Dodaj do ulubionych

Przeczytajcie..

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:53
Jestem w szoku wczorajszego zachowania księży Pallotynów z parafii św.
Józefa.. Tak ciężkie chwile dla całego świata..wszyscy chceieli być bliżej
Boga i pomodlić sięw Kościołach..a tu księżą wypraszają z niego i zamykają na
klucz.. Powinien być otwarty cała noc..Dzieci przyszły pomodlić się przy
zapalonych świeczkach wyglądało to pięknie.az tu podchodzi ksiąz i je
wyprasza..To jest nie do pomyślenie..oni właśnie powinni namawaić do spędzenia
nocy na wspólnych modlitwach o dusze a nie robić coś takiego.. Wstyd.. Wstyd..
Wstyd..
Obserwuj wątek
    • Gość: zgadzam sie Re: Przeczytajcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 18:16
      równiez jestem oburzona sytułacją palotynów gdy przyszłam do koscioła w
      niedziele liczyłam na to ze na początku mszy św odbedzie sie modlitwa a ty nic
      masz była odbyta jakby sie nic nie stało
      • Gość: V. Re: Przeczytajcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 20:35
        zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. byłam też zaskoczona tym, jak późno
        księża wreszcie zebrali się do wystawienia portretu Papieża. ludzie potrzebują
        miejsca, gdzie mogliby "spotkaś się" z Nim, złożyć kwiaty, zapalić znicze.
        wielu to właśnie pomaga. najwyraźniej jednak księża
        • Gość: Babcia Re: Przeczytajcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 20:42
          Proboszcz pallotynów po raz kolejny nie popisał się. Z zażenowaniem
          uczestniczyłam dziś w mszy świętej. Kościół wyglądał jak zwykle, jakby nic się
          nie wydarzyło. A przecież nas wszystkich Polaków dotknęła i zraniła informacja
          o śmierci tak ważnej i niepowtarzalnej osoby, jaką był nasz ukochany Jan Paweł
          II.
    • Gość: v Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 20:48
      W ten sposób nie zrzeszą wiernych! Odstraszają coraz częściej. Niewygodnie
      byłoby im zostawić kościół otwarty.
      Ja od dawna nie chodzę do kościoła... nie mogę patrzeć na tą całą obłudę. Myślę
      też, że kiedy zostanie młodsze pokolenie to już nie będzie komu chodzić
      do "nowego" kościoła i wcale się nie dziwię...
    • Gość: ZK Re: Przeczytajcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:15
      Dokladnie, zgadzam sie z moimi przedmowcami. Nie na codzien jest taka sytuacja
      ze tracimy najwspanalssza osobe, czlowieka ktory jest dla nas, a przynajmniej
      powinien byc najwiekszym autorytetem, nie zawsze ludzie jednocza sie w tak
      wielkiej modlitwie a tu na niedzielnej mszy proboszcz na ten temat wyglasza
      doslownie 2 zdania. Najwazniejszymi dla niego problemami sa pielgdzymki na
      litwe i ofiara na budowe nowego Kosciola. Dlaczego chodz raz takie problemy nie
      moga zejsc na 2 plan? Jak tak dalej pojdzie to niedlugo nie bedzie wcale
      potrzebny ten nowy kosciol, bo ludzie zaczna uczeszczac na mnsze do
      innych...Przykre ale niestety prawdziwe...
      • Gość: panx Re: Przeczytajcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:48
        jeżeli nie można wejsc do kosciołwa w taki dzień to dla kogo wy (pallotyni)
        chcecie stawiac nowy wiekszy (ładniejszy)kościół. Dla swoich potyrzeb? Szkoda
        tylko że nie za swoje tylko od ludzi wyciągacie jak nie macie swojej kasy to po
        co takie plany. a i ten kościół bedzie dla was za duży.
    • Gość: xyz Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:31
      ludzie olejcie kosciół przecież Bóg jest wszędzie pomodlić sie można w domu a
      kościół jest bzdurą wymyślona przez idiotów dla idiotów po to aby jeeden z
      drugim tak zwany ksiądz hajsik trzepał, niech buhh będzie z wami elo
      • Gość: Kasia Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 14:49
        zgadzam sie z powyższymi komentarzami kosciół pallotyni postapił bardzo źle.
        • Gość: Wierzący Re: Przeczytajcie.. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 16:01
          Byłem w kościele kś.Pallotynów w tym smutnym dniu (sobota póżny wieczór) .W
          kościele ok.30 osób porążonych w modlitwie i zadumie. Łzy. Wchodzi
          ksiądz,zdejmuje z ołtarza Najświętrzy Sakrament,gasi świece i wychodzi.Byłem
          wstrząśnięty.Przykro!!!!
          • Gość: y Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:09
            Nie miałam okazji być w ten dzień w kościele, gdyż od dawna tam nie uczęszczam
            i cały czas utwierdzam się w przekonaniu, że słusznie postępuję. Nowy kościół
            chyba rzeczywiście będzie dla samych księży bo oni odpychają coraz więcej ludzi-
            juz nawet nietylko młodzież, jak bywało zazwyczaj.
            Ja nawet się nie pofatyguję, żeby nową budowlę obejrzeć, bo czy nowa, czy stara
            będzie panowała ta sama obłuda.
            • Gość: ŁUK Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:10
              WNIOSEK PROSTY PO CO KSIĘŻA DLA NICH MODLITWA TO RUTYNA LUDZIE SIE BARDZO TYM
              WYDARZENIEM PRZEJELI I PRÓBOWALI ZROBIC WSZYSTKO BY MODLIĆ SIE I ZAPALIĆ SWIECE
              DLA JANA PAWŁA A NASI KSIĘŻA NIC NIC NIC PEWNIE MYŚLELI ILU KSIĘŻY WYPUŚCIC W
              NIEDZIELNĄ MSZE Z TACĄ BY NIKOGO NIE OMINĄĆ . POMODLIĆ SIE MOŻNA W DOMU
              W KOŚCIELE I TAK JEST REWIA MODY . POZDRAWIAM.JAN PAWŁ II BĘDZIE NA ZAWSZE W
              MOIM SERCU TO JEST NAJWIĘKSZY CZŁOWIEK ŚWIATA CHWAŁA MU
              • Gość: Łukasz Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:07
                jedyny kosciół jaki był otwary to kosciół farny. chodze tam bo sa wygłaszane
                bardzo madre słowa i w niedziele w dniu smierci papieza kosciol byl otwarty w
                przeciwienstwie do palotyn i zostala odprawiona msza bo sie zbierali wierni
                ktorzy na nia czkali ksieza z niczym sie nie zastanawiali jak postapic. A o
                Palotynach to słyszałem niezle historie i dlatego tam nie chodze... (*) Dla
                Ciebie Ojcze Świety...
                • Gość: gosc Re: Przeczytajcie.. IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.05, 20:36
                  a moze biedny pallotyn zamknal kosciol bo sie bal ze wierni tak zaczna plakac
                  ze mu sie kosciol rozleci zanim wybuduje nowy-WSTYD I CHANBA-jedyna odpowiedzia
                  na to powinien byc calkowity bojkot tego kosciola, przeciez na msze mozna isc
                  gdzie indziej, przy okazji zazywajac swiezego powietrza i zaliczajac spacerek.
                  Ciekawe jakby wtedy proboszcz sie czul. Rozpocznijmy moze akcje-SMS do
                  przyjaciela-Nastepna msza w Farze lub u wojskowych,omin
                  pallotynow.........Proboszcz po kilku takich niedzielach zaginalby kiece i
                  zwijal z Chelmna-hahahaha
      • Gość: West2005 Re: Przeczytajcie.. IP: 81.210.32.* 05.04.05, 22:30
        Olewając Kościoł, olewasz Ojca Świętego Jana Pawła II. Widzę że jesteś totalnym
        burakiem i idiotą jak to nazywasz innych. Tylko w Kościele Bóg jest realnie
        obecny jak w zadnej innej modlitwie wypowiedzianej chioćby najpiękniejszymi
        słowami. Eucharystia to najważniejsza modlitwa w krótej spotykamy Boga
        utajonego pod postavcią chleba i wina. Poczytaj co pisał Ojciec Święty w
        encyklice o Eucharystii i liście o świętowaniu niedzieli.
        • Gość: Asia Re: Przeczytajcie.. IP: 81.210.32.* 05.04.05, 22:43
          Ja też chodzę do fary. Super klimat. Fajne msze. Lubię słuchać tam kazań bo są
          mówione z sensem. No i są przystojni księza (może nie wszyscy :)!)
    • Gość: "była" parafianka Re: Przeczytajcie.. IP: 81.210.32.* 05.04.05, 22:01
      od dawna twierdziłam że kościół ten jest instytucją, która nic innego tylko
      zbiera kase dlatego tam nie chodzę, dla mnie miejsce to nic nie znaczy, a to, w
      jaki sposób się zachowali jest kolejnym dowodem na to czym "nasza" szanowna
      parafia się kieruje, liczy się tylko kasa i własne interesy, wieczne składki i
      koperty na kolędę, a w tak szczególnym dniu jakim była śmierć papieża niczym
      się nie zajęli, nasi parafianie poszli do fary, bo nasz kościół to pełna
      olewka, z góry traktują ludzi, dlatego chciałabym żeby i ludzie tak ich
      traktowali, a swoim postępowaniem udowodnili to czym się kierują, nie ma tu już
      księzy z powołania a i proboszcz nic nie zdziałał, więc sorry, ale co to jest
      za kościół
    • Gość: Ponderosa Re: Przeczytajcie.. IP: 81.210.32.* 05.04.05, 22:57
      Moi drodzy! Jestem zaszokowany Waszą postawą! Jak to czytam nie mogę dopatrzeć
      się ani jednego ziarna nauki zasiewanej przez Ojca Świętego! Piszecie że tak go
      kochacie, chcecie się modlić. Ale zastanówcie się czy to nie wy jesteście
      obłudnikami kierującymi się wiarą pochodzącą z emocji a nie z serca! Skąd was
      tyle nienawiści? Gdzie miłość, dobroć wzgledem drugich o której mówi Jan Paweł
      II! Osądzajcie samych siebie! Czy wy i ja jesteśmy doskonali? Oczywiście że
      nie, więc zmieniajmy świat od samych siebie. A nie wytykajmy cały czas błędy i
      potknięcia drugich. Nie tak nauczał Ojcieć Święty! Jeśli go tak kochacie jak
      piszecie. To zdajcie egzamin z miłości którą głosił. Przstańcie krytykować
      ZAMILKNIJCIE i zastanówice się nad sobą i własnym postępowaniem. To je
      próbujcie zmieniać, a wtedy życie i świat będzie lepszy. Taki do jakiego dążył
      Ojcieć Święty Jan Paweł II! Pozdrawiam!
      • Gość: Łukasz Re: Przeczytajcie.. IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:41
        to co napisalas to swoja droga ale zachowanie pallotyn to "szau nie ma"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka