Dodaj do ulubionych

tesco oszukuje!!!

IP: 80.51.140.* 30.04.07, 17:27
po ostatniej wizycie w chełmińskim Tesco stwierdziłem iż ceny na półkach nie
zgadzaja sie z cenami na paragonie. UWAZAJCIE!!! Przy takim obrocie ludzi
kazde grosze zmieniaja sie w gigantyczne sumy w skali miesiaca.
Obserwuj wątek
    • Gość: kalina Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.11.* 30.04.07, 17:52
      tak ma pan racje że ceny są inne na półkach ale w polo jest tak samo

• Gość: oburzony Re: tesco oszukuje!!! IP: 80.51.140.* 30.04.07, 18:06
        ktos powinien zajac sie tymi oszustami. to jest normalne wyłudzenie!!!! na to
        jest paragraf!!!
        • Gość: mall Re: tesco oszukuje!!! IP: 80.51.140.* 04.05.07, 20:29
          bardzo mi przykro ale nauczcie się czytać ceny
          • Gość: ktos Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 04.05.07, 22:28
            sam sie naucz. kupowalem 2 melony i byla cena 1,99 zl/szt. a na paragonie 3,99 i
            po wyjasnieniach okazalo sie ze te sa z nowej dostawy i ich nie dotyczy cena
            ktora byla wywieszona. takich przypadkow jest tam sporo dlatego trzeba dokladnie
            patrzec na paragon, jakbyl tam leader price tez sie takie szopki zdarzaly, ale
            teraz to jest czestsze zjawisko.
            • Gość: Kupiec Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.11.* 06.05.07, 07:32
              Doświadczyłem tego samego i zapytałem w kasie skąd ta różnica cenowa?
              Kasjerka odpowiedziała, że w tygodniu była promocja produktu i nie zdażyli
              zmienić ceny na półkach.I co wy na to?
              • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:03
                ceny zmieniaja sie w ciagu tygodnia zbyt szybko wiec nie zawsze jest mozliwosc
                zeby taki duzy asortyment sprawdzac codziennie...ale klienci maja do dyspozycji
                przeciez 2 skanery do sprawdzenia ceny wiec jak cos jest niepewnego to przeciez
                nie ma problemu.no chyba ze ktos nie potrafi tego obslugiwac ;-p ale to jest
                bardzo proste.podchodzi sie z towarem do skanera, znajduje sie kod kreskowy i
                podklada pod takie okienko z czerwonym swiatelkiem ;p powodzenia ;p
                • Gość: spóła Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.8.* 18.05.07, 19:07
                  Brawo kolego, łatwiej nawet ja bym tego nie napisała... Chociaż ktoś mądry na
                  tym forum :) :P
            • Gość: spóła Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.8.* 18.05.07, 19:04
              buhahaha tak owszem tylko nie zwróciłeś ktoścku uwagi na to że są 2 rodzaje
              melonu: galia i żółty, brawo za spostrzegawczość!
          • Gość: *** Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 11.05.07, 23:51
            i to sie nazywa "syzyfowa praca"
            gratulacje pani kierownik - pokazała pani kto tu rządzi!!!
            warto było???
        • Gość: spóła Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.8.* 18.05.07, 19:01
          Witam pana oburzonego!!!! Powiem wprost, najpierw niech pan kupi sobie okulary
          to po pierwsze, a po drugie trzeba nauczyć się patrzeć jaka cena ( cenówka )
          jest do danego towaru,po trzecie jeśli nie jest pan pewien ceny to czytniki są
          nie od parady!!!! Towar zawsze jest wbijany kodem kreskowym, bądź indeksem-
          (tyczy się np warzyw ) a nigdy nie jest wbijana ręcznie cena!! My pracownicy
          Tesco i Polo Marketu jesteśmy tylko ludźmi, ceny zmieniają się co chwilkę,
          każdy ma prawo coś przeoczyć! Wy klienci myślicie że my pracownicy na tym
          zarabiamy, ale grubo się mylicie, nigdy tego nie zrozumiecie bo nie pracujecie w
          markecie, i nie wiecie na czym polegają reguły tego systemu. W Polo Markecie
          czepiacie się tego samego, nie macie pojęcia jakie czasami mówicie bzdury na ten
          temat, to jest po prostu śmiechu warte, dlatego jeśli chcecie się wypowiedzieć
          na ten temat i inny-przemyślcie to trzy a nawet i cztery razy jeśli nie
          jesteście pewni co do swojego zdania!! My chcemy sobie pozyskać klientów a nie
          ich tracić! Gorące pozdrowienia!
    • Gość: ajjjjjj Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.9.* 06.05.07, 16:07
      ojej trzeba było na policje zadzwonić
      • Gość: kilianka Re: tesco oszukuje!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.07, 18:39
        A ja zadzwonilam i mi oddali pieniadze.
        • Gość: ks Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 06.05.07, 20:21
          a gdzie zadzwoniłaś
          • Gość: vdsvdv Re: tesco oszukuje!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:03
            no rzeczywiscie jade robic zakupy a nie z kazdym towarem latac do czytnika!to
            jest obowiazkiem pracownikow dopilnowac aby cena byla ta co jest podana i zeby
            przy kasie byla taka sama no nie?
            • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:06
              no przecietnego pracownika to akurat nie jest brocha, bo on nie wie kiedy ceny
              sie zmianiaja. nie ma dostepu do bazy cen itp.
            • Gość: znachor Re: tesco oszukuje!!! IP: *.netia.com.pl 09.05.07, 13:51
              Jeżeli zaistnieje taka sytuacja ze cena na półce jest różna od tej jaka wybije
              sie przy kasie, sklep ma obowiązek sprzedać towar po takiej cenie jaka jest na
              półce!
              takie jest prawo i Tesco czy kazdy inny sklep musi sie do tego dostosowac. nie
              ma tlumaczenia ze "byla promocja" czy "nowa dostawa" musza sprzedac i oddac
              różnice. Jeżeli tego nie zrobią przypadek można zgłosić do Rzecznika Praw
              Konsumenta. Wówczas sklep może liczyć jedynie na kary finansowe :)
    • Gość: Polak Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 06.05.07, 21:23
      Nie będziesz tam wydawal pieniędzy to niebędziesz oszukiwany.Kupuj w polskich
      sklepach.
      • Gość: @@@@ Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 13:57
        w polskich sklepach czyli np.u Gwizdały???tam to jest dopiero obciach,a to nie
        tesco oszukuje tylko zatrudnia leniwych pracowników bo to ich obowiazek
        pilnować zeby ceny były aktualne na półkach o takie same w kasie
        • Gość: ks Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 07.05.07, 20:10
          zatrudnij sie na tydzień a sam sie zwolnisz wtedy zobaczymy kto jest leniwy
        • Gość: JAAAAAAAAAAAAA Re: tesco oszukuje!!! IP: 80.51.140.* 08.05.07, 09:50
          ZAPRASZAMY CHĘTNYCH DO PRACY MOŻE JAK KTOŚ POPRACUJE TYDZIEŃ TO ZMNIENI ZDANIE
          O PRACOWNIKACH TESCO TAM NIKT NIE JEST LENIWY
          • Gość: @@@@ Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:16
            ja akurat nie musze pracować tym bardziej w Tesco,ale Ty jak tam pracujesz to
            wykonuj swoje obowiązki solidnie,a jak nie dajesz rady to zwolnij miejsce
    • Gość: ;p Re: tesco oszukuje!!! IP: 80.51.140.* 07.05.07, 20:15
      Wszędzie prawie oszukują ... ale zgodzę się z tym postem ... ;/ Tak to juz
      jest !
      • Gość: Świeciak Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:44
        Jeżeli chcecie być oszukiwani to możecie być,lub biegać do czytnika z każdym
        produktem.Ja kożystam tylko z małych sklepików,jestem mile obsłużony i zdarza
        się że jak zabraknie trochę drobnych to każą donieść przy okazji.Z towarem ma
        kontakt tylko sprzedawca i ja, a nie pół Świecia które przewala chleb i
        bółki.Jeżeli to jest higena to ja dziękuję.Albo to stanie w kolejkach bo tylko
        jedna kasa jest czynna.Personel małych sklepów jest miły,grzeczny,a Panie z
        Biedronek,Tesco,Lidla to automaty i to bardzo zmęczone.Reasumując lubię być w
        sklepie gdzie jestem mile widziany i jako stały klient traktowany zawsze bardzo
        życzliwie.Wolę dać zarobić lokalnemu handlowi niż obcym korporacjom.Wierzę że
        jeszcze przyjdą dobre dni dla małego handlu.
        • Gość: do świeciaka Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:18
          uwaga pisze sie bułki a nie "bółki"pisze sie korzystać a nie "kożystać"
    • Gość: ja Re: tesco oszukuje!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 10:42
      Buczu ale jak ja robię masowe zakupy to nie mam czasu biegać z każdym produktem
      do czytnika. to było by chore.
      • Gość: mieszkaniec CCH Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.11.* 08.05.07, 12:47
        Zgadzam się ze Świeciakiem...Ehh nie ma to jak kupywac w małych sklepach,
        właścicielom (niektórym heh) zależy na klientach, bo są to przeważnie
        znajomi...sąsiedzi...! Indywidualnie kupują towary, a nie jak w tych wielkich
        marketach, kierują się jedną zasadą-byle zyskac, jak najmniej przy tym tracą.
        Produkty nie znanych marek, przekręty cenowe i Bóg jeden wie co jeszcze nam
        wkręcają! Ja tam zawsze robie zakupy u siebie na osiedlu, np u Grubego albo w
        Aro, Elbo, tam przynajmniej jak coś nie pasi, to można isc do szefa i załatwic
        wszystko bezkonfliktowo i bezstresowo heh. Było by zapewne jeszcze lepiej, gdyby
        nie fakt, że te giganty zabierają klientów lokalnym spożywczakom, na czym traci
        cała nasza gospodarka. Smutne...ale to tylko Polska. Może doczekamy lepszych
        czasów heh
        • Gość: @@@@ Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:25
          na całym świecie tak jest a nie tylko w Polsce
      • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:05
        ja nie mowie ze z kazdym towarem bo nie kazdemu towarowi zmienia sie cena...ale
        jezeli jestes niepewny ceny wydaje ci sie za niska to przeciez mozna isc
        sprawdzic dla wlasnego spokoju...nie powiem ze nie ma balaganu w tym sklepie ale
        pracownicy staraja sie a ze inaczej wyglada zarzadzanie sklepem obecnie niz w LP
        (czeste zmiany cen, promocje itp) wiec pracownicy musza sie wdrozyc w nowy
        system a to jeszcze troche potrwa bo wciaz przychodza nowi pracownicy ktorzy
        ucza sie pracy w supermarkecie.
        • Gość: :-) Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 23:46
          no widac jacy inteligentni sa tam pracownicy skoro tak dlugo sie ucza.........
          • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:43
            no na inteligencje pracownikow to juz nikt wplywu nie ma ;d
    • Gość: koleżanka z LO Re: tesco oszukuje!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 10:03
      buczku kochany ale ja nie wątpie w Twoja inteligenję ;)
      • Gość: :-) Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 10:37
        ja mysle ze kieronictwo nie ma wplywu na ich inetigencje bo sami sa malo
        inteligentni...........w bucza inteligencje tez watpie
        • Gość: lala Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 09.05.07, 12:46
          tak sie składa że kierownictwo zmienia ceny a kasierą nic do tego.A co do
          naszej inteligenci sam sprawdz najpierw swoją a potem sie wypowiadaj!przyjć do
          pracy to pogadamy sam sprawdz jak to naprawde jest nie wiecie to nie piszcie
          bzdur że jesteśmy leniwi i take tam bzdury.....
          • Gość: :-) do lali Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:04
            swoja wypowiedzia udowodnilas poziom swojej inteligencji piszac slowo "przyjć"-
            gratuluje!!!w sumie to nie dziwie sie ze pracujesz w sklepie:p dobrze ze
            chociaz czytac umiesz:p
            • Gość: lala Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 09.05.07, 21:32
              myślę ,że o błędy ortograficzne tu nie chodzi!!!
              ale jeśli tak , to nie zwraca się uwagi komuś pisząc samemu z błędami
              np. "ze" a powinno być "że" - to takie proste !!!
              a co do poziomu inteligencji - to nie Tobie to oceniać!!!
              co do pracy to masz pecha - nie jestem pracownikiem Tesco ,
              co nie zanczy ,że nie znam praw i obowiązkow handlowców .
              przepraszam za błędy !!!

• Gość: do lala Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:10
            moze inteligentna to Ty jesteś,ale z ortografią to jesteś na bakier a to tez o
            czymś świadczy,sprawdż w słowniku ort.jak sie pisze:"kasjerą,przyjć",jesteś
            żenująca.............
            • Gość: Obserwator* Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:56
              Do kogo macie pretensje pracownicy Tesco że ludzie piszą o Was tak jak Was
              widzą.Wiekszość pracowników i pracownic wygląda jak gdyby wykonywana praca przez
              Was była za karę.Jesteście przemęczeni i bez zapału do pracy, nas klientów
              traktujecie jak jakąś masę ludzką która ma kupić towar i odejść bo nawet jak coś
              się nie podoba to niema z kim porozmawiać.
