Gość: Maria Re: kampania IP: *.centertel.pl 18.10.18, 08:05 Kowalski, Janowski, Murawski, Klemańska, Zawadzki na nich młodych trzeba głosować, a nie na tych co już o wiele lat za długo siedzące radzie Dzikowski, Wrażeń, Kordowski, Piotrowski, konowalik czy Derebecki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Maria Re: kampania IP: 171.25.230.* 18.10.18, 08:27 Popieram mlodych ludzi. Przecież ci starzy radni z Twoje Chełmno Twój Powiat nawet nie wystawili swojego kandydata na burmistrza !!!!! Pewnie obecny bardzo się im podoba lub juz nikt nowy nie chce z nimi współpracować. Zresztą Błażejewicz odchodzi i podobno startuje teraz do starostwa. Pewnie na jego miejsce juz szykuje się radny Kordowski. Chociaz watpię żeby ludzie go wybrali bo startuje z okręgu w którym już od kilku lat nie mieszka. A ostatnio wygrał tam tylko jednym głosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: kampania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.18, 22:12 youtu.be/FfXuAYpfhQY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 18.10.18, 22:43 Nie oglądam, bo nie mogę już patrzeć na tę jedną nalaną facjatę, która swoimi nieudolnymi rządami spowodowała masowa emigrację młodych do innych miast, a starych na Toruńską. Niech kandydat spada na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chełminiak Re: kampania IP: *.tvgawex.pl 19.10.18, 15:29 Faktycznie ławka rezerwowa Twoje Chełmno - Twój Powiat jest coraz krótsza, bo w tej kadencji, a dokładnie w okręgu nr 13 wystawili złodzieja. Jeżeli ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej, wystarczy zapytać pracowników firmy URSUS w Chełmnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.18, 20:28 Rzeczywiście, marna i skompromitowana ta ławka. Jeden z nich, Janusz "degradowany" Błażejewicz ucieka z tonącej rady miasta do powiatu. Na uroczystej sesji zabłysnął, mówiąc, że zakup jednostki na Biskupiej to korzyści dla miasta i inwestycja w nieruchomość. Normalnie szok, przecież nie ma na nią żadnego pomysłu oprócz chęci sprzedaży przez burmistrza. Czy ten gość, jeśli trafi do rady powiatu też będzie głosować za takimi "trafionymi" inwestycjami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.18, 21:32 I taki ktoś był przez kilka kadencji przewodniczącym rady miasta? Normalnie oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.18, 00:04 Ciekawostka - ktoś usunął ze strony urzędu relacje wideo z sesji rady miasta. Z jakiego powodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: kampania IP: 77.111.247.* 20.10.18, 07:03 Za mocno sobie dziękowali za sukcesy swojej kadencji? Nosy Pinokia im urosły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: why....????? Re: kampania IP: *.play-internet.pl 21.10.18, 11:58 no właśnie..dlaczego..? Całe lata były te relacje aż teraz nagle.....hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kampania IP: 77.111.247.* 21.10.18, 19:08 Kto zdecydował? Nieudacznik. Dlaczego? Co obiecywał w 2014? Trzeba przyciągnąć inwestorów, którzy stworzą nowe miejsca pracy! - mówi Kędzierski. - Należy zadbać o rozwój drobnej i średniej przedsiębiorczości. Ważna jest budowa mieszkań komunalnych by zabezpieczyć lokale dla oczekujących na listach. Planuję inwestowanie w odnawialne źródła energii, w celu zmniejszenia kosztów oświetlenia ulicznego, ogrzewania obiektów użyteczności publicznej, szkół. Podejmę działania, by ożywić odrestaurowane obiekty zabytkowe poprzez poprawę bazy hotelowo-gastronomicznej, wprowadzenie nowych produktów kulturalnych i turystycznych. Chcę pozyskiwać i uzbrajać terenów pod budownictwo usługowe i mieszkaniowe. Czytaj więcej: pomorska.pl/wybory-samorzadowe-chelmno-zawrzalo-na-ostatnim-zakrecie-kampanii/ar/6455240 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku refleksji Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 21.10.18, 20:10 Gościu - czy ty żyjesz na innej planecie niż w tym grajdole? Czy może słyszałeś o czymś takim jak "cisza wyborcza"? oczywiście anachroniczna w dobie internetu, nie wszyscy jeszcze to zauważyli i rozumieją, ale póki co jest obowiązującym prawem i za te swoje filipiki dziś możesz oberwać po kieszeni. Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.18, 20:24 W ten sobotni przedwyborczy wieczór siedzą przed telewizorami i zastanawiają się, wybiorą, czy nie wybiorą. Kadrowy miasta i powiatu, zwany dalej starostą/vicestarostą- czy Clinton nie położy mu wyniku? Nieudacznik- chyba pokazałem co potrafię, mam twardy elektorat, zresztą księża wiedzą, co mówić. Clinton- w razie czego zostanie mi dyrektorowanie (oby tylko kadrowy został vicestarostą)- dwie pensje, wynajem i Hilton. Dam radę... Zdegradowany- śmieją się ze mnie, ale co tam.... Historyk- jestem pewniak, te 250 głosów to z małym palcem. Emeryt z okręgu 9- ten PIS mi namiesza, kurka wodna. A byłem taki dzielny, taki aktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: kampania IP: *.tvgawex.pl 20.10.18, 21:59 Jutro prawdopodobnie prawda wyjdzie na jaw , pozdrawiam wszystkich włosujących ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: kampania IP: *.tvgawex.pl 20.10.18, 22:30 Jutro prawdopodobnie prawda wyjdzie na jaw, pozdrawiam wszystkich wyborców ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy ktos cos..? Re: kampania IP: *.play-internet.pl 21.10.18, 22:06 wie juz ktos coś n/t wyników wyborów..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 21.10.18, 22:14 Są bardzo duże szanse na pozbycie pewnego gościa w ii turze. definitywnie i nieodwołalnie. Trzeba tylko się zmobilizować. Co do radnych, słyszałam nieoficjalnie, że paru etatowych pewniaków odpadło. Wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do boju !!!!!!!!!! Re: kampania IP: *.play-internet.pl 21.10.18, 22:49 teraz najważniejsza walka przed nami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 21.10.18, 22:56 W sztabach już znają wyniki, maja swoich ludzi, którzy informują ich smsami po podliczeniu każdego okręgu. Tylko dlaczego się nie chwalą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kampania IP: *.play-internet.pl 21.10.18, 23:04 byłoby super,gdyby nie było juz II tury :-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kampania IP: *.play-internet.pl 21.10.18, 23:08 niech stare przemieni się w pył .................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 22.10.18, 06:23 pomorska.pl/nieoficjalnie-bedzie-druga-tura-wyborow-w-chelmnie/ar/13606138 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jola Re: kampania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.18, 22:41 Oby to była prawda szczególnie z etatowymi radnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: kampania IP: *.tvgawex.pl 22.10.18, 06:59 Jeszcze tylko jedna walka i koniec z nic nie mogę ha ha dobrze ze spadochron z pisu nie przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Karol Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 22.10.18, 14:45 Jest radość i nadzieja. Jest szansa na zmiany Wybory burmistrza - będzie II tura Głosy: Artur Mikiewicz - 43,23 % nieudacznik- 40,85 % W końcu pożegnalismy się z radością i udawanym smutkiem z etatowymi radnymi Kordowskim i Dzikowskim. Niestety i to źle rolkuje, weszli Wrażeń, Derebecki, Maćkowski, Olszewski, mądrala i filozof Mikrut. pomorska.pl/wybory-w-chelmnie-to-juz-pewne-ii-tura-w-miescie-kto-powalczy-o-fotel-kto-w-radzie-miasta-chelmna/ar/13607208 Ponoć zdegradowany Błażejewicz dostał sie do rady powiadu.Podziękuj Zdzichowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Karol Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 22.10.18, 15:12 Nieśmiertelny Piotrowski, także niestety dostał się do rady. No cóż, niektórzy wyborcy muszą jednak zejść na Toruńską, aby nastały radykalne zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker Re: kampania IP: *.play-internet.pl 22.10.18, 15:54 Obrzydliwe jest to co napisałeś. Czyżby taki był poziom retoryki elektoratu KODziarza z Torunia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatowa Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 22.10.18, 17:14 Radna Konowalik także została oderwana od koryta. Za Kwiatową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gar Re: kampania IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.18, 17:53 część z tych "a co ja mogę" pozostała. Ciekawe, co przeciwstawia im nowi, jak będą realizowali swoje programy. czy wśród nowych są też tacy, którzy poszli do rady po pieniądze i oszukali swoich wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Re: kampania IP: 77.111.247.* 22.10.18, 17:58 Prezes Gamański powinien natychmiast zwołać prezydium w postaci swojej osoby i przyszłego przewodniczącego Rady Powiatu zdegradowanego Błażejewicza, i ocenić wyniki wyborów. Dla niego osobiście i dla ugrupowania to totalna porażka na szczeblu miasta. Nie musi specjalnie szukać przyczyn samodzielnie, wystarczy przejrzeć to forum. Jakby sam nie wpadł, skąd to zniechęcenie wyborców .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 22.10.18, 19:22 I tak oto, degradowany spadochroniarz z rady miasta wycyckał wszystkich, a przede wszystkim Was naiwni nauczyciele. "Popracował" w mieście, zrobił super deal (jego zdaniem) kupując koszary i zawinął się do powiatu. Jeśli zostanie przewodniczącym, to wyciągnie więcej diety niż w radzie miasta. Ciekawe, jaka będzie teraz jego aktywność jako naczelnego degradowanego. Nauczyciele, Brawo Wy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 22.10.18, 19:50 Niektórzy nie maja albo lustra albo twarzy. Inaczej tego nie da się wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klemens Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 11:43 Urzędaski, macie ciepło i dlatego w godzinach pracy się udzielacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: kampania IP: *.centertel.pl 26.10.18, 12:55 Informacja Wobec osób, ktore dopuszczają sie niestosownych komentarzy na temat obydwu kandydatow , będą wyciągnięte konsekwencje prawne. Od kilku dni gromadzone sa materiały, które zostaną przekazane do organów ścigania. Proszę o powstrzymanie się od obraźliwych sformuowań i komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do terrorysty Re: kampania IP: *.tvgawex.pl 26.10.18, 14:46 ktoś tu straszy ? weź się ogarnij człowieku terror możesz wprowadzać u siebie w domu oczywiście jak ci pozwolą domownicy ,wybór jest taki, dżuma i cholera, wyborco wybierasz sam ale ostateczny wynik wpisują urzędnicy z urzędu miasta, i to nie jest walka o to, że tu ma się poprawić, tylko im ma się poprawić , taka prywatna rozgrywka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kampania IP: *.dynamic.mm.pl 28.10.18, 07:02 No to bęc do przodu. Trolle nieudacznego, do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś