z piosenki "Jolka. Jolka" Budki Suflera...:)
    • Gość: tylko do margine Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 19.07.16, 16:04
      jakich wypowiedzi można się spodziewać od dzieci chełmińskich plum i alkoholików ?
      • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 20.07.16, 08:08
        Dokładnie. Mamy więc jak mamy wef naszym Hełmnie (pisownia celowa)
        • Gość: też ja Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.centertel.pl 20.07.16, 17:15
          W jednym muszę ci przyznać rację rynsztokowa chelminsko inteligencjo, wolę Jolka Jolka od wycia wściekłych , zacietrzewionych moherow.
          • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 21.07.16, 08:42
            "rynsztokowa inteligencjo". Widzę tutaj erudytę-ukończył chłop gimnazjum w terminie! Wytłumaczę Ci "łopatologicznie" myśl moją. Sama "Jolka" jest piosenką piękną i polecam ją śpiewaną przez samego Krzysia Cugowskiego: www.youtube.com/watch?v=dDfO18Ey-jQ
            Pisząc o "autobusie arabów" (Uwaga! Będzie trudne słowo.) ZAWOALOWAŁEM pytanie czy wolisz tzw. uchodźców? Ci jak przyjdą nie będą Cię pytać co wolisz...
            • Gość: Ludzie Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 21.07.16, 09:13
              Ludzie ogarnijcie się Ci z prawej i Ci z lewej, kolorowi i moherowi. Jeżeli nigdy nie jezdziliście na spotkania z papieżem, hoć był tak blisko ( w Toruniu) nigdy nie odczuliście trudu pielgrzymek to zostawcie swe wypociny dla siebe
              • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 21.07.16, 10:25
                Widzisz "Ludzie". Problem większości chełminian piszących na tym forum jest taki, że w d... byli i g... widzieli, nie myślą samodzielnie i muszą im wszystko tłumaczyć stosowne media...
                • Gość: też ja Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.centertel.pl 21.07.16, 13:54
                  Po twoim wpisie widać, że idiotów nie sieją, oni się rodzą i funkcjonują wśród nas.
                  • Gość: Wrażenie Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 21.07.16, 14:15
                    Mam wrażenie, że to forum cieszy się szczególnie wpisami tych którzy niczego w życiu nie osiągnęli, niezbyt dużo w życiu widzieli, a ich główne osiągnięcie to wieczna krytyka i żądania, więc to miejsce uważają za swój kontakt ze światem , by chociaż gdzieś zaistnieć i by wysłuchanym przez wielu. Piszą wiec nieraz obraźliwe słowa, zasłyszane frazesy, powtarzają populistyczne hasła.
                    Fajnie by było spojrzeć najpierw w lustro, które są przecież dookoła nas i powiedzieć sam do siebie jestem człowiekiem, czy kiedykolwiek zrobiłem/łam dla innych coś tak całkiem bezinteresownie? Czy moje działania dla innych to tylko wieczna krytyka
                    • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 21.07.16, 17:07
                      Masz świętą rację "Wrażenie", ale na porządnym forum: 1. Nie mieliby o czym pisać 2. Nawet jakby napisali, zaraz dostaliby bana!
    • Gość: Miku Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.146.70.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.16, 14:27
      Przyznaj się ty klechu jesteś.?.
      • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 21.07.16, 17:15
        Ale kto? "Wrażenie" czy jo? Jo jezd prawosławny Żyd czeskiego pochodzenia, którego pradziadek po oszustwach finansowych w USA, założył fabrykę różańców w Łodzi:)
      • Gość: Wrazenie Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 21.07.16, 17:17
        Fiku miku chce być mądry w interneciku.

Jeśli chodzi o mnie nie jestem związany żadnymi ślubami. Ale uważam , że osoby świeckie też mogą być inteligentne. I uważam, że wcale nie muszą nazywać niemoty głupkami bo to i tak widać , słychać i czuć. Nawet pewno i na tym forum. Ludzie zdesperowani, niepoukładani często odreagowują swe niepowodzenia napaścią słowną, czy fizyczną, wyzwiskami, to takie ich małe wielkie słabości itp....
        • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 21.07.16, 19:15
          Zauważ tylko, że na tym forum takich "wrzutów ad persona" jest jakieś 3/4 we wszystkich wątkach. Czasami można się wkur...ić. Jakakolwiek próba wprowadzenia odrobiny kolorytu do tego miasta trafia na opór forumowiczów, a potem są lamenty, że tu się nic nie dzieje i to wina burmistrza. Czasami wystarczy trochę własnej inwencji i otwartości żeby przeżyć coś fajnego.
          • Gość: Wrazenie Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 22.07.16, 07:45
            Racja.
            Tylko uważam ze te wpisy na forum nie powinny nikogo powstrzymaywac od konstruktywnych działań na rzecz rozwoju miasta Chełmna. W szzególnośi tych osób które zostały do tego zatrudnione i dostają niezłą kasę. I nie myśle tu wale o radnych których wytyka się, że to przez nich jest jak jest , iż e przez ich mierne podwyżki budżet się nie spina , mamy takie ulice ze żal patrzeć.... i miasto się wyludnia
            • Gość: ryba piaskowa Re: ŚDM w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 22.07.16, 08:11
              Zgadzam się z Tobą Wrażenie. Żeby Chełmno się mogło rozwijać, potrzebne są nowe miejsca pracy, bo z tego są podatki i pieniądze z wypłat którymi obracają mieszkańcy. Mi chodziło o sam początek: Założyciel wątku zadaje pytanie i zaraz dostaje hejt.
              • Gość: mieszkaniec Re: ŚDM w Chełmnie IP: 89.231.148.* 23.07.16, 15:18
                Mam pytanie - ile kosztuje Pakiet Pielgrzyma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka