Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka do Chełmna

IP: *.cpe.marton.net.pl 05.09.07, 08:52
Na początek witam wszystkich Chełminian

Mam taką sytuację, że może będę się przeprowadzała właśnie do Chełmna.
Chciałam się dowiedzieć, jak się tutaj żyje, czy jest w miarę bezpiecznie, jak
można tutaj spędzać wolny czas. Miasto jest bardzo piękne (przynajmniej
patrząc na zdjęcia). Jak tu jest z pracą? Bardzo proszę o Wasze zdanie na ten
temat, obiektywne odpowiedzi będą cenne.

Pozdrawiam Margaret

Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: 80.51.140.* 05.09.07, 11:17
      miasto piękne, zadbane. Mieszka sie super. Praca jest w Ostaszewie
      przy produkcji telewizorów, oraz jako sprzedawca. Niewiem co cie
      interesuje. Aha i nauczycieli też potrzeba.pozdrawiam.
    • Gość: nietubylec Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:17
      Witam

Bardzo dobrze, że zdecydowałas się zamieszkać w Chełmnie. Pewnie jak sama
      zauwazyłas miasto jest przepiękne i nie wymaga specjalnych zachęt do
      zamieszkania. Jednak w samym miescie jest troszke rzeczy, które przeszkadzają
      dopiero jak ktoś dłużej w nim mieszka.
      Dla mmnie osobiście głównym mankamentem jest fatalna komunikacja z większymi
      miastami (Toruń, Bydgoszcz)... bez samochodu ani rusz ;P.
      Napewno może czasami doskwierać brak atrakcji w postaci fajnych koncertów czy
      imprez na poziomie wyższym niż debilne biesiady organizowane na amfiteatrze.
      Jeśli chodzi o samo bezpieczeństwo to w miescie jest podobnie jak w całej
      polsce. Łazi po miescie troche gó..arzy podchmielonych tudzież wódką
      zaprawionych, ale jesli nie szuka się zaczepki to mozna spokojnie żyć. Władze
      miasta ... no cóż czasami można powiedziec coś dobrego innym razem krew
      człowieka zalewa (jak w całej polsce). Generalnie w miescie jest pare atrakcji
      które pomagają zabijać nude więc patrząc na inne miasta w Polsce o podobnej
      wielkosci naprawde nie jest źle. Oddzielną sprawą jest okoliczna przyroda i
      piękno natury ... to największy atut miasta :). Ludzie sa fajni ... jest troszke
      pijaczków, ale oni sa wszedzie więc aż tak nie razi. Mieszkam w Chełmnie od
      kilkunastu miesiecy i nie żałuje. Mam nadzieje że też będziesz zadowolona.
      Chełmno jest SUPER i tyle :)
      • Gość: nietubylec Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:19
        PS:

Praca ??? szału ni ma ale jak pisała wyżej Kasia prace dostać mozna więc jest
        lepiej niż w innych miastach Polski :)
        • Gość: ja Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 20:40
          Wiocha z tego Chełmna i tyle. Brudno, pełno pijanych i wkurzających
          smarkaczy a do tego wszędobylski snobizm
      • Gość: Margaret Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.cpe.marton.net.pl 06.09.07, 14:55
        Dziękuję. bardzo optymistyczne i zachęcające masz podejście do Chełmna. Mam
        nadzieję, że będę zadowolona. Prace mam bardzo dobrą na wysokim stanowisku,
        także tylko taka równoważną mnie interesuje, ale z tym to pewno będzie gorzej.
    • Gość: henio Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.abaks.pl 05.09.07, 21:22
      własnie odpaliłem narty z chełmna kiła mogiła nic się nie dzieje pracy nie ma
      hej pozdrawiam i zycze powodzenia
    • Gość: synek Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 23:17
      nietubylec a jakie atrakcje mialas na mysli?
    • Gość: nietubylec Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 08:09
      Do wszystkich tych co marudzą. Spróbujcie pomieszkać w innym miescie wielkości
      Chełmna.
      Marudzić każdy może a to nie ma kina, a to metro za krótkie a to innym razem
      Sting zagrał w Warszawie a nie w Chełmnie .. sratatata ... jak ktoś potrafi
      wypoczywac i znaleśc coś dla siebie to znajdzie. Sprobujcie poszukac w innych
      miastach kręgielni, fajnego basenu, turniejów koszykówki, turniejów rycerskich
      pięknych miejsc do aktywnego wypoczynku (rower, kajak, wędkarstwo). ogolnie jest
      SUPER
    • Gość: LOL Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 09:32
      Ja bym drugi raz sie do Chełmno nie przeprowadzila... wszedzie daleko, szpital
      upada, jak sie chce jechac do porzadnego lekarza, trzeba udac sie do Bydgoszczy
      czy do Torunia, ewentualni do Swiecia... Nie wiem w jakim jestes wieku, ale z
      praca tutaj kiepsko, a poza tym jesli Twoje dzieci/Ty, bedziesz chciala
      kontunuowac nauke, to tylko w Toruniu czy w Bydgoszczy, mowie tutaj o studiach i
      roznego rodzaju kursach jezykowych...

Miasto piekne... fakt, ale drugi raz tego bledu bym nie popelnila i bym sie
      tutaj nie przeprowadzila
      • Gość: aa Re: Przeprowadzka do Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:30
        Super w Chełmnie-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa śmiech!!!!
        Basen i kręgielnia to są atrybuty no bez przesady.(kręgielnia na
        sznurkach- średniowiecze zresztą jak całe miasto) Najbardziej
        wkurzają mnie sikający po bramach pijacy w biały dzień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka