Dodaj do ulubionych

TUNING w CCH

• Gość: znajomy zielonego Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:57
      A ty co taki twardy jestes ? W przeciwienstwie do Ciebie twardzielu on sie nie ukrywa. Czy naprawde tak ciezko jest prowadzic normalna dyskusje na forum ? Czy to jest takie trudne czy ludzie tacy glupi bo juz sam nie wiem. Poprostu brak slow.
    • Gość: Zielony Golf II Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 13.03.06, 13:23
      przedstaw sie to pogadamy :)
    • Gość: jesli mnie zlapies Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:34
      o widze ze jest ktoś ze mną. Najsmieszniejsze jest ze myślą ze mają zajebiste
      auta calibra szczyt marzeń :D i golfy (samochody dla mas) ludzie troche pokory.
      To tak jakbym się chwalił dresem który był modny 15 lat temu!
      • qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 15:47
        Kazdemu podoba sie inne auto, a calibra mimo swojego wieku nadal ma ladna sylwetke i nie widac po niej uplywu czasu, pozatym po co mi jakies super nowe auto skoro to mi w zupelnosci wystarcza. I zebys wiedzial ze zawsze marzylem o Calibrze i teraz jak mnie stac to sobie sprawilem i nie zamienilbym tego auta na zadne inne bo jestem z niego bardzo zadowolony. A ty oczywiscie potrafisz tylko innym wytykac i sie z nich nasmiewac a sam jezdzisz albo wlasnym maluchem albo samochodem tatusia.
    • Gość: jesli mnie zlapies Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:13
      chłopie jak Calibra jest twoim auto marzeniem to niezły koszmar ci sie przyśnił
      • qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 18:11
        Kazdy ma swoje marzenia, ja od dziecka chcialem miec Calibre bo bardzo mi sie podoba, a ciebe to chyba ojciec za czesto kocha ze sie kazdego czepiasz. Zrob cos pozytecznego i nie pisz nic na tym forum bo swoimi wypowiedziami sie tylko osmieszasz.
    • Gość: jesli mnie zlapies [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: szał Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 22:26
      hahahahah bez komentarza ...pozdro chlopaki:)
      • Gość: TDI [...] IP: 81.* / 81.210.32.* 13.03.06, 23:29
        • qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 23:33
          Dla twojej wiadomosci moje padlo nie kosztowalo 5 tys, jest warte duzo wiecej, a ty pewnie nawet padla za 5 tys nie masz i zazdrosc cie zrzera...hahaha
          • Gość: TDI [...] IP: 81.* / 81.210.32.* 14.03.06, 00:00
            • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 00:10
              ach te dzieciaki, zal mi Ciebie gosciu. Jakos nie zauwazylem zeby ktos tu szpanowal samochodem. wg ciebie to ze napisalem iz jezdze calibra to jest szpan tak ? ty wogole wiesz co piszesz ? nie moja wina ze tylko 3 klasy podstawowki skonczyles i dlatego taki niedoedukowany jestes, moze zapoznaj sie z netykieta a dopiero potem pisz cos na forach. A jak masz cos do mnie to moze powiesz mi to prosto w oczy co ? A nie chowasz sie za monitorem ktory kupili tobie rodzice i pewnie dlatego tak glupio piszesz tutaj bo rodzice nie chca zrobic nastepnego prezentu w postaci samochodu.
              Moja rada jest taka dla Ciebie. Skoncz szkole, naucz sie jak zycie wyglada, znajdz jakas prace, zarob sobie na wlasny komputer i samochod i dopiero wtedy pisz na tym forum.
    • Gość: jesli mnie zlapies Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:03
      Qualin ty mnie nie załamuj teoriami o zyciu. Dlaczego pracujesz tam gdzie
      pracujesz? Bo stary Ci załatwił i czy naprwno twoje auto jest dużo wiecej warte
      noż 5000zł?
      • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 16:50
        Nie wiem kto tobie takich glupot nagadal ale ten roboty ojciec mi nie zalatwial, masz cos kiepskich informatorow. A calibra jest warta 10 tys jezeli tak bardzo chcesz wiedziec.
        • Gość: Allegro Fan Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 14.03.06, 18:45
          No tu już trochę przesadziłeś 10tyś? skąd ta cena? Z KOSMOSU????
          • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 18:49
            Nie z kosmosu, tyle kosztuje Calibra 16V (C20XE) z takim wyposazeniem jak ja mam w BDB stanie, owszem mozna kupic calibre za 5-7 tys ale drugie tyle trzeba bedzie w nia wladowac. Jezeli nie wierzysz ile zdrowa cali kosztuje to zapraszam na forum CT ==> forum.calibra-team.pl
    • Gość: morfi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:09
      • Gość: Ostrry Re: TUNING w CCH IP: *.hstl3.put.poznan.pl 14.03.06, 11:16
        A ja jezdze ztuningowanym rowerem na alufelgach za
        100000000000000000000000000000000 zł
      • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 16:52
        No prosze nawet fan klub mam :D Widze ze sie tobie musze podobac skoro masz na kompie moje fotki sprzed 5 lat (hahaha).
        • Gość: TDI [...] IP: 81.* / 81.210.32.* 14.03.06, 18:32
        • tdci [...] 14.03.06, 18:41
          • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 18:44
            A piszcie sobie dzieci, piszcie. Moze wam ulzy.
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:12
      1600euro~!?
      • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 19:20
        ja dalem 1500 euro, ale to i tak okazja, tydzien czasu jezdzilem po niemcowni w poszukiwaniu jakiegos dobrego auta. udal mi sie kupic calibre od mechanika z serwisu opla. jak narazie jestem bardzo zadowolony.
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:41
      Powiem tyle ze jakis gó..arz was prowokuje a wy się goraczkujecie olejcie to
      • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 20:09
        Ja tam mam zwale z nich bo sami siebie osmieszaja, ale pewnie masz racje, jakbysmy nie odpisywali to by zamilkli, a tak maja dzieci radoche :P
      • Gość: osama Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 14.03.06, 20:15
        te malinos schowaj sie nastepny tuningowiec haha
        • Gość: pit Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 14.03.06, 21:56
          a ty Osama pewnie ztuningowanym rowerem albo hulajnogą jezdzisz... Znam
          Rademala dobrze i powiem ci tyle że gust co do tuningowania ma wspaniały...
          jeśłi chodzi o tuning to zawsze słucham jego rad bo są fachowe... Pozdro
          Rademal!! acha Radzio zdecydowałem się już i kuopię takie auto jak mi radziłeś
          ( wiesz o jakie chodzi...:P) nie będę pisał marki bo jeszcze jakiś fajfus sie
          przyczepi...POZDRO dla normalnych
          • qualin Re: TUNING w CCH 14.03.06, 22:36
            Uchyl rabka tajemnicy, chociaz napisz jaki silniczek bedzie w nim siedzial.
            A co do forum to nawet jakby ktos kupil sobe Bugatti Veyron'a to i tak by go ludzie tutaj zbluzgali ze gowno kupil i szpanuje. Trzeba nauczyc sie nie zwracac uwagi na tych obsmarkanych szczurkow.
            • Gość: pit Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 14.03.06, 23:05
              dokładnie Qualin wszystkich by zjadła zazdrość i by wypisywali bzdury... Powiem
              krótko trzeba się cieszyć tym co się ma i co najwarzniejsze musi Tobie się
              podobać reszte trzeba mieć w głębokim powarzaniu... Ja wychodzę z
              założenia: "może i mam gó.., ale tyłek wozi i jest to moje autko a nie mamusi
              czy tatusia..."
              to napisałem sam jeżdże autkiem mamy ale wkrótce kupię swoje (kadetta GSI)
              teraz coniektóre osoby mnie zjadą ale powiem z góry mam to w DUPIE mi się ma
              podobać a nia wam i to ja tym bedę jezdził i nic wam do tego. POZDRÓWKA lda
              normalnych...
              • qualin Re: TUNING w CCH 15.03.06, 08:29
                Dobry wobor autka, ja sam tez mialem kadetta jako pierwsze auto. Jest tani w utrzymaniu, a GSi zapewnia juz duza radosc z jazdy. Z jakim silnikiem kupujesz ? C20NE (8V 115 KM), C20SEH (8V 129 KM) czy moze C20XE (16V 150 KM) ?
                Te dwa pierwsze sa bardzo tanie jezeli chodzi o czesci i sa dosyc malo awaryjne, natomiast 16V jest to juz silnik ktory pozwala na naprawde szybka i dynamiczna jazde, czesci do niego sa troche drozsze niz do 8V ale za to jest bardziej ekonomiczny, ja mam taki silniczek w Cali i na trasie potrafi spalic nawet 6 litrow na 100 km.
                Najlepiej wejdz sobe na to forum: forum.ktk.prv.pl tam sie dowiesz wszystkiego co powinienes o kadecie wiedziec.
                Pozdrawiam.
                • Gość: pit Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 15.03.06, 15:38
                  ja kupuję V8 115km bo 150 konnej nie moę nigdzie znaleśc a jak już znalazłem to
                  niestety ceny są nie na moją kieszeń.POZDRO
    • Gość: jesli mnie zlapies [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 00:33
      • Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 01:00
        nie wiem czy to do mnie czy nie. ale z pewnością nie jestes moim kolegą i nie
        odpisałes jakim autem jezdzisz. i dlaczego sie z wszystkich zbijasz idioto!
      • qualin Re: TUNING w CCH 15.03.06, 08:34
        Ty sie chyba zakochales we mnie ze tak foty wrzucasz, najlepsze jest to ze nawet ja nie mam juz takich starych fotek na kompie, no ale widze ze jestes moim fanem od dawna skoro je posiadasz. Moze wrzucisz cos bardziej aktualnego :P
        Musze cie od razu zmartwic lepiej znajdz sobie inny obiekt zainteresowan bo ja niestety nie jestem taki jak ty, jakos zawsze wolalem kobiety od facetow no ale masz prawo o odmiennosci seksualnej przeciez zyjemy w wolnym kraju. Takze nie staraj sie bo i tak nie masz u mnie szans (hahaha).
    • Gość: jesli mnie zlapies Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:34
      img122.imageshack.us/my.php?image=qualin65uj.jpg
      • qualin Re: TUNING w CCH 15.03.06, 11:15
        WOW, i co myslisz ze ludzie nie wiedza jak wygladam, przestan sie podniecac tymi fotkami bo i tak sa stare jak swiat.
        • Gość: TDI Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 15.03.06, 13:34
          fotki moze sa stare ale morda taka sama
    • Gość: jesli mnie zlapies Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:10
      Ostatnie z sesjiii

Nie 5 lat a maks 3!~

img122.imageshack.us/my.php?image=qualin7fz.jpg
      img122.imageshack.us/my.php?image=qualin53fo.jpg
      • Gość: CHEŁMNIANIN Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 15.03.06, 17:40
        Do: "jesli mnie złapiesz":

Ty koleżko nie wiem czy wiesz ale łamiesz prawo zamieszczając czyjeś fotografie
        na publicznym forum bez zgody osoby ze zdjęcia.
        Możesz za to beknąć jeżeli koleżka Qualin sie na ciebie wrukwi i będzie miał
        kaprys to może ci nawet sprawe w sądzie wytoczyć a TY ją bez żadnego ale
        Przegrasz.
        Na wniosek prokuratury Twoje IP komputera oraz Mac-Adres karty sieciowej może
        zostać odszukane w logach przez admina tego forum. W taki oto prosty sposób
        zostaniesz namierzony i wszyscy sie dowiedza kim ty cwaniaczku jestes.
        A spróbuj kogoś z imienia i nazwiska zbluzgać i niech przypadkowo zdarzy się
        tak że napiszesz coś o mnie - to ja nie bede miał żadnych przeciwwskazań zeby
        narobic ci kłopotów i zarządać odszkodowania które sąd mi przyzna twoim
        kosztem.

Wiem cos o tym gdyż moja matka pracuje w prokuraturze.

Wiec nie radze tyle błuźnic i sugeruje abys wszystkich o których pisałeś
        Przeprosił!!

To tyle z mojej strony.
        Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy "pojechanych" przez "Jesli mnie
        zlapiesz".
    • Gość: jesli mnie zlapies Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:24
      przepraszam
      • Gość: mk2 Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 15.03.06, 20:56
        a tu nastepny idiota to tylko on czyli ha ha jaklie
        pozyfotka.pl/osoba.php?id=609551
        • Gość: HH Re: TUNING w CCH IP: *.adsl.hansenet.de 16.03.06, 18:56
          'ten jesli mnie zlapiesz'- to jakis porabaniec! powienien ostro po pysku
          dostac, ale z pewnoscia nigdzie dupy nie rusza z przed komputera, a tatus i
          mamusia gloszcze go po glowce do snu... ped*l
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:13
      Wojska Polskiego jakies auto sadzi na czołówke...NIEŁADNIE :P
      • qualin Re: TUNING w CCH 17.03.06, 23:27
        Ze niby ja ?? :P Niemozliwe ;)
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 01:08
      Ktoś za dużo ogladał TVN turbo...

Pozdroo
    • Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 11:03
      poczekajcie do lata. w chełmnie pojawi sie super fura. "znawcy tuningu" tacy
      jak np. knap czy inni naprawde beda mogli sie schowac z tymi swoimi samochodami
      typu "podworkowy tuning". takiej fury w chelmnie jeszcze nie bylo i nie bedzie.
      • Gość: AMG Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.03.06, 11:58
        ZA DWA TYGODNIE BEDZIE W TYM CCH MERCEDES 500SL AMG 2003 ROK Z 460 KONNYM
        SILNIKIEM PISZECIE SMIESZNE OPOWIASTKI ZE SWIATA TUNINGU MICHAL.S.
        • Gość: Ostrry Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:51
          poczekajcie az sprzedam nerke i lewe pluco...
        • Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:04
          do AMG: w tuningu nie o to chodzi by miec najlepsze, najmocniejsze,
          najładniejsze auto. a o to by przerobić auto na swoj własny indywidualny
          charakter, a licytacje w stylu czyje auto jest najlepsze sa idiotyczne,
          dziecinne.....
          • qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 14:15
            Dokladnie :]
          • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.03.06, 16:01
            no jemu już właśnie amg stjuningowało mercedesa
            • Gość: HIHIHIIIH Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:53
              Tuningujcie te swoje golfy bo macie konkurencje w Chelmnie jest CTR ktory
              w .6.6 sek robi setke bedziecie musieli sie niezle nadlubac zeby mu dorownac :D
              hihii
              • qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 19:35
                To ja sie pochwale ze wczoraj stanalem na swiatlach w toruniu z Corrado VR6 2.8 178 KM, do konca 3go biegu szlismy praktycznie rowno, koles sie wysunal moze o 40 cm, poznije z rolowanego z 80 km/h na odcieciu 4 biegu wskoczylem przed niego, poczym puscilem gaz przed zakretem i koles mnie wyprzedzil odstawiajac na jakies 5 dlugosci. spotkalismy sie na swiatlach w lysomicach i po krotkiej gadce czekalismy znowu na zielone :] niestety spalilem start po mielilem na 1 i 2 i zostalem z tylu, ale nie oddalal mi sie zbytnio. Tak wogole to koles sie niezle zdzwiwil jak mu powiedzialem jaki mam silnik.
                • Gość: PIT Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.03.06, 20:38
                  Widzisz Qualin nie zawsze liczy się MOC. Umiejętności też sie liczą: to jak
                  ruszasz jak zmieniasz biegi i w jakich momentach...wszystko to się liczy a
                  dopiero potem moim zdaniem jest MOC
                  • qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 20:43
                    Zgadza sie. Jezeli chodzi o przyspieszenia to najwazniejsze sa Nm a nie KM.
                    No i oczywiscie trzeba umiec wykorzystywac moc swojego auta.
                    • Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 20:53
                      Mowisz ze nie przyspiesza sie momentem a nie moca to odpowiedz mi czemu sie
                      tunninguje auta zawsze tak aby mialy wiecej mocy a nie momentu??? A druga
                      kwestia jest taka ze jesli twierdzisz ze sie przyspiesza momentem to samochody
                      nawet soft turbo np 1.8T vw ma zdecydowanie wyzszy moment niz np 1.8 integry
                      Type-r ktora jest NA czyli niedoladowana ale bez problemu taka integra radzi
                      sobie np z golfem 4 z tym silnikiem :) a ma duzo nizszy moment :)
                      • Gość: PIT Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.03.06, 21:16
                        Heh zdaża się:P:P Najlepsze przyśpieszenie otrzymuje się utrzymując obroty
                        pomiędzy max NM i zmiana na wyższy bieg przy max KM... Jeśli chce się otrzymać
                        najlepsze przyśpieszenie swojego auta to trzeba znać jego parametry ( najwyższy
                        NM i KM)Ja powiem że moc się nie liczy bo autem swojej mamy z pod swiateł w
                        Bydgoszczy objechałem Vectre 1.6 ( wersje A) o długość maski mimo że autko
                        starej ma tylko 0.8 cm3 i 41ps
                      • qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 21:23
                        Po pierwsze jak sie podnosi moc to i moment idzie w gore, pozatym nie kazde auto posiada max moment od samego dolu. Jezeli masz max moment juz od dolu to powinienes objechac samochod ktory ma wyzszy moment ale np od 4-5 tys. Czyli twoje auto ciagnie bardzo dobrze juz od samego poczatku a to drugie dopiero po osiagnieciu odpowiednich obrotow. mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.
                      • qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 21:23
                        I nie zapominajmy jeszcze o masie pojazdu oraz wspolczynniku oporu powietrza.
                        • Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:18
                          Masy pojazdow podobne a integra ma zdecydowanie wyzej umieszczony moment niz
                          ten golf i do tego o wiele mniejszy :) czyli golf powinien ja objechac a ma
                          plecy nieziemskie do Integry
                          • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 21.03.06, 08:14
                            ładne teorie tutaj powstaja - momentem sie przyspiesza a moc nie ma znaczenia
                            itd :D wezcie se jakies poradniki mechanika przeczytajcie, bo chyba wiekszosc
                            tutaj nie bardzo sie orientuje co to w ogole jest moment obrotowy
    • Gość: PIT Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.03.06, 21:23
      Qualin napisz do mnie na tego maila Ale180@wp.pl
      Bo widzę że można z tobą nawiązać znajomość i się troche nauczyć bo ja
      właściwie jestem młody i dopiero uczę się o przeróbkach itd
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:24
      Czynników jest wiele...
      Trakcja
      Moc
      Moment
      Przełożenia
      Masa
      Wielkosć kół
      Opór

Wracajac do tego Lanosa 160 z NA 1600? Takie moce zaczynają sie w klasie super
      1600cm i to wynik nierealny po modyfikacjach o jakich piszesz. No moze i realne
      ale nie za te pieniadze i nie do jazdy na codzień. Co innego turbo
      • qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 22:43
        O to samo mi chodzilo :]
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:44
      wracając do Hondy...

Taki Civic VTI 1.6 3d po zabiegach odchudzających, drażek SS kręci setkę w 6,661
      • Gość: Polecam Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 00:37
        Forum streetracing kolega tam opisuje swoja cife 1.6 vti w sedanie !!! ktora ma
        ponad 190 koni NA a na kompresorze ktory naprawde lekko dmucha okolo 0.4 bara
        juz ma spokojnie ponad 200 ps :) co wazne mierzone na kolach !!! Jego cifa robi
        160 km/h w 14 sekudnd :) i nie jest odelzona 60 mil w 6 sekund :) I zaznaczam
        ze to jest 4 drzwiowy nieodelzony sedan z silniczkiem o smiesznej pojemnosci
        1.6 litra!!!!
        • qualin Re: TUNING w CCH 20.03.06, 08:00
          Moze i pojemnosc smieszna ale silnik jak najbardziej powazny, tu nie ma co porownywac vteca z ecotekiem z lanosa nawet bo to zupelnie inna szkola jazdy jest.
          • Gość: Ostrry Re: TUNING w CCH IP: *.hstl3.put.poznan.pl 20.03.06, 09:12
            VR6 rzadzi :D, silnik ociosany toporkiem i wygladzony mlotkiem :D
            • qualin Re: TUNING w CCH 20.03.06, 09:16
              Gratuluje udanego swapa, jakiego VR'a dokladnie wsadziles 2.8 czy 2.9 ???
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:54
      jeszcze tak daleko nie jest, ale wszystko jest na dobrej drodze o ile wiem sa
      jakies kompilkacje :/
      • qualin Re: TUNING w CCH 20.03.06, 11:06
        Ja sie dzisiaj dowiedzialem ze juz jest VR wstawiony i golfik smiga.
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:15
      to albo jestm do tyłu z informacjami albo pomylilismy gosci co prawda dawno sie
      nie widziałem z Osryym
      • qualin Re: TUNING w CCH 20.03.06, 11:29
        Ja sie od michala dowiedzalem bo rozmawial z ostrym na gadu rano. podobno otry ma byc w weekend w cch wiec bedzie sie mozna przekonac jak przekladka poszla.
        • Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:33
          powiem Wam, że bedziecie zaskoczeni jak zobaczycie bolida Ostrrego hahah :)
          • Gość: pit Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 20.03.06, 22:48
            Znam Ostrrego ale nie znam jego planów odnośnie autka... wolę nic nie wiedzieć
            żeby potem być zaskoczonym...POzdra VW iam i powodzenia w modyfikacjach...
    • Gość: rademal Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 09:29
      co za bzdura moc tak samo jak moment determinuje przyspieszenie i osiągi
      • qualin Re: TUNING w CCH 21.03.06, 10:06
        No tak, ale niektorzy mysla ze przyspieszenie zalezy tylko i wylacznie od mocy auta.
        • Gość: Ktos Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 11:13
          Oczywiscie ze nie tylko od mocy ale w wiekszosci :) Sprobuj odp na pytanie jak
          to sie dzieje ze te 3.0 litrowe silniki formuly 1 maja po 800ps i tylko
          100nm!!!!!!!!!! w takim razie z taka octawka tdi ma ostro po gaciach ????
          hihihi
          • qualin Re: TUNING w CCH 21.03.06, 12:34
            Od poczatku roku 2006 wycofane zostaly z formuly 1 silniki o V10 o pojemnosci 3 litrow, zasapione one zostaly silnikami V8 2,4 litra. spowodowane to zostalo zwiekszeniem bezpieczenstwa na torze poprzez zmniejszenie predkosci jakie bolidy osiagaja. 100 Nm ciekawe skad ty to wziales, chyba polknales jedno zero.
            • Gość: ja Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 15:06
              Ku....a qualin aleś ty głupio mondry. po...y z was i tyle wykłucacie sie o
              bzdury to jest temat tuning a nie kto mądrzejszy palanty
              • Gość: pit Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 21.03.06, 15:34
                Ty "Ja" powiedziałeś co wiedziałeś więc tobie juz dziękujemy ile masz latek 15??
                16?? jezdzisz rowerkiem?? czy moze masz 19 latek i maluszka?? idź koleś forum
                jest od wymiany pogladów a nie od bluzgania...
            • Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:30
              w F1 nie tylko sa silnik 2.4, dopuczczone sa tez 3.0 z elektroniczna blokada
              mocy, lecz czasy nie spadły za wiele bo teamy dopracowały aerodynamicznie
              bolidy i wychodzi na to samo...
              • qualin Re: TUNING w CCH 21.03.06, 17:04
                Zgadza sie, ale to chyba tylko jeden team jezdzi 3 litrowkami jeszcze z tego co pamietam.
                Dowiedzialem sie wkoncu ile Nm maja silniki w F1, okazuje sie ze nie 100 jak tu pisal pewien ktos, ale wg nowych przepisow 1320 Nm, wiec duzo duzo wiecej niz 100 :]
          • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.oce.pg.gda.pl 21.03.06, 15:55
            te 3.0 mialy ponoc okolo 950 km przy okolo 18 tys obr, wiec nie jest mozliwe
            zeby moment byl 100 nm.
            moc = moment * predkosc obrotowa
            z prostych wzorow wynika ze jesli silnik ten generowalby 950 KM przy 18 tys obr
            to moment przy tych obrotach wynosilby okolo 370 nM.
            • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.oce.pg.gda.pl 21.03.06, 15:58
              przy czym nie jest to moment maxymalny. ten pewnie jest troche nizej przy
              takich obrotach aby po zmianie biegu na wyzszy wejsc akurat na obroty z
              maksymalnym momentem - tak jak to powinno byc w sportowym silniku
              • Gość: CCH Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 21.03.06, 17:40
                CZESC WAM CZYTAM OD JAKIEGOS CZASU WASZE FORUM JESTEM TAK JAK WY PASJONATEM
                TUNINGU I WSZYSTKIEGO CO Z NIM ZWIAZANE <NO MOZE NIE WSZYSCY NA TYM FORUM>
                ODNISNIE TEGO LANOSA 160KM LEKKA FANTAZIA MAM SAM LANOSA ZACZYNAM GO
                MODYFIKOWAC MAM CHIP FIRMY "EVERPOL"DALO TO ZALEDWIE 19KM STOZEK "KING DRAGON"
                SWIECE ZAPLONOWE "SPLIT FIRE" CHCE JESZCZE WSTAWIC UKŁAD WYDECHOWY PRZELOTOWY
                WRAZ ZE STRUMIENICOĄ "JONEA'S"I MAM NADZIEJE ZE WYCIAGNE 130 MOZE 135KM A MOZE
                BEDZIE CIEŻKO
                • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 21.03.06, 21:40
                  naklej se jeszcze naklejki z logo tych wzsystkich firm wtedy mocy przybedzie.
                  a 160 ps z 1.6 bez doladowania nie jest niemozliwe
            • qualin Re: TUNING w CCH 21.03.06, 16:20
              Cos mi sie nie zgadza w tych obliczeniach, czy moment nie powinien byc wiekszy od mocy ? Ja mam 150 KM a momet max. 197 Nm.
              Dla przykladu Bygatti Veyron ma 1001 KM i przy 2200 obr/min moment wynosi 1250 Nm. Ale jakby nie bylo to i tak nie jest mozliwe zeby samochod formuly 1 mial tylko 100 Nm.
              • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.oce.pg.gda.pl 21.03.06, 16:33
                ze moment ma byc wiekszy to nie jest regula. w normalnych silnikach drogowych
                tak rzeczywiscie najczesciej jest, bo predkosci obrotowe przez nie osiagane nie
                sa duze, jednak w miare wzostu predkosci obrotowej rosnia tez straty momentu.
                wzór na moc w kW(kilowat = 1,35 KM) jest taki : P = moment skrecajacy(czy tam
                obrotowy) [w kWs - kilowatosekunda ] x predkosci obrotowa [ obroty na sekunde ]
                x 2 x PI
                • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.oce.pg.gda.pl 21.03.06, 16:37
                  aha
                  1 kWs = 1000 nM
              • Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:57
                qualin ale zaswieciles bolidy f1 maja przy 18 tys okolo 320 nm :D czyli nie
                1320nm buhahahah a to sto podalem dla przyblizenia koles :) Czyli co octavka
                tdi zjada F1 bo ma wyzszy moment ???????? hihihi oj qualin........ zaraz pewnie
                powiesz ze nie bom jest ciezsza buahahah 1320 nm z silnika NA 2400 cm3 pokaz mi
                taki buahahahh
                • qualin Re: TUNING w CCH 22.03.06, 00:17
                  Ty wiesz swoje a ja swoje, nie chce mi sie tobie niczego udowadniac. I faktycznie 100 to naprawde niezle przyblizenie z 320 naprawde. Bolidy F1 z silnikami 2,4 nie kreca sie do 18 tys tylko do 16500 obr/min, i skoro z takiego silnika wyciska sie 7xx KM (bo tyle teraz maja) to dlaczego twoim zdaniem nie moze byc w nich max moment obrotowy ok. 1000 Nm ? Jakos mi sie nie wydaje zeby bylo to 320, jezeli potrafisz to udowodnic to prosze bardzo.
                  • Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 22.03.06, 00:26
                    v8mki osiagaja 20 tys obr/min. podczas wyscigu kierowcy kreca je do 19 tys.
                    v10tki osigaly okolo 19 tys. a do 16 tys z groszem kreca sie v10tki
                    zeszloroczne uzywane w tym sezonie tylko przez torro rosso - maja ogranicznik
                    obrotow aby miec moc mniej wiecej na poziomie tegorocznych v8.
                    a wytworzenie 1000 nm z silnika o pojemnosci 2.4 litra nie jest za bardzo
                    mozliwe. moment zalezy od cisnienia wywolywanego na tlok i od pojemnosci
                    skokowej, wiec po pierwsze silnik jest za maly, po drugie gdyby mial
                    odpowiednie cisnienie pewnie by szybko sie rozlecial
                  • Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:24
                    Tak qualin jesli masz podstawowe dane to sobie latwo to obliczyc jak jestes
                    taki madry a 320 nm to gorna granica !!! jesli mowisz ze okolo 16500 to bede
                    mialy jeszcze mniej :]
    • Gość: CCH Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 21.03.06, 18:26
      ALE CO NAM DA W CCH TUNING JAK SIE DA JEZDZIC 20Kkm/h na kołach 15" bo szybciej
      to idzie jedynie sobie balaganu narobic ku.. wzieli by sie za nasze drogi
      zakladam forum chelminskie drogi dopiszcie co myslicie
      • Gość: nnn Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:15
        dokladnie by sie mogli wziasc za te drogi!!a widzieliscie moze taka czarna BMW
        z bialymi progami i czarymi szybami i spolierami?jakos jej teraz nie
        widac.gosciu podobno chcia ja sprzedac?slyszalem ze nawet niala pizde i ostro
        palila gume.
    • Gość: niepowiem Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 00:42
      Engines
      For 2006, engines are reduced in size from the previous 3-litre V10s to 2.4-
      litre V8s. The aim is to reduce costs and improve safety. With similar engine
      speeds, the change is expected to cut peak power by around 200bhp, which in
      turn is likely to add around three to five seconds to lap times at most
      circuits. The FIA may allow some teams to use 2005-spec V10s if they do not
      have access to competitive V8. The FIA will enforce a rev limit on any V10s to
      ensure performance is comparable with that of a V8.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka