Dodaj do ulubionych

Ksiądz na kolędzie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:07
Zastanawiam się czemu służy "instytucja" kolędy, skoro ksiądz od wejścia ma
taki rozbiegany wzrok w poszukiwaniu koperty że się na modlitwie nie może
skupić.Czy to jest sens kolędy??
Wkurza mnie to
dlatego na moim stole koperty nie będzie!
Obserwuj wątek
    • Gość: :] Re: Ksiądz na kolędzie IP: 83.2.11.* 11.01.07, 14:15
      wow
      a po co koleda?
      po co ksiadz?
      po co kosciol?
      po co wiara?

bo tak sie juz przyjelo i tak wszyscy...?
    • Gość: Kil Re: Ksiądz na kolędzie IP: 83.2.12.* 11.01.07, 14:17
      PRAWDA. U MNIE WZIĄŁ KOPERTĘ I SIE POMYLIŁ I WZIĄŁ PUSTA. WRUCIŁ SIEI MIAŁ
      PRETENSJE. ZAWSZE NA RELIGI WYDAWAŁ MI SIE BEZCZELNY ALE TO JUZ PRZESADA
      • Gość: jojo Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:36
        hahaha
        To ciekawe jak się mógl pomylić??!!!
        Zostawiasz pustą kopertę obok pełnej i karzesz wybierać???
        HAHAHa

To dopiero szczyt obłudy - dawać pustą kopertę!
        Nie chcesz to nie dawaj i tyle! Albo wogóle nie wpuszczaj ich do domu, ale po
        co ta obłuda???
        • Gość: czasami nie miła Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:41
          Jakoś jestem przyzwyczajona że ksiądz nie tylko przychodzi poświęcić dom i dać
          błogosławieństwo jego mieszkańcom ale też wejść w jakiś kontakt ze swoimi
          parafianami, szczególnie kiedy niedlugo tu "stacjonuje" a ten gbur nawet kilku
          zdań nie zamienił. jestem osobą wierzącą ale koperty nie daję bo im się powodzi
          lepiej niż mnie.
          • Gość: dosia Re: Ksiądz na kolędzie IP: 83.2.11.* 11.01.07, 14:48
            nie dajesz i też dobrze!Najważniejsze że w coś wirzysz?
        • Gość: aqua Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:21
          jojo - masz rację! ludzie psioczą na innych, a sami są zakłamani do cna! ...a
          jeśli chodzi o te koperty - może to była "gra w ciemno"? dobrze że nie trafił
          na "-100%" :P
          • Gość: kolenda;) Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:51
            ja mam dziś kolędę- znowu przyjdzie i zacznie walić pytaniami- gdzie pani
            pracuje, gdzie się uczy? itp. itd. Niech se to zapiszą- i więcej nie zadają
            takich idiotycznych pytań.
            • Gość: fgghk Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:21
              yo co roku to samo
              • Gość: ktosiek Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.01.07, 15:10
                A chodzi Ci o książy z jakiej parafii???
                • Gość: Paulina D Re: Ksiądz na kolędzie IP: 80.51.140.* 12.01.07, 16:19
                  Nie rozumiem was ludzie , jeżeli nie chcecie nie musisice przyjmowac
                  kolędy ,tak samo nie musicie na stole zostawiać koperty , każdy z was dorabia
                  sobie tylko jakieś chore teorie ,a nikt z was nie ma odwagi nawet się
                  podpisać , aż smutno ,że Chełmno reprezentują właśnie tacy ludzie.
                  • Gość: bleble Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:33
                    byla już kolęda- ksiądz nie siedzial nawet 5 minut. tylko stwierdzil oj taka
                    znajoma twarz więc zapytał gdzie pani pracuje. nie raczyl zapytać nawet o
                    pozostalaych domownikow dlaczego ich nie ma. wiec sama to powiedzialam bo o
                    dziwo by siedzial i nic nie mowił. parafii nie podam.
    • Gość: kormoran21 Re: Ksiądz na kolędzie IP: *.dwtele.pl 13.01.07, 06:32
      Ja jak byłem małym chłopcem no powiedzmy wtedy miałem 10 lat to księdzu
      przylepiłem koperte do stołu.Kuzyn który mieszka w Chełmnie jak się spotkamy to
      się z tego śmiejemy to były czasy,obecnie od kilku dziesięciu lat mieszkam na
      południu Polski nigdy nie lubiałem kleru,wolę dać jałmużnę biedakowi pod murem
      jak klerowi do burdelu.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka