Dodaj do ulubionych

inscenizacja-Twierdza Chelmno

IP: 89.231.149.* 25.04.09, 17:09
Bylem-widzialem, nie myslalem ze bedzie tak EXTRA...BRAWO,BRAWO panowie,panie i chlopacy tak trzymac nastepnym razem bedzie napewno nas jeszcze wiecej po takim sukcesie...cholera nawet sie wzruszylem na inscenizacji. SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 25.04.09, 18:43
      naprawde wielkie brawa było super
    • Gość: wybucch Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 19:10
      SUPER SUPER I JESZCZE RAZ SUPER DZIECIAKI MYSLAŁY ZE TO JEST
      NAPRAWDE
      • Gość: lelo Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 89.231.149.* 25.04.09, 19:20
        HaHaHa dobre a to cos dla nich - dzieciakow

www.youtube.com/watch?v=8jII9nlmmDw
        • Gość: lis Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 25.04.09, 19:35
          Przepiekne widowisko,brawa dla organizatorów i statystów
          • Gość: ja Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 20:41
            Świeciakom też się podobało.Było super.Wielkie brawa dla organizatorów i aktorów.
        • Gość: lelo Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 89.231.149.* 25.04.09, 20:44
          www.youtube.com/watch?v=K1AaKNG7vGM
          • Gość: daro Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 25.04.09, 21:59
            Naprawdę wielkie brawa kto nie był niech żałuje. Duże zaangażowanie i dobra
            oprawa składają się na wielkie słowa uznania.Życzę dalszych sukcesów.BRAWA !!!
    • Gość: zd Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 21:49
      www.chelmno-info.com/gelungene-inszenierung/
    • Gość: Sarko Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 80.51.140.* 25.04.09, 22:01
      super inscenizacja ... naprawde warto było przyjsc, zobaczyc i posłuchac jak to wygladało. Brawa dla Organizatorów
    • Gość: Łukasz Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 80.51.140.* 25.04.09, 23:49
      Witam , szanowni państwo tak dla sprostowania organizatorem
      Inscenizacji było Chełmińskie Bractwo Kurkowe , i to własnie im
      nalezą się wielkie podziekowania i gratulacje. A stowarzyszenie
      Twierdza Chełmno było wspólorganizatorem , który mam nadzieje
      ukazał państwu i wielu innym żywą lekcje historii.
      • Gość: Asia Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.09, 08:59
        Takich żywych lekcji historii więcej! Przez moment poczułam się, jak
        bym była w środku wydarzeń, to niemozliwe, ale coś drgnęło w sercu,
        mimo, że przecież tą historię znam tylko z podręczników i książek
        historycznych... To niesamowite, tym bardziej, że wydarzenia
        dotyczyły naszego Chełmna... Wyobraziłam sobie Rynek i inne
        chełmińskie ulice... Starsi ludzie wchłaniali każdą chwilę tej
        inscenizacji, niektórzy chyba przeżywali to wszystko jeszcze raz...

A na koniec te brawa... chyba nie tylko dla aktorów, ale przede
        wszystkim dla polskich żołnierzy..........
      • Gość: von mjut Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 17:29
        Zgadza się, głównym organizatorem było Bractwo Kurkowe. Twierdza Chełmno postarało się natomiast ukazać w jak najrealniejszy sposób oddać wszystkim widzom to, co działo się ze stacjonującą w Chełmnie jednostką 66pp. Szczere podziękowania dla wszystkich, którzy uczestniczyli w imprezie, zrobiliście kawał dobrej roboty. Mam nadzieję, że to, co wspólnie zrobiliśmy wprawiło choć część widzów w chwilę zadumy nad losami polskich żołnierzy we wrześniu '39. W przyszłości mamy zamiar pokazać Państwu wiele różnych inscenizacji, na które pomysłów nie brakuje. Chcielibyśmy przy okazji zaprosić wszystkich chętnych, zainteresowanych historią, do współpracy ze Stowarzyszeniem. Jeszcze raz zapraszam do odwiedzania Naszej strony: www.twierdzachelmno.com oraz forum www.twierdzachelmno.ok1.pl
        Jeszcze raz dziękuję za tak liczne stawienie się widzów na polu.
        Pozdrawiam
        Von Mjut
        Stowarzyszenie Twierdza Chełmno
    • pozytywny.bohater Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno 26.04.09, 11:57
      Ja także jestem pod wielkim wrażeniem. Juz przejazd konnych z armata
      przez miasto dał czadu. To, co się później działo - poezja. I na
      takie wydarzenia warto dawać pieniądze z miejskiej kasy. Już
      niedługo rocznica przystąpienia do Unii Europejskiej - czy Chełmno
      otrzymało jakieś pieniądze na realizację jakiegoś przedsięwzięcia?
      Świecie otrzymało komplet punktów i mnóstwo kasy, większość
      okolicznych gmin również. Nawet Chełmża i Kijewo!!! Chełmno nie,
      ponieważ... Sam nie wiem dlaczego? Pomóżcie...
      PS Proszę nagrać inscenizację i wyłożyć w Urzędzie Miasta na DVD.
      Nasze władze będą mogły zobaczyć jak się robi WIELKIE widowisko.
    • Gość: eeee Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 80.51.140.* 26.04.09, 12:00
      w koncu w chelmnie cos fajnego naprawde dobra robota super
      • Gość: Autor Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 89.231.149.* 26.04.09, 12:44
        www.youtube.com/watch?v=8jII9nlmmDw

www.youtube.com/watch?v=K1AaKNG7vGM
        • Gość: Krzysiek crazy Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 89.231.148.* 26.04.09, 18:19
          Zapraszam do zobaczenia zdjęć z inscenizacji

chelmno.com.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=604
          PS- serdecznie chciałbym podziękować Straży Miejskiej za utrudnianie pracy !!
          • Gość: wyborca Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chello.pl 26.04.09, 20:24
            Swietne wykonanie.Gratulacje dla organizatorów.
            • Gość: ;) Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 27.04.09, 20:09
              Było swietnie!tylko więcej takich imprez :)
              • Gość: Von Mjut Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.gprs.plus.pl 27.04.09, 21:49
                Pamiętajcie, że to głównie dzięki Wam- widzom, tworzone są nowe inscenizacje.
                Gdyby Was tylu nie stawiło się w sobotę w dolinie, kolejnych imprez nie byłoby
                sensu robić. Wielkie brawa dla Was;)

von mjut
                • Gość: sam_on Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 80.51.140.* 28.04.09, 19:16
                  Wiem, że Bractwo Kurkowe było organizatorem, ale to Was (Twierdzę) było tam
                  przede wszystkim widać. Jesteście i jak sądzę będziecie dumą tego miasta. Życzę
                  Wam wszystkiego najlepszego na przyszłość! hehe i macie zajefajny samochód;)
          • Gość: do Krzysiek crazy Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 80.51.140.* 30.04.09, 17:18
            Gdyby tej Straży Miejskiej tam nie było to wszyscy tacy jak ty weszli by
            najlepiej na środek "sceny". Pomyśl a wtedy pisz. Przecież sami tam sobie nie
            ustali - to projekt organizatora.
            • Gość: Krzysiek crazy Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 89.231.148.* 30.04.09, 19:05
              Gościu - ja nie jestem wszyscy i byłem tam w pracy jako fotoreporter dla Twej niewiedzy. Poza tym to nie pierwszy raz kiedy Ci panowie chcą pokazac co to nie oni, lecz kolejny raz nie mieli dużo do gadania. Nie moja wina, że nie znają podstaw i przepisów odnośnie fotografowania na takich imprezach.
    • Gość: ego Wirtualna wystawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 21:15

Świetna inscenizacja!

Czy gdzieś w Internecie można oglądać wystawę starych zdjęć?
      • Gość: lelo Re: Wirtualna wystawa? IP: 89.231.149.* 26.04.09, 22:20
        oczywiscie link masz powyzej ale ci skopiuje jeszcze raz
        www.twierdzachelmno.com/
        • Gość: ego Re: Wirtualna wystawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:20
          Gość portalu: lelo napisał(a):

> oczywiscie link masz powyzej ale ci skopiuje jeszcze raz
          > www.twierdzachelmno.com/

Mialem na mysli te zdjecia - wystawione w sobote.
    • mycch Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno 28.04.09, 23:21
      Kilkadziesiat zdjęć z inscenizacji.
      Zapraszam.
      • h.sosnicki Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno 29.04.09, 15:57
        lol, zdjęcia świetne!!!
      • Gość: ego Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 10:06
        Super zdjecia, dziekuje!
    • Gość: do pozytywny.bohat Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 94.254.223.* 29.04.09, 04:51
      Ty Scottyemerick do roboty!!!!
      • Gość: ciekawy Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.09, 18:06
        a takie pytanko mam do Twierdzy: kiedy robicie kolejną imprezę?? Chętnie
        zobaczyłbym coś nowego w CCH:)
        • Gość: door Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 20:23
          No właśnie,kiedy następna inscenizacja?
          • Gość: gh Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: 94.254.138.* 03.05.09, 23:19
            gratulacje
        • Gość: von mjut Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.09, 14:52
          Witam
          Kolejna impreza to I Historyczny Piknik Strzelecki, który odbędzie się 27
          czerwca na Osadzie Średniowiecznej. Organizatorzy to Zastęp Rycerski z Chełmna,
          Stowarzyszenie Twierdza Chełmno oraz Stowarzyszenie Strzelców Czarnoprochowych
          Ziemi Chełmińskiej. Dokłądniejsze informacje już wkrótce.
          Von Mjut
    • Gość: gabi Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 06.05.09, 19:33
      Było pięknie - wszyscy dobrze się bawili !!!
    • Gość: kicia Re: inscenizacja-Twierdza Chelmno IP: *.chelmno.mm.pl 12.05.09, 19:12
      Było ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka