Dodaj do ulubionych

czy odmienność...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:02
... jest w/g mieszkaców Chełmna jest złą cechą? o ile się orientuje to osoby
indywidualne, wyróżniające się spośród tłumu są w Chełmnie "obgadywane",
nawet wyzywane, często również gnębione [także na tym forum] - myślę, że to
nie jest przyjemne dla tych osób, a także niezbyt dobrze świadczy o osobach,
dla których "inne" , "obce" oznaczają "złe" , "niedobre" i którzy tym samym
kierują niemiłe słowa pod adresem osób indywidualnych.

jak to u Was jest...?
a ktoś z Was sam doświadczył na swojej skórze nieakceptacje pewnych osób dla
odmienności w szerokim tego słowa znaczeniu?

pozdrawiam i spodziewam się, że nikt tu nie będzie nikomu ubliżał, a jeśli
już musicie to uczynić, walcie we mnie - wirtualne ciosy aż tak bardzo nie
bolą, hehe;)
Obserwuj wątek
    • Gość: PTZ Re: czy odmienność... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 12.11.05, 11:26
      A co sie dziwisz...zyjesz w Polsce--->mega konserwatywnym i nie tolerancyjnym
      kraju.U nas czlowiek ktory nosi dres=pojeb kradnacy komorki,czlowiek sluchajacy
      ostrej muzyki=brudas i malpa...odmiennosc jest tepiona,ale mimo wszystko bardzo
      cenna...nudno by bylo gdyby wszyscy byli tacy sami-tyle,ze mało kto to rozumie...
      • Gość: koleżanka Re: czy odmienność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:35
        Ja doświadczyłam złych opini i komentaży ale spływa to po mnie jak po
        maśle,prawdę mówiąc...Właściwie to lubię kiedy sprawiam swoim wyglądem jakiś
        wir! Odwagi! Niech nikt nie przejmuje się ludżmi cierpiącymi na homofobie.
        • Gość: inna Re: czy odmienność... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.11.05, 17:33
          ja mam ten sam problem czasem jak przechodze przez ulice ludzie patrza sie na
          mnie jak na jakas dziwaczke;/ ale juz sie do tego przywyklam i nie zwracam na
          to uwagi , ale zal mi osob , ktore przyjezdzaja do Chełmna i nie wiedza,co ich
          czeka...

bylam kiedys swiadkiem sytuacji kiedy szedl przez ul grudziadzka czarnoskory
          mezczyzna ludzie co chwile sie odwracali patrzyi z niedowiezaniem jakby to bylo
          cos naprawde niezwyklego, jakies derchy wykrzykiwali cos ze nie ma tu dla niego
          miejsca ze powinien wracac na bambus itp... smutne to ale prawdziwe .. w takich
          sytuacjach wstydze sie za ludzi takich jakte drechy
          • Gość: koleżanka Re: czy odmienność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:30
            No....ale co zrobić? Na mnie też patrzą jak na idiotkę kiedy wg.mnie nieżle się
            ubiorę.Niektórzy nie nadążają za trendami...
    • Gość: inna Re: czy odmienność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:43
      zgadzam sie z wami wszystkimi, nienawidzę wszelkiej nietolerancji i potepiam ją.
      To straszne, przesladować kogoś tylko ze względu na jego wyglą, jeszcze gorzej-
      na kolor skóry. Ja tez nieraz dowiadywałam się że ludzie o mnie plotkują,
      zazwyczaj było tak ze względu na moje poglądy i zachowanie. Nie należe do osób
      bardzo przebojowych, ale nie boję się wypowiadać własnego zdania, niektórym się
      to niepodoba. Juz się przyzwyczaiłam, wam zycze tego samego:)
    • Gość: student Re: czy odmienność... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 19.11.05, 20:52
      no moje powinny byc drugie forum bardziej powazne

zawsze bylo tak ze "innych" gnebiono i ponizano psychicznie,
      wiec sie nie dziwmy tylko dzialajmy

• Gość: młoda Re: czy odmienność... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:04
        słuchajcie kochani rozmawiamy o ludziach z Chełmna jak wiemy to jest mała
        mieścina tu każdy każdego zna a że ludzie się nudzą to gadają tak było jest i
        będzie.Ja byłam wiele razy obgadana wyśmiana albo wytykana palcem tylko
        dlatego że jestem ładna. Takie coś trzeba olac ja olewam i żyje mi się świetnie
        wiec wam tez tak życze
        • Gość: opluty Re: czy odmienność... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 15:25
          Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamietaj jaki pokój może być w
          ciszy.Tak dalece jak to możliwe, nie wyrzekając się siebie, bądż dobry w
          stosunkach z innymi ludżmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, sluchaj też tego
          co inni mówią, nawet głupcy i ignoranci , oni też mają swoją opowieść.Jeśli się
          porównujesz z innymi możesz stać się próżny i zgorzknialy.(...) Lecz nie dręćz
          się tworami wyobrażni. (...) Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż
          gwiazdy i drzewa i masz prawo być tutaj i czy to jest dla Ciebie jasne czy nie,
          nie wiedz, że wszechświat jest taki jaki powinien być(...) Baltiomore 1692 r.
          Cóż dodać więcej ? "Opluwanie" boli, ale ...
          Jeśli ktoś wyśmiewa piekno - głupi jest. Jeśli szydzi z pogladów innych ludzi -
          głupi jest.
          "Olej" innych i zyj świetnie. Nie tracąc wszakże umiaru.
          • Gość: Do opluty Re: czy odmienność... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 22.11.05, 21:00
            Przytoczyłeś tu jeden z najpiękniejszych tekstów,jakie znam(jednak w innym
            przekładzie).Gratuluję trafności.Na uwagę zasługują również ostatnie wersy:
            "Przy całej złudności i znoju i rozwianych marzeniach
            jest to piękny świat.
            Bądź uważny. Dąż do szczęścia." Pozdrawiam
            • Gość: opluty Re: czy odmienność... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:19
              W ogóle mam trafne poglądy i znam życie. Dzienks !
    • Gość: xxx Re: czy odmienność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 08:35
      łatwo z kogoś się pośmiać oczerniac wyszydzac ale ja mysle ze kazdy ocenia
      według siebie widac jaki poziom panuje same plotkarstwo fakt chelmno mała
      mieścina każdy interesuje sie wszystkim tylko nie sobą i uwaza sie za
      najlepszego a wcale tak nie jest a tak wogóle to sama obłuda zazdrość i
      nienawiść już to widać od najmłodszych pokoleń .
      • Gość: Plain Re: czy odmienność... IP: 81.210.32.* 20.11.05, 13:58
        Zaczęła się dyskusja o "trendach mody". Odmienność to przede wszystkim poglądy
        i upodobania które nie podobają się ogółowi bo nie są trendy. Ludzie mają cię
        gdzieś jeśli nie jesteś taki jakim chcieli żebyś był. Nie jesteś taki
        superfajowy jak oni więc jesteś dla nich śmieciem. Ja jestem tolerancyjny
        dopóki ktoś nie doczepia się do moich upodobań bo ludzie potrafia mówić o
        tolerancji i jej wymagać a sami zaraz idą kogoś obgadać. Więc mówmy tak: Precz
        z idiotami. Dziwadła wszystkich narodów łączcie się.
    • Gość: fs Re: czy odmienność... IP: 81.210.32.* 20.11.05, 15:51
      widze ze czesto mylicie pojecie zdziwienia i nietolerancji to ze ktoś sie Wam
      przyglada to nie znaczy ze Was nie toleruje to jest chyba juz taka własciwosc
      małych misteczek... Dla mnie nie ma zadnego znaczenia co kto o mnie mówi bo
      jezeli ktoś wierzy w głupie plotki to znaczy tylko tyle ze ma problemy z
      mysleniem a na znajomosci z takimi ludzmi mi nie zależy... --> wiec mówicie
      sobie do woli:)
      • Gość: blink Re: czy odmienność... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 22.11.05, 11:51
        Dla mnie to prawdziwy zaszczyt jesli sie o mnie gada,
        nawet jesli wszystkie te rzeczy to moje wady to pociesza mnie mysl,
        ze takie farmazony biora sie z kompleksow tych obgadujacych mieczakow,
        ktorzy z nimi sami sobie nie radza i szukaja drogi zapomniec o swoich
        kompleksach! ziom
    • Gość: AS Re: czy odmienność... IP: 81.210.32.* 22.11.05, 20:34
      to zalezy co masz na mysli pod pojeciem "odmiennosc"
      - bo kazdy czlowiek sie czyms rozni do drugiego...
      za odmienca moze byc traktowana osoba kaleka, o innym kolorze skory, przesadnie
      wysoka, albo niezwykle niska, pozbawiona kultury, badz pedantyczna, wulgarna,
      ubierajaca sie wyzywajaco, albo modnie, badz nie dbajaca o swoj wizerunek
      zewnetrzny badz wewnetrzny...

a czy odmiennosc powinna byc akceptowana czy tez nie, hmm, to zalezy od
      przypadku - głupote powinno się tepic, a dobroc i wrazliwosc cenic..

a to, ze ludzie gnębia na forum (i nie tylko) jednostki, tymbardziej, gdy
      podaja je z imienia i nazwiska, to juz swiadczy o inteligencji tej osoby ;/
    • Gość: ko Re: czy odmienność... IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 24.11.05, 16:10
      hdfshdhgkhagfkjgasdghdfadjfajkdhgkadhfksjjdfgsjkdgd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka