GoĹÄ: Zibi5 IP: 80.51.140.* 17.10.08, 19:54 Tak własciwie to co oni robią? Wiem, wiem - z samochodu nosa nie wytkną. Strażnicy prawa czy strażnicy bezprawia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ?? Re: Nasza straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.08, 18:37 nic nie robią ! tylko są. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EMMM Re: Nasza straż miejska IP: 80.51.140.* 18.10.08, 18:52 ponownie proponuję odwołać się do poprzednich wątków o podobnej treści, gdzie strażnik miejski przyznaje się, że się bał interweniować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Re: Nasza straż miejska IP: *.chelmno.mm.pl 18.10.08, 19:02 N Niech ktoś logicznie uzasadni potrzebę istnienia s\S. M. w Chełmnie. Z mojej informacji wynika , że Straż złapała się za najwygodniejszy kawałek czyli mandaty za parkowanie. Gdyby p. Burmistrz pofatygował sie i sprawdził jak to się ma do zadań powierzonych S.M. to zapewne okazało by się, żę 95 % mandatów jest za parkowanie. Ładują mandaty czy jest potrzeba czy nie. Wiadomo że od menela można oberwać w p..sk, po co się nararzać. Proponuję aby wypowiadać się na tym forum czy nie szkoda naszych pieniędzy na tą pseudo " straż". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gruzin Re: Nasza straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 09:09 Czesto widze jak samochód "straży" służy jako taxi.Panowie rozwożą sie do domów po pracy i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EMMM Re: Nasza straż miejska IP: 80.51.140.* 19.10.08, 13:22 Dokładnie, poza tym w trakcie pracy udają się do domu, żeby coś zjeśc, sama widziałam i jestem pewna, bo znam tego Pana, ponadto niejednokrotnie zdarzyło mi się widzieć strażnika po pijanemu - po pracy są cywilami, ale ich karać mandatami nie wolno,a są wizytówką miasta, która ma dawać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: Nasza straż miejska IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.08, 16:44 jaki kierownik, tacy pracownicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Nasza straż miejska IP: 193.201.18.* 20.10.08, 09:35 Proponuję podejść do urzędu miasta, tam zaraz po wejściu (drugie drzwi po lewej stronie) znajduje się siedziba straży miejskiej. Można wejść zapytać. To, że jakiś niedoinformowany internauta wypisze głupoty na forum to jest smutne, ale jak inni jeszcze mu przytakują to już brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: POLAK Re: Do aaa IP: 89.127.168.* 20.10.08, 10:31 ZLOTY TEKST I TAK TRZYMAC BRAWO !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zibi5 Re: Nasza straż miejska IP: 80.51.140.* 20.10.08, 10:47 No i mamy strażnika na forum!!!! Więc - czy jesteście poza prawem? Jeżdżenie (nie chodzenie!) po chodnikach (skróty przy bramce pod UM, po Plantach to też przestrzeganie przez Was prawa? Szalejący po Grudziądzkiej rowerzyści, pijący pod Waszymi(prawie) oknami na Plantach menele to obrazek codzienny. A co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Nasza straż miejska IP: 193.201.18.* 20.10.08, 13:30 Nie jestem ze straży miejskiej, ale znam ich dość dobrze. Wiesz kiedyś był dym w gazetach, bo ktoś napisał, że policja złapała go, gdy jechał 180 km/h, więc przekroczyła prędkość, gdy go dogoniła i jeszcze zatrzymała. Skarżył się dodatkowo, że policjanci przejechali podwójną ciągłą itp. Uważasz, że nie mieli do tego prawa? Proponuję jednak dać Straży miejskiej spokój. Niech się zajmie swoją pracą, można się tam zatrudnić i sprawdzić co robią. Pamiętaj, że to nie grupa antyterrorystyczna do łapania nagroźniejszych przestępców tylko organ wspomagający pracę policji. Straż miejska zajmuje się utrzymywaniem porządku w miejsach publicznych, nadawaniem mandatów za wykroczenia drogowe itp. Tak by policja zajmowała się poważniejszymi sprawami. Jakoś nie zauważyłem, by nie wypełniali swoich obowiązków. Czym chcesz by się zajmowali niż ściąganiem pijaków, dawaniem mandatów za parkowanie, interweniowaniem podczas bójek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Re: Nasza straż miejska IP: *.chelmno.mm.pl 20.10.08, 15:32 Dać im białe otoki na czapki i sprawa załatwiona , nikt nie będzie miał wątpliwości że to Ruch Drogowy. Panie Burmistrzu jeśli się Pan ze mną zgadza to sprawa jest jasna. Jednak radził bym przypomnieć sobie uchwałę RM o powołaniu SM w Chełmnie i ciążących na niej zadaniach a wtedy sprawa będzie jasna, że nie tylko winni pilnować z przesadą miejsc parkngowych ale przde wszystkim pilnować porządku na ulicach miasta Chełmna. Piszę to p. Burmistrzu pod rozwagę, wybory blizko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: allan Re: Nasza straż miejska IP: *.chelmno.mm.pl 20.10.08, 18:38 zgadzam sie z opiniami mojch dyskutantow straz miejska jest tylko do wreczania mandatow za zle parkowanie nie wazne gdzie ale oni zawsze maja rACJE SA BESZCZLNI I PROBUJA CIE PRZEKONAC ZE MAJA RACJE NIE WAZNE CZY TO POCZTOWY SAMOCHOD CZY KTOS KTO W CHELMNIE JEST PORAST PIERWSZY WSZYST CY NAZEKAJA NA PRACE LUDZI MAJACYM IM POMOC ICH SZEF JEST OK ALE NIECH PILNUJE SWOICH LUDZI ONI SA DLA NAS OBCI PANIE BURMISTRZU POROZMAWIAJ Z PODLEGLUMI SOBIE PRACLOWNIKAMI A BEDE GLOSOWAL ZA TOBA PODOBA MNIE SIE TWOJE POSTEPOWANIE I DECYZJE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ksinta Re: Nasza straż miejska IP: 195.47.201.* 01.09.22, 11:47 Trzeba zrobić wszystko aby zlikwidować ten nikomu niepotrzebny ale jakże kosztowny twór w naszym mieście. Sama byłam świadkiem dwie blondyny z tego kabaretu pastwiły się nad jakąś kobietą bo sobie marchewkę i ziemniaki sprzedawała. A obok nastolatkowie rzucali śmietnikami. Do nich nie podeszły udawały że nic nie widzą. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
pjekarnik Re: Nasza straż miejska 06.09.22, 15:55 Potrzebni to są. Potrzebne jest również żeby wykonywali swoje obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś