IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:24
Piszcie co sądzicie o śląskim zespole DŻEM to najlepsza kapela jaką kiedy
kolwiek słyszałem.A Rysiek był najlepszym wokalistą jakiego miałem
przyjemność słuchać.Piszcie czekam na wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Pafla Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 22.06.05, 16:57
      heh od Dżemu to ja zaczynalam :] oj działo się działo i wtle tylko Dżem
      zawsze ;)ale to bylo kiedys bo Dżem bez Ryśka to nie Dżemm ;] pppozdrawiam
      skazanego Dżem to kapela warta większej uwagi ;)
      • Gość: knif Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:03
        kiedys był dzem - teraz tylko pusty słoik po nim p[ozostał
        • Gość: skazany na... Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:05
          Tak dżem bez Ryśka to już nie ten zespół ale warto mieć w swojej kolekcji płyt
          jakies płytki dżemu.Ja osobiście uwielbiam dżem ale ten dżem z Ryśkiem.Bo tak
          naprawde to dzem był tylko jeden ten od powstania do śmierci Rycha pozdrawiam.
          Jak kiedyś śpiewał Rysiek "W ZYCIU PIĘKNE SĄ TYLKO CHWILE"
          • Gość: mongoe Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 22.06.05, 22:28
            ... dlatego czasem warto żyć... ;0
            ja też wychowałam się na Dżemie i to tym z Rychem...
            ku czci, ku pamięci Ryśka Riedla...
            " idąc cmentarną aleją
            szukam Ciebie mój przyjacielu
            odszedłeś bo byłeś słaby jak suchy liść...
            dziś możemy dotknąć się
            naszymi pustymi duszami
            obnarzyć swe oszustwa i nasze wypalone sumienia.."
            heh...
            " Boże daj Mu dom..cichy kąt..." [*]
    • Gość: Johnny_Rotten Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:45
      Dżem to naprawde świetny zespół, ale obawiam się,że bez Ryśka i Pawła to już nie
      to samo. Chociaż na Woodstocku fajnie pograli:)
      • Gość: stereo Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 23.06.05, 12:03
        Racja fajny zespół, fajnie grają wokalista też byłby fajny gdyby nie był
        cholernym ćpunem, ale piosenki i głos wokalisty zajebiste
        • mongoe Re: DŻEM 23.06.05, 13:07
          ----> stereo
          za tego "cholernego ćpuna" skopałabym Tobie nie tylko kostki!!!!
          jak możesz.... czy Ty znasz Jego biografię??? brał..owszem! i TO Go
          zgubiło...ale miał z tym problem, cierpiał...był po prostu chory...
          jak mnie zaraz rusza taka wypowiedź....to już lepiej nic się nie wypowiadaj na
          temat Rycha, tak wspaniałego człowieka jakim był...:>
          " jeśli Go nie znałeś to nie żałuj...
          bo PRZYJACIELA straciłbyś jak ja...
          lubiłeś tylko czasem posłuchać jak gra..."
          [*]RR
          • Gość: stereo Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 23.06.05, 13:20
            Szanuje Ridla za to jak spiewał i co spiewał,jedyne co mi nie odpowiadało to
            ćpanie...
            • Gość: mongoe Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 23.06.05, 13:42
              --->stereo
              rozumiem, że po prostu nie odpowiada Tobie zażywanie przez kogoś narkotyków, ok!
              ale nie wiesz jak to było z tymi dragami u Rycha, nie znałeś Go... więc tylko
              proszę Ciebie o to, żebyś nie oceniał Jego mówiąc o Nim " cholerny ćpun"- to
              wszystko...
              tak na marginesie...wiele razy próbował się z tego wyzwolić..ale był już za
              słaby...
              pozdraiwam:)
              • Gość: SEBUCH Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:41
                Rysiek Riedel był wielkim człowiekiem i wokalistą.Dżem bez niego i Pawła to już
                nie dżem.A jeśli chodzi o narkotyki to zostawmy to jemu żył z tym walczył i
                zmarł jak wielu dobrych muzyków.Był skazany na takie życie pisał o tym i
                śpiewał co można usłyszeć w jego muzyce.Pozdrawiam pa
    • Gość: blusmen Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:19
      "Choć mówili o nim w mieście, że to podejrzany typ i, że robi to i owo co po
      proestu robi wstyd, to nie było nigdy ważne, nikt nie myślał o nim źle, bo
      starczyło, że zaśpiewał coś pięknego działo się. Tak na prawdę go nie znałem,
      chyba nie znał go też nikt, lecz dla wielu był tak bliski, jak przyjaciel może
      być. Zawsze, kiedy go słuchałem, jakiś dziwny czułem dreszcz i za gardło coś
      chwytało, gdzy zaśpiewał List do M..." - tak własnie śpiewa o RYDLU SŁAWEK
      WIERZCHOLSKI z NOCNĄ ZMIANĄ BLUSA. troche szacunku mlokosy dla wielkiego
      czlowieka.
      a tak na marginesie, czy ktos ma dyskografie DŻEM na mp3. pozdrowka dla fanów
      DŻEM.
      • Gość: were Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:07
        Do blusmena!
        Widzę że znasz trochę ten gatunek muzyki i orientujesz się ze Sławek śpiewał z
        NZM piosenki o R.R a takze nagrali kilka fajnych piosenek razem z grupą dzem.
        Myślę że wiele osób które sie tu wypowiada nie słucha Dżemu dlatego że ten
        rodzaj muzyki ich interesuje tylko dlatego że kapela była dość sławna i
        wiekszość postanowiła ich słuchać z tego właśnie powodu(moda na pewien zespół)
        Oczywiście nie ganie nikogo za to. Gusta sie wyrabiają. Byc moze ktoś posłuchał
        z ciekawosci i naprawdę mu sie spodobało. A tak poza tym to naprawdę niezła
        grupa. Swoistego klimatu nadawał jej Rysiek ale i bez niego chętnie ich
        słuchałem. Jeżeli chodzi o Pawła Bergera to stwierdzam ze odstawiał na
        klawiszach kawał niezłej roboty.
        POzdrawiam wszystkich fanów Dzemu!
        Fajnie ze o nich pamiętacie. Jeżeli ktos nie słuchał to proponuję Sławka
        Wierzcholskiego i Nocną Zmianę Bluesa. Też niezle graja!!!
        Specjalne pozdrawienia dla blusmena!
        • Gość: blusmen Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:21
          dzieki were. pozdrowka dla ciebie. fajnie, ze słuchasz muzyki, a nie zespolów.
    • Gość: ; Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 24.06.05, 18:17
      Wychowałam się na "Dżemie" i słucham do dziś dnia i zawsze będę słuchała!Nie ma
      lepszej kapeli od "Dżemu"! Pozdrowienia dla wszystkich ludzi
      słuchających "Dżemu". Apropos choroby Ryśka ... nikt nie chciałby być na jego
      miejscu, przeczytajcie biografię, a się przekonacie! To nie jest żaden ćpun!
      [*]To dla Ciebie Rychu !!!!
      • Gość: SEBUCH Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:35
        Zgadzam się z kolezanką to było jego przekleństwo z którego nie mógł sie
        wyzwolić a DŻEM był i zawsze będzie na pierwszym miejscu w moim sercu
        pozdrawiam
        • mongoe Re: DŻEM 25.06.05, 12:01
          miło jest widzieć ile ludzi "u nas" ma takie zdanie o Dżemie!!! a przede
          wszytskim o Rychu... coś nas łączy:D
          • Gość: SEBUCH Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:31
            Szkoda tylko że jest nas tak mało.Zato jesteśmy prawdziwymi fanami Ryśka i
            dżemu.Może przez to forum zwiększy się nasza liczba mam taką cichą
            nadzieje,liczba prawdziwych fanów zespołu.Tyle syfu się robi na świecie przez
            taki durny pociąg do brania narkotyków ;PO CH..!;
    • Gość: ; Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 26.06.05, 19:48
      Na zawsze z Ryśkiem !!:D I pamiętajcie : "... w życiu piękne są tylko chwile,
      dlatego czasem warto żyć..." PEACE!! Pokój Wam!!! :D PZDR.
    • Gość: justys Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:50
      ja Dżem poznałam dzięki mojej najlepszej przyjaciółce =* dla mongoe =* według
      mnie jest to najlepszy zespół jaki kiedykolwiek słyszałam... nigdy nikt nie
      znajdzie lepszego!!
      • Gość: mongoe Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 04.07.05, 11:33
        justka ja Ciebie tez Kocham :* :]
        • Gość: SEBUCH Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:32
          Widze że jak jest już jakis normalny temat na który można poogadać to nikt się
          nie interesuje.Brawo widac co ludzie wolą tematy pitu pitu o bzdurach w stylu
          czy go znacie czy ją lubicie.Ja kocham słuchać zespołu DŻEM to legenda
          polskiego rock-bluesa ale co wy młodzi ludkowie możecie o tym
          wiedzieć.Pozdrawiam wszystkich ludzi z chełmna którzy nie zapomnieli o Ryśku i
          nadal go słuchają.A naprawde warto usiąść i posłuchać jak grali aż łza się w
          oku kręci MTBAŻTNG
    • Gość: gokata Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:05
      oj ludzie ludzie!
      Rysiek....."poznałam Go" w dwa lata po śmierci...żałuję... żałuję że nie
      wcześniej że nie byłam na żadnym koncercie....ale to nic Niech nie wypowiadają
      się Ci, którzy nie widzą człowieka w muzyce...bo niby co??? Elvis padł na
      zawał?? śmiech! najpierw Rychem przeszłam ja- na wylot..w niedługo po tym moja
      sis ( :*) do teraz potrafimy zdzierać gardła i tańczyć na stole przy "
      niewinnych" czy "Lunatykach" kawał mojego życia to Dżem to RYchu- wielki
      człowiek...ile On z siebie dawał..ile...sami wzieli np ostatnia Rawa...hmm
      oki smętnie mi sie zrobiło- włączam Balladę o dziwnym malarzu i pozdrawiam
      wszystkich ps. mój hymn- Mała aleja róż ...KOCHAJCIE SIE!!!!!!!!
      • Gość: mongoe Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:10
        sis:* bo " w życiu piękne są tylko chwile..."
        pozdrawiam aLL:*
        • Gość: justka Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 15:49
          kochanie a ja?? =( a tak w ogóle to co ty na necie robiłaś??
    • Gość: Nora Re: DŻEM IP: 81.210.32.* 27.09.05, 23:09
      Tak sobie chdzę po naszym chełmińskim forum i aż mi sie żygać chcę od tych
      porąbanych postów, datego ucieszyłam sie że ktoś ( pzdr dla skazanego na
      blusa ) pomyślał i jakiś fajny temacik wstawił. DŻEM !!! I co tu napisać ?! Jak
      w paru zdaniach opisać tak rewelacyjny zespół jakim oni byli ? I nie chodzi
      wcale o ludzi ale o to jak grali, jak bardzo kochali scenę !!! A Rychu ?
      Człowiek zagadka dla mnie. Fenomenalny wokalista- wielka charyzma, nawet w nie
      mocy potrafił śpiewać ( będąc na głodzie) i to jak. A z drugiej strony człowiek
      zagubiony i potrzebujący pomocy. Szkoda że niestety nikt mu jej nie udzielił.
      Jego teksty rozbrajają i rozbrajać będą jeszcze nie jednego i za to mu chwała.
      I również za to że nawet w tak małym mieście jakim jest Chełmno do dnia
      dzisiejszego spotkać można wielu ludzi którzy kochają i cenią jego muzykę.
      Jedni oceniają Ryśka za to, że cpał. Po drugiej stronie stoją inni, którzy
      starają sie usprawiedliwić jego postępowanie. Ale tak naprawdę nigdy nie
      dowiemy sie dlaczego zaczął brać. Wiemy jednak, że za sprawą jego tragedii
      słuchamy dzisiaj takich utworów jak : Koszmarna noc, Detox, Klosz i wiele
      innych w których opisuje tragizm swojego życia. Najważniejsze jest jednak to,
      że w końcu dostał to czego tak bardzo pragnął, o co prosił i wyśpiewał:
      VICTORIĘ!!! Pozdrowienia dla wszystkich wielbicieli DŻEMU !!!
      P.S: A tak na marginesie to wszystkim polecam gorąco filmik : Skazany na
      blusa.Ba, ale co ja tam będę gadać, bo pewnie wszyscy fani Dzemu i tak już go
      widzieli.
      • Gość: skazany na.. Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:30
      • Gość: skazany na... Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:38
        Dzięki NORA mamy podobne zdanie o forum mi też chce się zygać jak widze te
        bezsensowne tematy w stylu"CO O NIM SĄDZICIE"itp.A co do Dżemu i Rycha nosze go
        i muzyke którą uprawiał w sercu i nikt mi nie powie że jest do bani.A jeśli tak
        to poprostu nie zna sie na muzyce.Pozdrawiam wszystkich a szczególnie NORKA
        ciebie buziak pa
        • Gość: gokata Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:37
          ja też dorzucam kilka buziaków =)
          Zawsze warto być człowiek-przecież...chociaż po dzisiejszym dniu to
          tylko "Paranoja" chodzi mi po głowie :)
          no nic Dobrej nocki Wam zyczę
          ps. dodatkowa buźka dla sis i Justki
          • Gość: justka Re: DŻEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 16:36
            Kasiek =*** thx. =*** pamiętaj, że nadal czekam na Anioła =P ;)
      • Gość: RYGIELLO Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:36
        Witam serdecznie wszystkich chełminiaków
        Miło jest przeczytac jakie macie podejscie do Dzemu oraz Ryszarda Riedla
        Od samej młodosci spiewałem jego teksty i sam posiadam jeden prywatny który
        nagrałem z własnym zespołem w studio.Znałem osobiscie R.R a teraz widuje sie z
        Golą kiedy mam czas jade do niej i sobie jestesmy.Juz za chwile zespół z
        chełmna bedzie leciał w radio i telewizji lecz inni nie wiedzą bo i nasz zespół
        jest taki troszke podobny do Dzemu. No moze nie do ale dla stylu R.R
        Zgadzam sie z wieloma ze było tak i tak oki
        Ale pamietajcie ze kiedys było inaczej był blues rock a teraz jest chora muzyka
        jest wielu ludzi którzy tak graja i spiewaja ale to media tumania ludzi a
        potem to oni sami nic nie wiedzą dlatego tak jest
        Pozdrawiam wszystkich którzy są lub chcą byc sobą pa pa Ciał
        • Gość: karoll Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:40
          Czesc Rygiello!!!znam cie i wiem ze jestes taki sam jak Rysiek
          LUBIE WASZĄ MUZYKE ALE NIE MAM PŁYTY KIEDY BEDZIĘ...
          nara
          • romeos Re: DŻEM 10.10.05, 11:09
            Gość portalu: karoll napisał(a):

> Czesc Rygiello!!!znam cie i wiem ze jestes taki sam jak Rysiek
            > LUBIE WASZĄ MUZYKE ALE NIE MAM PŁYTY KIEDY BEDZIĘ...
            > nara

Witam serdecznie dziekuje za szczerosc.Mysle ze płyta wyjdzie na wiosne
            Mam nadzieje w którą wierze.Mamy około 20 numerów lecz wymagają szlifu.
            Powiem ze wole grac na północy kraju tam jest jeszcze wolnosc.
            Pozdrawiam ciał!!
            wiecej wiadomosci w listopadzie na stronie
            www.dren.pl. drenmuz@o2.pl
        • Gość: karoll Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:45
          czesc!!!
          wiem z kim mam przyjemnosc. Powiem ze jestes zajebisty ale nie masz dobrego
          zespołu który dorównał by tobie.Sorki ale jestes za mocny
          miło było poznac!! kiedy płyta??
          • romeos Re: DŻEM 10.10.05, 11:04
            Popieram Wuda jest najlepszy jesli chodzi o blues i rock
            ale zespół ma za słaby... narka
          • Gość: skazany na... Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:37
            Karol napisał że jesteś taki sam jak Rysiek bzdura kompletna.Nikt nie jest taki
            sam ani nie będzie,a wóda sory w czym on jest taki dobry nie przesadzajcie.On
            nie ma polotu do Rycha ja też słucham Dżemu już kupe lat,wybaczcie ale wóda
            jest cienki jak baton.Prosze nie obrażajcie Ryśka bo na to nie zasłóżył i nie
            chciał by go do kogoś porównywano a szczególnie do HA wódy.
            Pozdrawiam pa
            • Gość: karoll Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:19
              nie zgodze sie z twoją opinią i wiem kim jest wuda. Znam go od wielu lat i
              znam jego iteligecje i sposób słuchania muzyki a ty chyba jestes z tej innej
              klasy jesli chodzi o wolnosc i bycie sobą a on taki jest jako jedyny nie wtapia
              sie w to szare gnijące miasto które tylko plotkuje a nie zna sie na bluesie nie
              obraz sie ale skazany to jest tylko on pogadaj z nim a zobaczysz jaki to kolo
              pozdrawiam nara ... na bluesa w cale sie nie dziwie ze chłopaki grają dalej
              skoro chełmno to nora,...
            • Gość: Syla 34 Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:28
              Czytam i nie moge wyjsc z podziwu
              Po pierwsze dla Ciebie to nie Wuda lecz Dariusz
              Po drugie znam go od małego i sama z nim prowadziłam wieczor poetycki
              Kiedy spiewał Dzemu był sam na scenie i sam jest zyciu
              To zwariowany artysta jesli chcesz sie przekonac zrób tak jak powiedział Karol
              Mimo tego pisze swietne teksty, rzezbi , maluje ale nie pokazuje tego
              w naszym miescie.
              Sama kidys spiewałam w Chełmnie ale nic nie wiesz
              pa Syla
        • Gość: w......... Re: DŻEM IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:10
          gdzie was mozna posluchac !!!!!!!!!!
          • Gość: RYGIELLO Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 01:24
          • Gość: RYGIELLO Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 01:30
            WITAJ W....
            SERDECZNE DZIEKI ZA MIŁY WPIS
            JESTESMY W TRAKCIE ZGRYWANIA MATERIAŁU WIEC GRAMY TYLKO SPORADYCZNIE
            JUZ ZA KILKA TYGODNI PLANUJEMY TRASKE PO KLUBACH STUDENCKICH
            BEDZIEMY W KONTAKCIE PIERWSZE MIASTO JAK ZAWSZE tORUN TAM JEST
            ZAJEBISTA ATMOSFERA I WSPANIALI LUDZIE
            TRUDNO MI POWIEDZIEC ALE W CHEŁMNIE PEWNIE JUZ NIE ZAGRAMY TAK
            SZYBKO JA SAM JUZ NIE WIEM JAK MA BYC W NASZYM MIESCIE ABY BYŁO WSPANIAŁE
            JESZCZE RAZ DZIEKUJE ZA WPIS
            POZDRAWIAM TEN SAM WUDA PA PA
    • Gość: kasia Re: DŻEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:52
      Słucham Dżemu od 9 roku życia,i nadal jest to mój ulubiony zespół i będzie...a
      to dla ciebie †Ryśku i Pawle [*]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka