woody83 14.01.05, 17:53 Witam chce wyjechać do Angli.jak zrobic to najszybciej.Jakie formalności trzeba załatwić.Prosze o pomoc.DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hoop Re: Praca w ANGLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 19:42 o Czajoooo nie wyjeżdzaj!!!!! heheheheheheheh POZDRO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
woody83 Re: Praca w ANGLI 15.01.05, 08:43 oooo hooppp niezle co?ale ja czekam na powazne odpowiedzi.narty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Praca w ANGLI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:17 Jeśli chcesz jechać do Angli poistaraj sie o to gdzie będziesz mieszkać najlepiej zwróć się o pomoc do jakiś znajomych w Angli bo mieszkanie jest tam bardzo drogie. Życzę powodzenia z całego serca :-) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanDobraRADA Re: Praca w ANGLI IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:55 zanim wyjedziesz to uzbieraj KILKA tysięcy złotych zebys w razie problwemow ze znalezieniem robotki mial za co PRZEŻYĆ i jak WRÓCIC do "DOMU"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Praca w ANGLI IP: 81.210.32.* 16.01.05, 13:22 jake formalnosci co i jak tego niewiem!popytaj znajmocyh i lepiej by bylo jakbs zbaral sie tam z kims który juz w tej Angli pracuje pracowal bodz pracwac chce! Z kism zawsze razniej!ale wogle lepiej zaltwa se kogos kto wie cos na ten teamt i zabierz sie z nim!Pozdro i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
www.chelmno.net Re: Praca w ANGLI 16.01.05, 13:40 Dla mnie to trochę dziwne... Są w Polsce ludzie, którzy dzięki nauce i pracy mają dużo $$$ i to legalnie. Wyjazd do pracy za granicę wiąże się zawsze z pracą fizyczną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Praca w ANGLI IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:38 Radzio jesteś w blędzie - NIE ZAWSZE wiąże się to z pracą fizyczną - moja znajoma np pracuje w konsulacie, a pewien znajomy jest Iinformatykiem - I to całkiem legalnie... wiec nie generalizuj . POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
www.chelmno.net Re: Praca w ANGLI 16.01.05, 14:43 Ale ty mówisz o niewielkim procencie! Wystarczy spojrzeć na wyniki badań! Mówisz o 5-10% wszystkich wyjeżdzających! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms.Q Re: Praca w ANGLI IP: *.dfds.com 16.01.05, 18:15 Na stronach www.eures-jobs.com znajdziesz duzo ofert legalnej pracy. W niktorych jest wzmianka o zakwaterowaniu lub mozliwosci jego zorganizowania. W wielu z nich doswiadczenie nie jest wymagane. Na tych stronach mozna znalezc prace nie tylko w Anglii. Sam zobaczysz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Praca w ANGLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:58 pracujesz fizycznie ale wiesz za co!!!starczy na mieszkanie ciuchy wycieczki i wiele innych a w polsce pracujac na budowie ledwie na wino starczy. ps: tez mam znajomych którzy nie pracują fizycznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
www.chelmno.net Re: Praca w ANGLI 16.01.05, 23:08 Ja nie chcę niczego generalizować. Jednak jeśli mówimy o jakimś zjawisku to zazwyczaj nie skupiamy się na mniejszości. Czynnikiem, który odgrywa największe znaczenie jest nasza mentalność i presja społeczeństwa. Bo wykształceni ludzie w Polsce też dobrze zarabiają. Mam znajomych Informatyk po studiach praca w Gdańsku na początku 4000zł Ekonomista z 6 letnim doświadczeniem 25000zł+auto+3000z funduszu reprezentacyjnego. Ale musza być dobrzy w tym co robią i tu jest największy haczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Praca w ANGLI IP: *.ipt.aol.com 23.01.05, 11:36 reflektujesz tez prace w szkocji? chatki znacznie tansze niz w londynie, a pracy duzo. bezrobocie w szkocji to 1% wiec tu nie pracuje tylko ten ktory nie chec pracowac - jesli chcsz znajdziesz prace. jak ktos pisal powyzej potrzebujesz 2-3 tysiączki na start.napisz mi co chcialbys robic, i ja to w ogole widzisz a rozejze sie tu za czyms dla Ciebie. pozdrowienia ze szkocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Praca w ANGLI IP: *.ipt.aol.com 23.01.05, 11:38 formalnosci nie ma wiele, tu trzeba sie zapisac w home ofice, reszte zalatwiasz w firmie w ktorej pracujesz. bardzo wazne jest zebys potrafil mowic po angelsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p79 Re: Praca w ANGLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:16 Ja też chce jechać do pracy na wyspy!!! Odpowiedz Link Zgłoś