              • Gość: :-) Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:20
                pracownicy sa jak automaty do kasowania towaru
                • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 14:51
                  wydaje mi sie ze istnieje takie przeswiadczenie ze ludzie pracujacy w
                  supermarketach to pusci, glupi ludzie bez wyksztalcenia...dlaczego tak
                  jest...akurat o pracownikach tesco w chelmnie nei moge czegos takeigo
                  powiedziec. wiadomo ze kazdy ma czasem zly dzien i brak ochoty na prace, ale tak
                  jest nie tylko w handlu, kazdy zawod wiaze sie z takim stanem emocjonalnym, w
                  ktorym nie chce sie wstac z lozka a do pracy isc trzeba.
                  • Gość: koleżanka z LO Re: tesco oszukuje!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:11
                    bucz jak mądrze napisałaś - popieram
                  • Gość: :-) Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:09
                    i co powiesz ze wszyscy pracownicy maja ukonczony jakis kierunek studiow???
                    chcialbym wiedziec czy przynajmniej kierownictwo ma wyzsze wyksztalcenie???

pozdrawiam wszystkie automaty do kasowania........
                    • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:09
                      akurat kierownictwo ma wyższe wyksztalcenie. co do pracownikow...nie zauwazyles
                      ilu mlodych ludzi tam pracuje??wlasciwie jak dobrze spojrzec to w wiekszosci
                      supermarketow gora sa mlodzi...czesto studenci. niestety w naszym "cudownym"
                      kraju student moze prace znalezc jedynie w supermarkecie ;/
                    • Gość: spóła Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.8.* 18.05.07, 19:20
                      do :) Ty sie nie śmiej bo sam możesz kiedyś być automatem ale do lodów!!
              • Gość: do obserwator Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.8.* 18.05.07, 19:18
                Buhahaha pogadać to Ty możesz sobie w barze z kolegami tam sie pracuje a nie
                flirtuje!!
        • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 14:53
          moge wiedziec na jakiej podstawie stwierdzasz watpliwosc co do mojej
          inteligencji?? ;p
          • Gość: lala Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 10.05.07, 16:10
            bucz, Twoje wypowiedzi wskazują na to ,
            ze jesteś właścicielem jakiegoś małego sklepiku,
            i obraziłeś się na Tesco,dlaczego???
            konkurencja??? to Cię boli???
            poczytaj co pisałeś ???
            i sam sobie odpowiedz!!!
            a pracownicy tesco w cch są bardzo mili ,
            miałam okazję dziś to sprawdzić
            (godz. 15.00)
            pozdrawiam wszystkich pracowników z popołudniowej zmiany!!!
            • Gość: :-) do lali Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:40
              nastepna inteligentna sie znalazla
            • Gość: bucz Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:10
              nie ejstem wlacicielem malego sklepiku bo mnie na to nie stac ;-) a czy nie
              zauwazylas ze ja wlasnie staram sie bronic pracownikow tesco??
    • emka43 Re: tesco oszukuje!!! 10.05.07, 18:14
      Tesco to jeszcze nic, ale w Polo takie praktyki sa BARDZO CZESTE !!
    • Gość: IKCEDAS Re: tesco oszukuje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:44
      WIEM BO JESTEM PREZESEM
      • Gość: hm.... Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 10.05.07, 23:47
        i czego jesteś prezesem????????????
    • Gość: Oli-f-ka Re: tesco oszukuje!!! IP: 80.51.140.* 11.05.07, 15:41
      Żadno lenistwo pracowników...tam po prostu jest nieudolne
      kierownictwo...mialam "przyjemność" tam chwilowo pracować i po kilku dniach
      sama zrezygnowalam, ale nie dlatego, ze mi sie pracowac nie chcialo...ze
      wzgledu na "wyzej" postawionych pracowników, którzy panosza sie po sklepie
      traktuja innych pracowników jak smieci...
      Przyklad? Przyszlam do pracy, tzw "lider" kazal proszki do prania wystawic z
      palety na gore na regal...po 2 h przyszla pani kierownik i stwierdzila, ze
      proszki lepiej wygladaja na palecie...i kazala zdjac je z powrotem na
      dół...caly dzien zlecial przy 1 palecie proszku...praca conajmniej bez
      sensu...wiec co sie dziwic, ze ceny nie takie?
      • Gość: *** Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.10.* 12.05.07, 00:22
        i to sie nazywa "syzyfowa praca"
        gratulacje pani kierownik - pokazała pani kto tu rządzi!!!
        warto było???

• Gość: zzz Re: tesco oszukuje!!! IP: 83.2.11.* 26.05.07, 11:04
      może ktoś z was oskarżających poszedł by do mpracy w markieci-potem pogadamy
      przestancie oskarżac ludzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka