Dodaj do ulubionych

Multimedia kolosalne rachunki

IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.16, 21:15
Witam czy też daliście się nabrać i podpisaliscie umowę z multimedia za dostawę energii elektrycznej??
Szukam poszkodowanych do pozwu zbiorowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nodd Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.play-internet.pl 30.11.16, 21:58
      Ja sie nie nabralem albowiem multimedia moze byc co najwyzej sprzedawcą (posrednikiem) ale napewno nie dostawcą ...a wiadomo jak sie konczy kupowanie u jakiegokolwiek posrednika
      • Gość: erauna Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.centertel.pl 01.01.17, 13:51
        moi rodzice też się dali, pogadam z nimi i dam znać w sprawie pozwu .
    • Gość: borsuki to suki Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.16, 22:04
      Tak, moi rodzice niestety dali się nagrać, jutro z nimi pogadam i ewentualnie dam znać, czy chcą dołączyć do tego pozwu.
    • Gość: mkjuhyg Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: 89.231.149.* 01.12.16, 21:55
      w uwadze tvn cos o tym było
    • Gość: pawelP Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.gdansk.vectranet.pl 02.12.16, 21:02
      Witam moja babcia z Darłowa dała się nabić w butelkę, w tym miesiącu dostałą 4 (słownie CZTERY) rachunki do zapłaty, przychodziły w odstępach 2-4 dni... to jest jakaś makabra. Jak tam pójdę to puszczę ich z dymem chyba. Maja mama się do nich dobija telefonicznie, ale odbija się jak od ściany. Po konsultacji z prawnikiem jeśli moja wizyta nie dojdzie do skutku wchodzimy na drogę prawną. Sku...syny omamili staruszkę dali jej do podpisu, oczywiście podpisała bo przecież miała płacić mniej. Najlepsze jest to że podpisała umowę tylko w jednym miejscu, nie parafowała, Gdy moja mama zażądała od nich ich kopii umowy, na każdej strony jest parafka, prawdopodobnie podrobiona. Jako że jestem z Gdyni a te złodzieje mają tu siedzibę, idę tam w poniedziałek. Pozew zbiorowy - jak najbardziej, proszę o kontakt - 777parano@gmail.com.

Paweł
    • cziff Re: Multimedia kolosalne rachunki 04.12.16, 11:42
      jestem do duspozycii
    • Gość: ewelina Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.dynamic.mm.pl 20.12.16, 21:09
      Witam,dołączam się do grupy chętnych.
    • sabinaa.11 Re: Multimedia kolosalne rachunki 29.12.16, 21:38
      Witam, moja babcia dala się nabrac, dostala kolosalny rachunek. Chetnie sie dołączę, w koncu trzeba to jakos rozwiazac
    • ugh66 Re: Multimedia kolosalne rachunki 31.12.16, 12:37
      Witam. Jwstem poszkodowany , prosze o kontakt : 510724769
      • erauna35 Re: Multimedia kolosalne rachunki 01.01.17, 14:12
        witam .
        jak było z panem ? ja dopiero dostałam pierwszy rachunek ale bardzo wysoki niż zwykle
    • Gość: Wiesia Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.17, 20:46
      Też chętnie dołączę się do pozwu :-)
    • bonus310 Re: Multimedia kolosalne rachunki 05.01.17, 08:51
      Witam tez jestem poszkodowany proszę o kontakt mailowy maciej.grzesinski@o2.pl
    • wincentyantek Re: Multimedia kolosalne rachunki 17.01.17, 21:21
      Witam,mieszkam w Gdyni,też naciągnięto mnie na taką umowę.Chętnie dołącze się do pozwu.
      mój mail;t.puzia@wp.pl
      • Gość: Magdus275 Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.dynamic.mm.pl 12.03.17, 01:30
        witam również jestem z Gdyni i zostałam oszukana mój mail magdus275@wp.pl
    • kari8787 Re: Multimedia kolosalne rachunki 19.01.17, 13:05
      Poproszę o kontakt na priv...
    • zaworzanka Re: Multimedia kolosalne rachunki 08.02.17, 07:58
      Witam, ode mnie także przy pomocy trików i oszustw akwizytor Multimedii wyłudził podpisy na dwóch umowach. Oczywiście, żadnej informacji o możliwości odstąpienia od tych umów nie było. Teraz na podstawie tych złodziejskich umów przysyłają mi faktury i domagają się zapłaty za prąd, za który już zapłaciłam dotychczasowemu dostawcy. Wysyłanie im reklamacji to jak rzucanie grochem o ścianę. TO JEST PO PROSTU NIEUCZCIWA FIRMA.
      • Gość: aniaborek12345 Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.as43234.net 17.02.17, 11:07
        Kolosalne rachunki to jedna sprawa (też się dałam nabrać) ale mnie bulwersuje coś innego. Sprzedałam mieszkanie pod koniec lipca, od sierpnia zamieszkali tam nowi właściciele. Poinformowałam Multimedia o tym fakcie, rozwiązałam z nimi umowę ( pogodziłam się z karą za wcześniejsze rozwiązanie umowy) A rachunki nadal przychodzą, ponieważ zgodnie z umową "Muszę " płacić za zużycie prądu do końca września. Podkreślam, zużycie prądu przez innych ludzi.......
        Jestem do dyspozycji jeżeli chodzi o pozew zbiorowy . Mój nr tel. 697064811
        • Gość: gość Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: 89.231.149.* 17.02.17, 21:19
          Coś mi tu nie gra w tym co piszesz. Otóż w zgodzie z prawem cywilnym, jeżeli rozwiązujesz umowę z usługodawcą płacąc kare umowną za okres do trwania umowy (tak zrobiłeś) to z datą jej rozwiązania przestają obowiązywać wszelkie płatności. Nawet gdyby mieli to w swoim regulaminie, że masz płacić do końca miesiąca to nie jest to zgodne z ustawą konsumencką i najsłabszy rzecznik (a w Chełmnie jest słaby) to potwierdzi. Faktycznie nie ma czegoś takiego jak płacenie za innego użytkownika tylko dlatego bo tak sobie wymyślił usługodawca. Po drugie nie rozumiem czy w zgodzie z przepisami prawa musiałeś płacić kare umowną za okres do trwania umowy skoro z przyczyn obiektywnych (sprzedaż mieszkania) zmuszony byłeś odstąpić od umowy. To faktycznie cwana grupa naciągaczy i tylko pozew zbiorowy może ich zmusić do zwrotu kasy. Swoją drogą, ja przestrzegam zasady by nie podpisywać jakichkolwiek umów w tzw zdalnym trybie czyli na telefon. To tak się właśnie kończy jak w tym wątku ludzie pokrzywdzeni piszą. Wiadomo kurier stoi w drzwiach i przebiera nóżkami by jak najszybciej klient podpisał plik załączników. Jakiekolwiek wątpliwości przez telefon trudno jest wyjaśnić a jeszcze trudniej to odkręcić mimo, że jest na to 14 dniowy termin.. Bo zawsze treść nie taka albo forma odstąpienia prawnie wadliwa, itp. Dlatego lepiej podpisywać umowy w punkcie sprzedaży. klient ma też prawo żądać dopisania do umowy szczegółowego wyjaśnienia jeżeli czegoś nie rozumie...
          • Gość: Gość 2 Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.146.162.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.17, 08:13
            Masz rację. Gdyby każda z tych starszych osób zażądała od akwizytora dopisania do umowy wszystkich tych jego zapewnień o niższej taryfie i niższych rachunkach oraz innych korzyściach w skali okresu płatności, to po pierwszej oszukanej fakturze sprawa u rzecznika byłaby prosta. To w zgodzie z ustawą konsumencką musieliby odstąpić od umowy i zwracać kasę. A jeżeli akwizytor nie zgodziłby się na dopisanie zapewnień, to się powinno zapalić czerwone światełko. Życzę poszkodowanym przez tą mafię by w pozwie zbiorowym odzyskali swoje pieniądze. Ale będzie trudno.
          • Gość: aniaborek12345 Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.6-1.cable.virginm.net 02.03.17, 14:06
            Napisałam reklamację w związku z naliczoną przez tę firmę karą umowną, ale została ona jak łatwo się można domyślić odrzucona. Powód? Jak nie chcę zapłacić, to powinnam "przekonać " nowych właścicieli do podpisania cesji. Nie przekonywałam ich. Kary jeszcze nie zapłaciłam. Zamierzam napisać kolejne pismo...
    • feliks39 Re: Multimedia kolosalne rachunki 22.02.17, 18:53
      powinno się wybierać mniejszego sprzedawcę prądu a nie ciągle dużego
      • Gość: mieciu Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.play-internet.pl 02.03.17, 14:56
        Chciało się taniosci to teraz płacić i płakać
    • Gość: tomasz Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.17, 17:32
      rowniez jestesmy zainteresowani pozwem zbiorowym. kontakt andross@op.pl
    • Gość: eda123 Re: Multimedia kolosalne rachunki IP: *.toya.net.pl 21.04.17, 17:52
      ja też chciałabym dołączyć się do pozwu zbiorowego na multimedia mój mail edyta1010@onet.pl. jestem z łodzi
      • ali12345 Re: Multimedia kolosalne rachunki 01.05.17, 19:58
        u mnie podobnie, oszukali dziadka. mój mail alirym@gmail.com
    • 12irena Re: Multimedia kolosalne rachunki 11.08.17, 18:00
      Ja mam z nimi problem duże rachunki za rozmowy tel gdzie podobno dzwonię za granicę szok a mam umowę na abonament za 8,99 zł brutto nie limitowane rozmowy nie limitowane smsy ,mms , to jest skandal a płacę po 30 -40 zł jestem gotowa dobrac sie tej bandzie złodziei do tyłka nie wywiązują się z umowy
    • 12irena Re: Multimedia kolosalne rachunki 11.08.17, 18:03
      Jestem gotowa okradają na rozmowach tel rachunki mam tak duże że szok umowa była inna faktury są tak sfałszowane liczą że ktoś jest głupi i się nie dopatrzy
    • 12irena Re: Multimedia kolosalne rachunki 11.08.17, 18:05
      Mój kontakt yorka55@wp.pl dołączam się do pozwu zbiorowego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka